image

Mozilla lanceert nieuwe versie privacybrowser Firefox Focus

woensdag 3 oktober 2018, 11:06 door Redactie, 6 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van de mobiele privacybrowser Firefox Focus uitgebracht. Firefox Focus blokkeert standaard advertenties en trackers en maakt het mogelijk om met een druk op de knop alle gegevens van de browsesessie te wissen.

De nieuwe versie bevat verschillende cosmetische aanpassingen, alsmede nieuwe features en in het geval van de Android-versie zelfs een geheel nieuwe engine. Zo hebben gebruikers nu de mogelijkheid om zoeksuggesties in te schakelen. Hierbij wordt hetgeen dat de gebruiker in de adresbalk intikt naar de ingestelde zoekmachine gestuurd, die vervolgens verschillende suggesties terugstuurt. Vanwege privacyredenen staat de feature echter standaard uitgeschakeld.

De grootste aanpassing is echter in de Android-versie doorgevoerd. Deze versie beschikt nu over een geheel eigen engine en is niet meer afhankelijk van Androids WebView. De nieuwe engine heet GeckoView en is door Mozilla zelf ontwikkeld. Volgens de browserontwikkelaar zorgt GeckoView ervoor dat er allerlei nieuwe privacyfeatures aan Firefox Focus kunnen worden toegevoegd.

Reacties (6)
03-10-2018, 13:02 door Anoniem
Hele fijne browser, zeker voor mobiel. Laat lokaal geen sporen na en scheelt dus een hoop opruimen qua data.
03-10-2018, 14:11 door Anoniem
Door Anoniem: Hele fijne browser, zeker voor mobiel. Laat lokaal geen sporen na en scheelt dus een hoop opruimen qua data.

Zeker fijn. Ik mis alleen nog bookmarks.
03-10-2018, 14:14 door Anoniem
Dankzij de beleefdheid waarmee meneer Google en mevrouw Samsung, ondanks de vette prijs van het toestel, schaamteloos mijn hele privacy afluisteren, doe ik al zo weinig mogelijk met mijn peperdure toestel. Volgens mij werken die allemaal voor Ernst Blofeld van Spectre!

Gelukkig staan er momenteel wat nieuwe operating systems in de beta-schoenen. Dus over een paar maanden kan ik eindelijk eens echt van mijn kostbare smartphone normaal gebruik maken. Ik weet nu al dat de accu ook langer mee gaat gaan.
03-10-2018, 14:37 door Anoniem
Ondersteuning voor ios versies is laks en lui, al direct van het begin.
Gewone versie had iets bredere ondersteuning.
Hopeloos, kijk dan beter naar de torbrowser kloon, daar heb je tenminste echte privacy, druk op de knop voor een nieuw circuit en de browser is schoon, ipv diep in je voorkeuren moeten klikken om de hsitorie te wissen.
03-10-2018, 15:36 door Anoniem
Nu het niet meer afhankelijk is met Androids WebView, vind ik het echt jammer dat het niet compatibel met kitkat (android 4.4.X).
04-10-2018, 08:43 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Hele fijne browser, zeker voor mobiel. Laat lokaal geen sporen na en scheelt dus een hoop opruimen qua data.

Zeker fijn. Ik mis alleen nog bookmarks.

Ik sla mijn favrieten op in "URL's automatisch aanvullen".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.