image

Vrouw bekent ransomware-aanval op politiecamera's in Washington

vrijdag 21 september 2018, 17:20 door Redactie, 2 reacties

Een 28-jarige Roemeense vrouw heeft in de Verenigde Staten bekend betrokken te zijn geweest bij een aanval op politiecamera's in Washington D.C. Bij de aanval raakten tal van surveillancecamera's onbruikbaar omdat 126 aangesloten netwerkvideorecorders, die voor de opslag van camerabeelden werden gebruikt, met ransomware besmet waren geraakt.

De infectie, die werd ontdekt omdat verschillende politiecamera's niet meer bleken te werken, vond plaats een aantal dagen voor de inauguratie van Donald Trump als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Voor het ontsleutelen van de systemen moest in totaal 60.000 dollar worden betaald. De aanvallers gebruikten verschillende van de gehackte systemen voor het uitvoeren van andere ransomware- en malware-aanvallen, zo laat de Secret Service weten (pdf).

Op het moment dat onderzoekers ingrepen waren de aanvallers bezig om 180.000 andere systemen via gestolen wachtwoorden aan te vallen. De Roemeense vrouw werd afgelopen december in Roemenië aangehouden. Ze wist echter na haar arrestatie uit Roemenië te vluchten en werd vervolgens in Groot-Brittannië opgepakt. In juli werd ze aan de Verenigde Staten uitgeleverd. De rechter zal op 3 december vonnis wijzen.

Reacties (2)
21-09-2018, 17:23 door Anoniem
Wat een heldin, ze heeft wel lef om Ransom van de politie te vragen
21-09-2018, 17:58 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een heldin, ze heeft wel lef om Ransom van de politie te vragen

wat een held, zeker, de onwetendheid van je medemens misbruiken

poeh hee
(vrij naar Tommy)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.