image

Opera lanceert desktopbrowser met ingebouwde cryptowallet

maandag 24 september 2018, 13:32 door Redactie, 1 reacties

Opera heeft een desktopbrowser gelanceerd die over een ingebouwde cryptowallet beschikt. Het is daarmee naar eigen zeggen de eerste desktopbrowser met een dergelijke feature. In juli lanceerde Opera ook al een browser voor Android met ingebouwde cryptowallet.

Via de cryptowallet is het mogelijk om Web 3.0- en Dapp-transacties op de computer via de Androidtelefoon te signeren. Dapp staat voor "decentralized apps". Volgens Opera zijn steeds meer ontwikkelaars geïnteresseerd in het ontwikkelen van apps die van cryptovaluta gebruikmaken en willen ze gedecentraliseerde netwerken voor een deel van hun apps gebruiken.

Gebruikers kunnen de desktopversie van Opera pairen met de cryptowallet van de mobiele versie. Als een Dapp of een website vraagt om een transactie of bericht te signeren, verschijnt er een prompt op de telefoon die via een vingerafdruk moet worden bevestigd. Gebruikers hoeven geen aparte wallet voor de desktop in te stellen. De walletsleutels blijven op de hardware van de telefoon en worden niet verstuurd.

De cryptowallet in Opera voor Android is een zogeheten "user-controlled" wallet, wat inhoudt dat de sleutels voor het beheren van het geld op de telefoon zijn opgeslagen en nergens anders. De desktopversie van Opera met ingebouwde cryptowallet is beschikbaar gemaakt voor testers. Wanneer de uiteindelijke versie verschijnt is nog niet bekend.

Image

Reacties (1)
24-09-2018, 22:56 door Anoniem
Tof
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.