Privacy - Wat niemand over je mag weten

Apple Mac & Torbrowser

25-09-2018, 13:42 door Anoniem, 0 reacties
Velen weten dat Apple hardware goed te gebruiken is in combinatie met verschillende Os en, je kan er OS X op draaien, Windows en ook Linux.
Van de laatste, Linux zijn er vele smaakjes, één ervan, een live versie, namelijk TAILS werkt ook verrekte goed tot wel op oude Mac's van 2006 aan toe (niet allemaal maar toch).

Een gekkigheidje met onnodig irritante kantjes daaraan heeft Apple eindelijk opgelost en opgeheven, en dat is best een applausje waard (al had het normaal moeten zijn om niet te blokkeren).

De Apple sites waren heel divers toegankelijk wanneer je met de privacy variant van firefox, Torproject's Torbrowser browste.
De commerciële pagina's van Apple waren altijd zonder problemen bereikbaar, de hulppagina's met info over Mac zaken, configuraties en ook de discussions.apple. com site werd hard geblokkeerd door de streng blokkerende zuster van cloudflare.
Waarom?

Onbegrijpelijk en zeer irritant, want de informatieve HT docs en de discussie pagina's moesten dan via een extra omweg van een vpn of een proxy bezocht worden.
De onnodige volledige blokkade is nu eindelijk opgeheven door Apple, en dat is fijn.

Fijn voor gebruikers die niet alleen willen browsen met Safari.
Fijn voor gebruikers die van echte privacy houden.
En ook fijn voor Apple zelf die haar beloften aangaande privacy wat meer geleveld heeft door het niet langer blokkeren van de beste privacy browser die er op dit moment te gebruiken valt.

Apple, dank
het Mac deel van de Torbrowser community zal er blij mee zijn
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.