Privacy - Wat niemand over je mag weten

.cliptray in Android

30-09-2018, 11:21 door Anoniem, 3 reacties
Hey, ik neem aan dat dit vast al wel ontdekt is door anderen maar ik was zonet even aan het bladeren door alle mappen van mijn Android smartphone. Toen ik "Show Hidden Files" aanvinkte en naar "Android -> Data -> .cliptray" ging stonden daar allemaal afbeeldingen die ik ALLANG verwijderd had. Er stonden zelfs nog afbeeldingen uit 2017 op. Is dit iets wat Apple ook doet of is Google/Android de enige? Waarom zouden ze de afbeeldingen überhaupt niet gewoon helemaal verwijderen? Welk voordeel halen hun hier nou uit? Ik zal de map vanaf nu iniedergeval streng in de gaten houden. Een Clean Master ofzo verwijdert het namelijk ook niet. Dat heb ik al even uitgetest.
Reacties (3)
30-09-2018, 12:23 door Tha Cleaner
Door Anoniem: Hey, ik neem aan dat dit vast al wel ontdekt is door anderen maar ik was zonet even aan het bladeren door alle mappen van mijn Android smartphone. Toen ik "Show Hidden Files" aanvinkte en naar "Android -> Data -> .cliptray" ging stonden daar allemaal afbeeldingen die ik ALLANG verwijderd had. Er stonden zelfs nog afbeeldingen uit 2017 op. Is dit iets wat Apple ook doet of is Google/Android de enige? Waarom zouden ze de afbeeldingen überhaupt niet gewoon helemaal verwijderen? Welk voordeel halen hun hier nou uit? Ik zal de map vanaf nu iniedergeval streng in de gaten houden. Een Clean Master ofzo verwijdert het namelijk ook niet. Dat heb ik al even uitgetest.
Wie zegt dat dit google (android) of apple ook doet? Ze zegt dat dit niet 1 of andere app is die je geïnstalleerd hebt staan?

Heb je toevallig een LG? Want die schijnt iets te hebben al een applicatie cliptray.
30-09-2018, 21:01 door Anoniem
Oppassen dat je geen mapjes verwart
Het verschil is soms klein maar toch, let dus goed op verwisselingen van letters.
De middelste twee bijvoorbeeld, typisch zo'n mapje dat je niet publiek wil hebben.
01-10-2018, 07:28 door Anoniem
Als je even naar "android clip tray" zoekt in een internetzoekmachine dan kom je erachter dat het een clipboard is met een historie: wat gekopieerd en geplakt is is niet zomaar weg, je kan eerder gekopieerde dingen later nog terughalen om opnieuw ergens in te plakken. Kennelijk is de .cliptray-map de plek waar die dingen worden opgeslagen. Er zullen ook teksten in staan.

Je zou eens kunnen zoeken naar instellingen die ermee te maken hebben, misschien kan je een maximale grootte of een maximale ouderdom instellen, of het bewaren van eerdere clips helemaal uitschakelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.