image

Man bekent defacen van 11.000 websites wereldwijd

woensdag 3 oktober 2018, 17:17 door Redactie, 2 reacties

Een 41-jarige Amerikaanse man heeft voor een Amerikaanse rechter bekend dat hij meer dan 11.000 websites wereldwijd heeft gedefacet, waaronder websites van de Amerikaanse overheid. De defacements vonden plaats van 2015 tot maart van dit jaar. Onder andere de websites van het Combating Terrorism Center van de Amerikaanse militaire academie West Point en het Office of the New York City Comptroller werden getroffen.

Ook allerlei bedrijfssites moesten het ontgelden. Om de websites te defacen maakte de man gebruik van kwetsbaarheden in een plug-in die de websites gebruikten. Op de gedefacete websites plaatste de man de tekst "Hacked by AlfabetoVirtual" en politieke boodschappen. Verder bekende de man dat hij op duizenden webservers malware heeft geïnstalleerd zodat hij als beheerder kon inloggen. Op de twee aanklachten tegen de man staat op elk een maximale gevangenisstraf van 10 jaar. De rechter zal op 13 februari volgend jaar vonnis wijzen.

Reacties (2)
03-10-2018, 17:47 door Anoniem
Defacen deden we wel eens 10 jaar geleden toen alles nog zo lek was als een zeef, maar om dat dezer tijden op je 41ste nog te doen snap ik niet.
04-10-2018, 02:42 door Anoniem
Guilty. Maar 20 jaar geleden. Met een wav-je dat automagies de tune van "Mission Impossible" begon af te spelen. Je houdt er 20 jaar later wel nog steeds kraaienpootjes aan over bij je ogen.

Tip voor nu: Verpak altijd in je geintje een hint dat het een geintje is. En hou het bij een geintje maar maak nooit iets kapòt. Dan word je oud met net zulke mooie kraaienpootjes als ik. Alles is betrekkelijk. Alleen die kraaienpootjes. Die blijven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.