image

Oplichters en pedofielen maken misbruik van laks domeinnaam registratie beleid

dinsdag 7 oktober 2003, 17:20 door Redactie, 1 reacties

Oplichters en pedofielen maken misbruik van het lakse beleid rondom de registratie van domeinnamen en gebruiken dit om cybermisdaden te plegen, aldus Len Hynds, hoofd van de Engelse National Hi-Tech Crime Unit. Hynds vraagt aan domeinnaam registrars of ze willen stoppen met de vrijblijvende manier van het verkopen en registreren van domeinnamen. Oplichters kunnen nog steeds probleemloos domeinnamen registreren die op die van financiele instellingen lijken. Eenmaal geregistreerd kunnen de oplichters zich voordoen als bankmedewerkers, met alle gevolgen vandien. Ook pedofielen maken misbruik van de slechte controle op domeinnamen. Hynds heeft echter geen oplossingen klaarstaan, aangezien een deel van het registratie proces geautomatiseerd is. (Reuters)

Reacties (1)
07-10-2003, 19:36 door Anoniem
Hier moet nog aan toegevoegd worden dat ook spammers (of in iedergeval een groot deel van de opdrachtgevers) zich ook bedienen van deze makkelijk te misbruiken mazen van het internet.
Verstoppertje spelen door valse of zelfs geen gegevens in te vullen bij de registratie gaat zeer gemakkelijk. Tegen de tijd dat iemand er wat aan wil doen hebben de misbruikers zich al onder een andere naam ergens gevestigd.
Veel domein registrars hebben maling aan veiligheid en de gevolgen voor anderen zolang ze er maar aan verdienen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.