image

Elektronicawebwinkel Newegg bevestigt malware op server

donderdag 20 september 2018, 12:32 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse elektronicawebwinkel Newegg heeft bevestigd dat een server van het bedrijf met malware besmet is geraakt die mogelijk klantgegevens heeft gestolen. Inmiddels loopt er een onderzoek om te achterhalen welke gegevens er zijn buitgemaakt en worden getroffen klanten geïnformeerd.

Dat laat het bedrijf via Facebook en Twitter weten. Newegg is één van de grootste online elektronicawebwinkels van de Verenigde Staten en had in 2016 een omzet van 2,65 miljard dollar. Gisteren kwam securitybedrijf RiskIQ met het nieuws dat aanvallers kwaadaardige code aan de betaalpagina van Newegg hadden toegevoegd die creditcardgegevens onderschepte. De code zou een maand actief zijn geweest voordat die werd opgemerkt en verwijderd.

Dergelijke code was eerder aangetroffen op de websites van onder andere British Airways en Ticketmaster. Hoe de aanvallers toegang tot de server van Newegg wisten te krijgen en hoeveel klanten zijn getroffen is nog niet bekendgemaakt. Op social media uiten klanten hun ongenoegen omdat ze hun creditcards moeten vervangen.

Image

Reacties (1)
20-09-2018, 15:19 door Anoniem
Zucht...
https://scotthelme.co.uk/hardening-payment-forms-with-csp/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.