Privacy - Wat niemand over je mag weten

Verkoop zelf je privacy!

24-09-2018, 01:22 door Anoniem, 2 reacties
Leuk stukje gelezen, van iemand die dat geprobeerd heeft (Engels!)

http://www.bbc.com/capital/story/20180921-can-you-make-money-selling-your-data

Ook zakelijk interessant. En voor beleggers. Garage L&B (List en Bedrog), heeft altijd zijn marges op de in- en verkoop van tweedehands autootjes. Ook als de garage houder zegt dat L&B staat voor "Leuk en Betaalbaar"!

De marges op privedata zijn wel erg hoog als je kijkt naar wat alle gestolen informatie waard is op de beurs, tegenover als je zelf aanbiedt om je privegegevens te verkopen.

De zakenlijke vraag blijft natuurlijk, is de waarde van gepikte data te veel waard, of de waarde van vrijwillig gegeven data te weinig. Ik denk beide. 10 cent verdienen als je zelf je privedata aanbiedt is écht te weinig. De miljardenwaardering van die grote tech pipo's is écht te veel. Het zal allemaal ergens in het midden liggen.

Het komt terug bij het concept consument. Is die totaal dom, of is die bepaald niet achterlijk?

Ik denk dat het daarbij ook een beetje in het midden ligt. ;-) Maar als zulke stukjes in het nieuws komen, dan denk ik dat er wat verrassende veranderingen aan zitten te komen. Verfrissend ook, want als je een leuk nieuw pakkie boter bedenkt, dan roept de wereld in koor: oooh, je moet wel social media doen, op nummer 1 in Google staan en verkopen via Amazon, anders kun je het wel vergeten. En dat haalt een groot stuk van de lol weg om nieuwe pakkies boter uit te vinden. Of om het even welke andere innovatieve kwink. Want als je er anders toch niet tussen komt, of dat iedereen zegt, ja, leuk maar je hebt dat succes wel te danken aan dat je in een Playstore mocht, dat haalt de lol er af. Dat is als tegen Picasso zeggen, dat je zo groot werd heb je wel aan Jeff Bezos te danken. Het haalt de lol van schilderen weg.

Leuk stukje.

Er hangt verandering in de lucht.
Reacties (2)
24-09-2018, 16:30 door Anoniem
Nope

0,047 eurocent misschien.
"En dit is nog best een hoge prijs, zal later blijken."

Klassiek artikel
https://decorrespondent.nl/1150/jouw-aandacht-wordt-talloze-malen-per-dag-aan-de-hoogste-bieder-verkocht/56001550-762cdf78
24-09-2018, 16:36 door Anoniem
Can you make money by committing suïcide?

Probably.
Is is useful or worth it?
NO!

Ergo, pas op met waar en waarom je ergens gaat uithangen.
Het sop is de kool soms niet waard, de ene winst is de andere niet en niet alles is wat het lijkt.

Ook geen DNA verkopen want de verkregen kleine tijdelijke winst weegt niet op tegen de ziektekosten die uiteindelijk niet meer verzekerd kunnen worden.
Kassa!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.