image

Acht maanden cel voor inbreken op 200 Apple iCloud-accounts

donderdag 30 augustus 2018, 11:21 door Redactie, 0 reacties

Een 26-jarige Amerikaanse man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden wegens in het inbreken op meer dan 200 Apple iCloud-accounts. Het Amerikaanse openbaar ministerie stelt dat de man van april 2013 tot october 2014 phishingmails naar mensen stuurde om zo de gebruikersnaam en wachtwoord van hun iCloud-account te achterhalen.

De phishingmails leken van Apple afkomstig te zijn en vroegen slachtoffers om hun inloggegevens terug te mailen of die op een phishingsite in te voeren. Met de inloggegevens kon de man vervolgens inloggen op de accounts van zijn slachtoffers en zo allerlei persoonlijke informatie stelen, waaronder privéfoto's en -video's. In sommige gevallen verhandelde de man de gestolen inloggegevens en foto's en video's met andere personen.

Door op de iCloud-accounts in te breken wist de man uiteindelijk toegang tot zo'n 240 accounts te krijgen. Veel van de slachtoffers waren Hollywoodsterren. De zaak tegen de man komt voort uit het onderzoek naar 'Celebgate' of 'The Fappening', waarbij allerlei naaktfoto's van beroemdheden werden gelekt. Het Amerikaanse ministerie van Justitie laat niet weten of de man hiervoor verantwoordelijk was.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.