Privacy - Wat niemand over je mag weten

Eerst Adblock nu Private Browsing?

14-09-2018, 10:45 door Anoniem, 6 reacties
Wanneer je een Adblocker gebruikt dan word je om de haverklap door websites herinnerd dat je een Adblocker aan hebt staan en er zijn zo van die sites die willen dat je dat uitschakelt. Maar wie security serieus neemt, trapt daar natuurlijk niet in. Hoe vaak immers hoor je van malafide advertenties die je computersysteem infecteren?

Nu echter duiken er sites op die ook Private Browsing maar niks vinden, zoals ik laatst deze dagen ontdekt heb. Zelf gebruik ik twee browsers (waaronder Firefox) die geconfigureerd zijn voor Private Browsing. En daar heb ik namelijk wel een goede reden voor: het heet tracking die door bedrijven wordt uitgevoerd. Persoonlijk vind ik dat bedrijven niet hoeven te weten (dat is natuurlijk mijn mening) waar ik allemaal ben geweest op het internet.

Op de Mozilla pagina staat het zo:
As you browse the web, Firefox remembers lots of information for you - like the sites you've visited. There may be times, however, when you don't want people with access to your computer to see this information, such as when shopping for a present. Private Browsing allows you to browse the Internet without saving any information about which sites and pages you’ve visited. Private Browsing also includes Tracking Protection, which prevents companies from tracking your browsing history across multiple sites.

Dus het zou zo maar kunnen zijn dat we eerst massaal lastig worden gevallen door sites die eisen dat je Adblock uitschakelt, nu sites op gaan duiken die eisen dat je Private Browsing uit moet schakelen. Ik ben ze nog niet tegen gekomen, maar met internet is tegenwoordig alles mogelijk.
Reacties (6)
14-09-2018, 13:12 door [Account Verwijderd]
Inderdaad. Straks krijgen we meldingen van : "Schakel Private Browsing uit!".
Maar dat ga ik alvast zeker niet doen. Ook adblock blijft gewoon actief.
14-09-2018, 15:17 door Anoniem
Waar gaat dat heen, war gaat dat heen.
Ik zie de bui al hangen:

"Ons systeem heeft gedetecteert dat u onze site bezoekt.
Wilt u de verbinding a.u.b. onmiddellijk beëindigen? Dank u!"
14-09-2018, 16:05 door Anoniem
die sites die eisen dat je adblock uitschakelt, sla ik doodleuk over.
als genoeg mensen dat doen gaan die sites vanzelf dood door een gebrek aan bezoekers,.
15-09-2018, 14:10 door Anoniem
In sommige adblockers zit een hele handige functie 'element blokkeren' kun je vaak dit soort meldingen met drie keer klikken verwijderen (zonder ook maar enige kennis van zaken te hebben, blokkeer je teveel kun je dit weer wissen).
Daarmee kun je veel meer op pagina's onzichtbaar maken zodat sites weer lekker rustig ogen en niet uit nieuwsgierigheid op klikaas gaat klikken. Regelmatig kun je zelfs cookie-meldingen hiermee omzeilen, scheelt toch weer een keer klikken op die muis. Zo houd je dat Internet nog een beetje leuk.
16-09-2018, 19:15 door Anoniem
Er is wel een verschil tussen vragen en eisen.
Er zijn sites waar wordt gevraagd om de adblock a.u.b. uit te schakelen omdat zij anders inkomsten mislopen om hun site bijvoorbeeld te (laten) onderhouden. Als het informatieve sites zijn waar de tekst niet vergiftigd is met advertorials heb ik daar zonder maren begrip voor en schakel de adblock uit.
Als ik botweg terecht kom op bijvoorbeeld een gray-out met eisen, vertrouw ik het niet en klik ik de site weg. Volgens mij kan iedereen in een vergelijkbaar geval dat het beste doen, zeker als je tenminste niet ook een scriptblocker gebruikt.
16-09-2018, 23:51 door Anoniem
Wanneer ik op een site kom waar ik een rij van meer dan 6 scripts krijg, die ik al dan niet moet toestaan, moet er wel iets heel belangrijks te vinden zijn wil ik de moeite nemen om ze uit te selecteren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.