image

Ceo Phantom Secure bekent faciliteren drugshandel via versleutelde telefoons

donderdag 4 oktober 2018, 16:08 door Redactie, 6 reacties

De directeur van het Canadese bedrijf Phantom Secure heeft bekend dat hij door het verkopen en ondersteunen van versleutelde telefoons de internationale drugshandel heeft gefaciliteerd. Via de toestellen kon versleuteld worden gecommuniceerd. In maart van dit jaar vond er een internationale operatie tegen Phantom Secure plaats, waarbij verschillende personen werden aangehouden en aangeklaagd en domeinen en systemen in beslag werden genomen.

Om de communicatie van het platform buiten bereik van opsporingsdiensten te houden beheerde Phantom Secure servers in Panama en Hong Kong, aldus het Amerikaanse openbaar ministerie. Ook werden virtuele proxy-servers gebruikt om de fysieke locatie van de servers te verbergen. Verder werden telefoons van klanten van Phantom Secure die opsporingsdiensten in beslag hadden genomen op afstand gewist.

Als onderdeel van de schuldbekentenis is de directeur akkoord gegaan met het verbeurd verklaren van 80 miljoen dollar, alsmede voor tientallen miljoenen dollars aan huizen, rekeningen, gouden munten en zelfs een Lamborghini. Ook is de directeur akkoord gegaan met het afstaan van serverlicenties en meer dan 150 domeinen die werden gebruikt om de infrastructuur van het Phantom Secure-netwerk te beheren. De rechter zal op 17 december van dit jaar vonnis wijzen.

Image

Reacties (6)
04-10-2018, 16:24 door Anoniem
Dus als de lucht die nu in mijn longen zit, uiteindelijk gerecycleerd wordt en daarna in de longen van een terrorist eindigt, faciliteer ik dan terrorisme?

Of waar trekken we de lijn?
04-10-2018, 16:25 door Anoniem
Het wordt vandaag alleen maar gekker, wat voor onthullingen gaan er nog meer gedaan worden?
04-10-2018, 19:10 door karma4 - Bijgewerkt: 04-10-2018, 19:15
Een herhalend scenario. Hier kennen we ennetcom van een gerichte groep als klantenkring .
Nooit wat gehoord over gewoon legaal gebruik.

https://www.google.nl/amp/s/motherboard.vice.com/amp/en_us/article/a34b7b/phantom-secure-sinaloa-drug-cartel-encrypted-blackberry
05-10-2018, 08:34 door Anoniem
Het gaat hier dus om een plea deal, waarmee enige bekentenis met een korrel zout genomen moet worden.
05-10-2018, 11:25 door Anoniem
Door karma4: Nooit wat gehoord over gewoon legaal gebruik.
Nee, daar hoor je niet veel over. Dat maakt:
- niet dat het *niet* gebeurt;
- niet dat het gebruik van cryptophones op zich een slecht plan is.

https://www.google.nl/amp/s/motherboard.vice.com/amp/en_us/article/a34b7b/phantom-secure-sinaloa-drug-cartel-encrypted-blackberry[/quote]
Dank je voor de kneiterharde tracking-link, karma4...
05-10-2018, 12:35 door Anoniem
De directeur van het bedrijf X heeft bekend dat hij door het verkopen en ondersteunen van versleutelde telefoons de Russische/Chinese/Whatever geheime dienst heeft ondersteund.

Tja, als ik het zo lees zie ik geen verschil, en dat is het hem nou juist. Dingen worden nou éénmaal voor "goed" en "slecht" gebruikt, afhankelijk van iemand zijn normen en waarden.

Zo, afgehandeld... next!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.