image

Tesco Bank krijgt boete van 18 miljoen euro wegens cyberroof

maandag 1 oktober 2018, 15:48 door Redactie, 0 reacties

De Britse Tesco Bank is door de Britse financiële toezichthouder FCA veroordeeld tot een boete van omgerekend 18 miljoen euro wegens een aanval eind 2016 waarbij criminelen 2,8 miljoen euro van 9.000 rekeningen wisten te stelen. Volgens de FCA hebben de aanvallers misbruik gemaakt van tekortkomingen in het ontwerp van de debitcard van de Tesco Bank, de fraudecontroles en het Financial Crime Operations Team om de aanval uit te voeren.

Volgens de FCA is de bank tekortgeschoten in de bescherming van klanten. "De boete die de FCA vandaag aan Tesco Bank oplegt geeft het feit weer dat de FCA geen banken tolereert die klanten niet tegen voorziene risco's beschermen. In dit geval was de aanval het onderwerp van een zeer specifieke waarschuwing die Tesco Bank pas adequaat verhielp nadat de aanval was begonnen. Dit was te weinig en te laat. Klanten hadden helemaal niet aan het risico moeten zijn blootgesteld", aldus de toezichthouder.

De FCA laat weten dat Tesco Bank na de aanval direct maatregelen heeft getroffen om de beveiliging te verbeteren. Ook werd er goed samengewerkt met de toezichthouder tijdens het onderzoek en werden alle gedupeerde klanten gecompenseerd. Vanwege deze maatregelen en het feit dat de bank in een vroeg stadium wilde schikken kreeg Tesco Bank een fikse korting. Anders had de bank een boete van omgerekend 38 miljoen euro gekregen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.