image

Australië klaagt viertal aan voor ceo-fraude van 1,8 miljoen euro

vrijdag 14 september 2018, 14:13 door Redactie, 0 reacties

De Australische autoriteiten hebben vier mensen aangeklaagd voor ceo-fraude waarbij bedrijven omgerekend voor meer dan 1,8 miljoen euro werden opgelicht. Volgens de Australische politie maakten de vier deel uit van een bende die zich ook met datingfraude en identiteitsdiefstal bezighield.

Een 36-jarige vrouw die werd aangehouden wordt verdacht van het witwassen van omgerekend zo'n 300.000 euro dat via ceo-fraude was verkregen. Ook twee anderen worden verdacht van witwassen. De vierde verdachte zou de bendeleider zijn en coördineerde de ceo-fraude. Bij ceo-fraude sturen oplichters e-mails naar medewerkers van bedrijven die van een leidinggevende of leverancier afkomstig lijken. In de e-mails wordt gevraagd om een groot geldbedrag naar een bepaalde rekening over te maken.

Eerder dit jaar liet de FBI nog weten dat de schade door ceo-fraude de afgelopen jaren de 12,5 miljard dollar is gepasseerd. Het is daarmee één van de schadelijkste vormen van cybercrime. Ook tientallen Nederlandse bedrijven en organisaties zijn dit jaar slachtoffer van ceo-fraude geworden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.