image

Beschuldigde haven hacker: Logbestanden zijn aangepast

woensdag 8 oktober 2003, 16:03 door Redactie, 4 reacties

De Engelse tiener die verdacht wordt van het uitvoeren van een denial-of-service aanval op de haven van Houston, beweert dat zijn computer is misbruikt door hackers en zijn logbestanden zijn aangepast. Volgens Aaron Caffrey ondersteunt zijn besturingssysteem remote admin en remote assistance en waren er ten tijde van de aanval geen patches, waardoor iedereen zijn machine kon beheersen. De aanvallers zouden ook zijn logbestanden hebben aangepast. Iets dat volgens de onderzoeker van Caffrey's computer technisch onmogelijk is, aangezien je remote geen tekst van het ene log bestand in het andere log bestand kunt plakken. (Zdnet)

Reacties (4)
08-10-2003, 16:29 door Donz
The defence counsel asked Stunt if it was possible to cut some text from one log file and paste it into another log file from a remote computer. Stunt dismissed the idea: "Remotely, the answer would be no. It is impossible, the technology does not exist," he said.
Wat een bull, het is zo easy als het maar zijn kan om remote logfiles aan te passen. Zelfs zo simpel dat ik denk dat ik gewoon niet begrijp wat ze bedoelen.

Bovendien zou het wel enorm dom zijn om zo'n attack te lanceren en vervolgens de logs te bewaren op een niet encrypted filesystem.
Bovendien, een beetje hacker hackt idd zo'n lekke bak om die attack vanaf te starten en vervalst de logfiles.
Maarja, misschien is hij ook wel gewoon zo slim om dat gewoon te beweren zodat hij wordt vrijgesproken ;)
08-10-2003, 16:57 door Anoniem
Originally posted by Donz
Bovendien, een beetje hacker hackt idd zo'n lekke bak om die attack vanaf te starten en vervalst de logfiles.
Maarja, misschien is hij ook wel gewoon zo slim om dat gewoon te beweren zodat hij wordt vrijgesproken ;)

Aha, wel zo dom om de logfiles intact achter te laten maar vervolgens wel zo slim om te beweren dat iemand anders zijn logs heeft aangepast :-)))))

Heeel slim </confused> ?
08-10-2003, 18:42 door Anoniem
Je kopieert logfiles naar je locale bak.. past ze aan en overwrite de logfiles op die andere.. Waarom zou je in godsnaam cut&paste nodig hebben? Die onderzoeker zouden ze eens een tijdje aan zijn ballen opmoeten hangen en ondertussen met een laptop tegen z'n muil laten slaan door een stel scriptkiddies
09-10-2003, 09:33 door Anoniem
Tsja, lijkt er meer op dat dat hackertje onder z'n straf uit probeert te komen, maar dat logfiles niet aan te passen zijn is natuurlijk de allergrootste onzin. Daar zijn we het allemaal wel over eens.

Kortom, in hoger beroep wordt deze jongen vrijgesproken omdat het OM (of iig die 'expert') in deze een superflater slaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.