image

Strengere straffen voor hackers

vrijdag 3 oktober 2003, 10:02 door Redactie, 1 reacties

In Amerika veroordeelde hackers en virusschrijvers zullen dankzij nieuwe richtlijnen voor computermisdaad, binnenkort strengere straffen krijgen. Vanaf november worden de straffen verhoogd, om zo de ernst van het misdrijf te reflecteren. Hackers die e-mail accounts of persoonlijke gegevens stelen kunnen een strafverhoging van 25% tegemoet zien, terwijl hackers die gestolen gegevens delen een verdubbeling krijgen. De verdubbeling geldt ook voor hackers die in computers van overheids of militaire instellingen en electriciteits en telecommunicatie netwerken inbreken. De nieuwe richtlijnen gelden niet voor hackers die nog in afwachting zijn van hun rechtszaak, zoals Adrian Lamo. (WashingtonPost)

Reacties (1)
03-10-2003, 11:17 door Anoniem

Hackers die e-mail accounts of persoonlijke gegevens stelen kunnen een strafverhoging van 25% tegemoet zien, terwijl hackers die gestolen gegevens delen een verdubbeling krijgen.
prachtig, dus iemand die een hotmail e-mail account "hacked" krijgt dus 25% meer 'straf', mooi hoor, ik zie al de scriptkiddies al achter de tralies. Helemaal als die "hackers" een emailtje forwarden aan andere mensen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.