image

Cel voor ex-NSA-medewerker die vertrouwelijke data meenam

woensdag 26 september 2018, 10:41 door Redactie, 0 reacties

Een voormalige medewerker van de Amerikaanse geheime dienst NSA is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 66 maanden wegens het zonder toestemming mee naar huis nemen van zeer vertrouwelijke defensiegegevens. Dat laat het Amerikaanse openbaar ministerie weten.

De 68-jarige man werkte voor de Tailored Access Operations (TAO) van de NSA, die offensieve operaties uitvoert. Vanwege zijn werkzaamheden had hij verschillende veiligheidsmachtigingen en toegang tot nationale veiligheids- en geclassificeerde informatie. Ook werkte hij aan zeer geheime projecten, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. De man was verteld dat het zonder toestemming meenemen van vertrouwelijk materiaal naar ongeautoriseerde locaties de nationale veiligheid van de Verenigde Staten in gevaar kon brengen.

De man bekende dat hij vanaf begin 2010 tot maart 2015 gevoelige en geheime informatie mee naar huis had genomen, zowel in papieren als digitale vorm. Het ging onder andere om documenten met defensiegegevens die als "Top Secret" waren geclassificeerd. Volgens het openbaar ministerie wist de man dat hij geen toestemming had om het materiaal mee te nemen en in zijn woning te bewaren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.