image

Ouderlijk toezicht-app lekt 281 gigabyte aan kinderfoto's

donderdag 30 augustus 2018, 16:33 door Redactie, 8 reacties

Softwarebedrijf Family Orbit, dat een app biedt waarmee ouders hun kinderen kunnen monitoren, heeft gigabytes aan kinderfoto's gelekt. Via de app kunnen ouders zien wat hun kind met de telefoon doet, het kind in realtime lokaliseren, het toestel vergrendelen of ontgrendelen en gevaarlijke apps en websites blokkeren. Ook kunnen ouders bijvoorbeeld zien wat voor foto's hun kinderen maken en delen en met wie ze bellen.

Een hacker wist de API-leutel te vinden waarmee hij toegang tot de cloudservers van Family Orbit kon krijgen. De servers bleken allerlei foto's te bevatten die door de app waren onderschept. In totaal ging het om 281 gigabyte aan afbeeldingen. Tegenover Vice Magazine bevestigt het softwarebedrijf het datalek en dat het een ongewone hoeveelheid dataverkeer in de cloudopslag had waargenomen.

De API-sleutel die de ouderlijk toezicht-app gebruikt is versleuteld in de app opgeslagen. Om toegang tot de servers te krijgen zou daarnaast een wachtwoord zijn gebruikt dat "bijna iedereen kon vinden", aldus de hacker. Het softwarebedrijf zegt de API-sleutel en inloggegevens te hebben veranderd.

Reacties (8)
30-08-2018, 16:49 door Anoniem
Hackon! Als een bedrijf de sleutels onder de deurmat laat liggen is dat grove nalatigheid. Maar als het electronische sleutels zijn dan ben je een hackor!!!1! als je onder de electronische deurmat kijkt. Want iedereen weet dat hackors!!1! haast goddelijke h4ck!!1!-krachten bezitten en daar kan je als bedrijf natuurlijk nooooooit tegen verdedigen. Hackon!
30-08-2018, 22:54 door Anoniem
Door Anoniem: Hackon! Als een bedrijf de sleutels onder de deurmat laat liggen is dat grove nalatigheid. Maar als het electronische sleutels zijn dan ben je een hackor!!!1! als je onder de electronische deurmat kijkt. Want iedereen weet dat hackors!!1! haast goddelijke h4ck!!1!-krachten bezitten en daar kan je als bedrijf natuurlijk nooooooit tegen verdedigen. Hackon!

Wat is je punt?
Als het het woord "hacker" betreft, moet je de betekenis ervan eens opzoeken.
31-08-2018, 10:10 door Anoniem
Ooit het spelletje RUST gespeeld?
Je begint naakt met een steen in je hand in het bos, kapt wat bomen, mined wat ore, en voor je het weet bouw je een basis met kistenvol wapens en munitie en vooral C4.

C4 gebruik je om de basis van je buurman van een extra deur te voorzien, waarmee je al zijn kisten kunt leeghalen.
In dat spel is de truc dat je achter de deur nog en deur hebt, waar weer een deur achter zit, waardoor het raiden van je base nogal een prijzige aangelegenheid wordt.


Dus als ik als hacker achter een firewall een firewall aantref, en in een database alleen maar crypted crypts met encryptie, en de 3e firewal van een ander merk is zonder de exploits die de eerste twee had... you get the point.

Nee, we zetten een database met 300GB aan kinderfoto's direct achter de eerste deur, die we van crepe-papier maken.
31-08-2018, 12:27 door Anoniem
Door Anoniem: Als een bedrijf de sleutels onder de deurmat laat liggen is dat grove nalatigheid.
Hoe wil je anders al die ouders toegang verschaffen? Juist, iedereen een eigen unieke sleutel...
31-08-2018, 13:45 door Anoniem
Mooi zeg! Zou daar ook data van EU burgers inzitten?

Ook mooi: de frontpage van de leverancier zegt he-le-maal niks over het lek. Betrouwbaar!
31-08-2018, 14:14 door Anoniem
Dat ouders zo'n app gebruiken vind ik al ongelooflijk. Echt een super Amerikaans betuttelend software bedrijf. Ik heb medelijden met de kinderen die zo strak gemonitord en bestuurd worden. Geef je kinderen gewoon zoveel bagage mee dat ze zichzelf kunnen redden in de (digitale) wereld. En ja, ik heb ook kinderen die vaak hun mobieltje/pc en sociale media gebruiken.
02-09-2018, 07:40 door Anoniem
Door Anoniem: Dat ouders zo'n app gebruiken vind ik al ongelooflijk..

Die ouders zijn echt heel heel heel erg eng! Ook daar is dus blijkbaar een wet voor nodig die het kind de privacy geeft waar het doodeenvoudig recht op heeft en dit soort praktijken voor ouders verbiedt.
03-09-2018, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Dat ouders zo'n app gebruiken vind ik al ongelooflijk. Echt een super Amerikaans betuttelend software bedrijf. Ik heb medelijden met de kinderen die zo strak gemonitord en bestuurd worden. Geef je kinderen gewoon zoveel bagage mee dat ze zichzelf kunnen redden in de (digitale) wereld. En ja, ik heb ook kinderen die vaak hun mobieltje/pc en sociale media gebruiken.

Heel erg kort door de bocht dit.
Ik heb een dochter met een beperking (wegloop gevaar en kan verdwalen) en door dit soort software kan ik haar juist meer vrijheid geven zodat ze gecontroleerd toch mee kan doen met "normale" kinderen.

Mijn dochter kan door haar beperking niet goed het gevaar inschatten.

BTW. gebruik niet deze leverancier.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.