image

Roemenië gaat hacker Guccifer aan Verenigde Staten uitleveren

woensdag 12 september 2018, 10:38 door Redactie, 0 reacties

Roemenië gaat een hacker met het alias Guccifer aan de Verenigde Staten uitleveren, zo heeft een Roemeense rechtbank bepaald. De man bekende dat hij de online accounts van meer dan 100 mensen hackte, waaronder familieleden van George W. Bush, de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell en Candace Bushnell, auteur van de populaire televisieserie Sex and the City.

De 46-jarige Roemeen werd in 2016 door Roemenië naar de Verenigde Staten gestuurd, waar hij voor een rechter zijn daden bekende. De man moest echter nog een gevangenisstraf van zeven jaar in Roemenië uitzitten. Een Roemeense rechtbank heeft nu bepaald dat hij na het uitzitten van deze straf aan de Verenigde Staten zal worden uitgeleverd, waar hem een gevangenisstraf van 4 jaar en 4 maanden te wachten staat, zo meldt Newsweek.

Guccifer kan nog bezwaar tegen de uitspraak aantekenen. Eerder liet hij weten dat hij zijn Amerikaanse gevangenisstraf in Roemenië wil uitzitten, aldus persbureau AP. Om toegang tot de accounts van zijn slachtoffers te krijgen raadde Guccifer wachtwoorden en wist hij beveiligingsvragen te beantwoorden om zo wachtwoorden te resetten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.