image

Goedkope Androidtelefoon standaard geleverd met malware

donderdag 4 oktober 2018, 10:47 door Redactie, 10 reacties

Wederom hebben onderzoekers een goedkope Androidtelefoon ontdekt die standaard met malware wordt geleverd. Het gaat om de S8 Pro van Shenzhen uleFone. Op de telefoon staat een app geïnstalleerd genaamd "Sound Recorder" die in werkelijkheid een Trojaans paard is, zo melden onderzoekers van anti-virusbedrijf Sophos.

De app verstuurt namelijk persoonlijke informatie van de gebruiker, zoals telefoonnummer en geolocatie, naar een remote server. Daarnaast kan de app sms-berichten naar een aantal nummers versturen die hardcoded in de app staan vermeld. Ook kan de app via sms instructies ontvangen, zonder dat de gebruiker dit krijgt te weten of hier toestemming voor geeft. Op deze manier fungeert de app als een remote access trojan (RAT), aldus de onderzoekers.

De malware zat niet alleen in de aangeschafte telefoon verborgen, ook de firmware die via de officiële website van de fabrikant wordt aangeboden blijkt de kwaadaardige app te bevatten. Sophos probeerde de fabrikant de afgelopen weken op verschillende manieren te benaderen, maar kreeg geen contact.

Het is niet voor het eerst dat er goedkope Androidtelefoons met malware worden geleverd. De afgelopen jaren werden tientallen modellen ontdekt waarbij dit het geval was. De onderzoekers waarschuwen dan ook dat als een goed uitziende Androidtelefoon een te mooie prijs heeft om waar te zijn, de gebruiker op manieren kan "betalen" die hij niet verwacht of wil.

Reacties (10)
04-10-2018, 11:12 door Anoniem
Electronica is dan ook 10x te goedkoop tegenover de daadwerkelijke waarde. Stel maar eens voor dat heel het process hier in de Benelux zou gebeuren. Het mijnen van de mineralen en het assembleren van zo'n smartphone zou dan veeeel duurder zijn.

Nu proberen ze zoveel mogelijk geld uit zo'n fragiel & onrepareerbaar ding te halen zonder daadwerkelijk de maatschappij te willen verbeteren. Nee, geld heb je nodig om te overleven dus moet je maar zien dat je meer opbrengt dan kost.
04-10-2018, 11:40 door Anoniem
Sophos probeerde de fabrikant de afgelopen weken op verschillende manieren te benaderen, maar kreeg geen contact.

Nee, allicht niet, want die rommel wordt er doelbewust in geplaatst door het bedrijf. Waarom zou je dan met de ontdekker van je spyware/ malware babbelen? Het enige dat ze hieruit leren is dat de volgende malwareversie nog beter verstopt moet worden.
04-10-2018, 12:26 door Anoniem
Graag een merk ?
04-10-2018, 13:14 door Anoniem
Google levert je telefoon ook met malware.
De google diensten bespioneren je.
04-10-2018, 16:02 door Anoniem
Dit is de wereld waarin we leven.... Een aaneenschakeling van idioterie, en wij -simpele consumenten- draaien daarin gewoon ons rolletje mee. We kopen de troep naar hartelust, omdat het "zo leuk is, al die speeltjes". Wij de consumenten van al die troep, spelen een hoofdrol, want we zijn o zo makkelijk over te halen, om die troep te willen hebben. Mensen zijn tegenwoordig vooral verslaafd (en daardoor slaaf). Verslaafd aan poen, aan gadgets, aan kicks, aan thrills. Gewoon tevreden zijn met een simpel leventje is er niet meer bij.

Aan al die klaagkoppen hier: kijk eerst eens naar je eigen aandeel
05-10-2018, 01:01 door Anoniem
Door Anoniem: Graag een merk ?
Wat dacht je van HUAWEI !
Maken prachtige snelle telefoons voor een laag prijsje. Zit wel een vreemd luchtje aan die telefoons waar je niets om moet geven... maar goed lees hier maar verder:

https://www.thedailybeast.com/huawei-chinas-shadowy-telecom-giant-wants-a-foothold-in-europe
05-10-2018, 06:52 door Werkezel
Door Anoniem: Graag een merk ?

de sta d,r bij ! Anoniem ga lere leze vals aard me owe valse komentare d,n hele tijd hier !
05-10-2018, 08:37 door Anoniem
Door Anoniem: Electronica is dan ook 10x te goedkoop tegenover de daadwerkelijke waarde. Stel maar eens voor dat heel het process hier in de Benelux zou gebeuren. Het mijnen van de mineralen en het assembleren van zo'n smartphone zou dan veeeel duurder zijn.

De "oplossing" daarvoor is uiteraard eenvoudig: koop een apparaat voor z'n functionaliteit, en niet voor het nieuwste whizz-bang schermpje met inkeping, specifieke hardware-afhankelijk van bepaalde volledig gesloten software ("apps"). Behoud het apparaat voor gebruik voor zo lang het kan.

De elektronicaketen maakt in praktische zin gebruik van moderne slavernij, met talloze doden tot gevolg. Metalen uit mijnbouw waarvan de uitbaters willens en wetens (te jonge) mensen te werk stellen die voor hun veertigste levensjaar "het loodje leggen" (ha :-( ) en fabrieksarbeiders die verlamd raken en/of kanker krijgen van alle mooie (ook in het land van productie) verboden chemicaliën in het productie- en afwerkproces.

https://www.fairphone.com/en/our-goals/fair-materials/
https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2018/augustus/complicit.html
05-10-2018, 08:50 door Anoniem
Dit is allang bekend. Ik had een keer een chinese Android (merkloos) telefoon gekocht en ze hadden zelfs de Android processen besmet.
Het koste mij 150 euro voor een telefoon waarvoor een samsung telefoon 600 euro zou kosten..
05-10-2018, 21:56 door [Account Verwijderd]
He
Door Anoniem: Graag een merk ?

Staat in het artikel. Het gaat specifiek om DEZE telefoon: http://ulefone.com/products/s8pro/features.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.