image

VS twijfelt niet aan verklaring Apple over malafide microchips

zondag 7 oktober 2018, 07:41 door Redactie, 10 reacties

Na de Britse overheid heeft ook het Amerikaanse ministerie van Homeland Security zich achter Apple geschaard in in het verhaal over malafide microchips van Bloomberg Businessweek. De publicatie liet deze week weten dat het Chinese leger malafide microchips had ontwikkeld die vervolgens in de fabriek op moederborden van Supermicro waren geplaatst. Deze moederborden werden weer in servers gebruikt die bij bijna 30 bedrijven waren aangetroffen, waaronder Apple en Amazon.

Via de microchips zou het mogelijk zijn om op afstand toegang tot systemen te krijgen. Tevens zou de Amerikaanse overheid drie jaar geleden een onderzoek naar de microchips hebben ingesteld dat nog steeds niet is afgerond, zo schreef Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Beide bedrijven ontkenden het verhaal over de malafide microchips en stelden dat er geen systemen waren aangetroffen waarbij dit het geval is. Verder verklaarden Apple en Amazon niet bekend te zijn met een onderzoek van de FBI naar de vermeende malafide microchips.

Het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) kwam daarop met een verklaring waarin het stelt niet te twijfelen aan de beoordelingen van Apple en Amazon. Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft nu een soortgelijke boodschap afgegeven. "Op dit moment hebben we geen reden om te twijfelen aan de verklaringen van de bedrijven die in het verhaal zijn genoemd", aldus het ministerie op de eigen website.

Reacties (10)
07-10-2018, 07:59 door Anoniem
Waarom voelen deze organisaties de noodzaak om zich uit te laten over deze zaak? Ze lijken hier alleen indirect mee te maken te hebben.
07-10-2018, 08:41 door Anoniem
De chinezen zijn wel extreem goed in hacken als ze dit kunnen hacken.
Ik vraag me af wat ze in Nederland wel niet hebben gehacked.
07-10-2018, 09:30 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom voelen deze organisaties de noodzaak om zich uit te laten over deze zaak? Ze lijken hier alleen indirect mee te maken te hebben.

Ze willen de economie beschermen....
Als er ergens een Nederlandse journalist dit zou publiceren en er komt gelijk een alternatief op de markt dan zouden Nederlandse technologie bedrijven flink kunnen verdienen.
07-10-2018, 12:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom voelen deze organisaties de noodzaak om zich uit te laten over deze zaak? Ze lijken hier alleen indirect mee te maken te hebben.

Ze willen de economie beschermen....
Als er ergens een Nederlandse journalist dit zou publiceren en er komt gelijk een alternatief op de markt dan zouden Nederlandse technologie bedrijven flink kunnen verdienen.

Wat gaat Nederland doen? Ook de Nederlandse overheid gebruikt windows en is autistisch dol erop.
07-10-2018, 13:04 door Anoniem
Bloomberg heeft een bericht vanuit het Witte Huis opgeblazen. Trump loopt al tijden te verkondigen dat de Chinezen de grote hackers zijn, om de aandacht af te leiden van het Mueler-onderzoek en zich al vast in te dekken dat de midterm-verkiezingen "rigged" zijn voor het geval het tegenvalt voor de republikeinen, zodat de midterms ongeldig verklaard kunnen worden en de republikeinen de meerderheid behouden.
Het past allemaal precies in het plaatje.
07-10-2018, 14:35 door karma4
Door Anoniem:
Wat gaat Nederland doen? Ook de Nederlandse overheid gebruikt windows en is autistisch dol erop.
Amazon Apple en Elemental zullen echt niet zo maar Windows draaien. Het is eerder Linux server based.

Het is echt doorgedraaid (autistisch) als je overal enkel microsoft als bedreiging ziet.


Door Anoniem: Op dezelfde pagina:
https://www.oregonlive.com/silicon-forest/index.ssf/2018/10/chinese_planted_spy_chips_insi.html
Computers made for Portland startup Elemental Technologies contained a tiny, mysterious "stealth" chip which had been planted during production overseas to help China spy on American companies and intelligence agencies, according to a 5,000-word investigation on the cover of Bloomberg Businessweek magazine.
https://www.hollywoodreporter.com/behind-screen/sam-blackman-dead-elemental-technologies-founder-was-41-1036895
Sam Blackman, a tech visionary who founded and served as CEO of AWS Elemental, died Aug. 27 in Portland, Ore., after experiencing cardiac arrest the previous day. He was 41. After working in engineering roles at Pixelworks, Silicon Graphics and Intel, Blackman launched Elemental Technologies in 2006.
Het geeft houvast over een waarheidsgehalte.
Het bedrijf elemental was gespecialiseerd in videobewerking. De eerste vraag is o er aparte kleine chips in die hoek bestaan.Ik vind:
-https://venturebeat.com/2018/01/08/ambarella-unveils-vision-processors-for-autonomous-drones-and-self-driving-cars/
-https://www.omnitek.tv/javelin Dat begint er op te lijken
-https://www.rs-online.com/designspark/5-low-cost-sbcs-that-support-4k-video Miniatuur benaderingen
Aanpassingen voor video in het kader van Elemental lijkt me aannemelijk.

Of je er specifieke hacks etc bij moet gaan denken is wat anders.
07-10-2018, 14:45 door Anoniem
Door Anoniem: Bloomberg heeft een bericht vanuit het Witte Huis opgeblazen. Trump loopt al tijden te verkondigen dat de Chinezen de grote hackers zijn, om de aandacht af te leiden van het Mueler-onderzoek en zich al vast in te dekken dat de midterm-verkiezingen "rigged" zijn voor het geval het tegenvalt voor de republikeinen, zodat de midterms ongeldig verklaard kunnen worden en de republikeinen de meerderheid behouden.
Het past allemaal precies in het plaatje.

Ik ben nu in de war, zijn het de chinezen of de russen die nou de verkiezingen hebben gehacked?
07-10-2018, 15:28 door Anoniem
Bloomberg is een gerespecteerde nieuwsorganisatie en ze hebben als zodanig een reputatie hoog te houden. Ze hebben veel bronnen voor hun artikel en dat kun je echt niet zomaar als fake-news wegzetten omdat de ongemakkelijke waarheid je economische belangen niet uitkomt. Ik merk over het algemeen dat de laatste tijd steeds meer man en paard worden genoemd als het om spionage gaat en zo wordt de wereld wat wijzer en is er minder ruimte voor naïviteit. Er was al jaren gewaarschuwd voor zgn. supply chain security en nu worden we met onze neus op de feiten gedrukt. Meerdere partijen doen er aan mee en het verbaasd me wel dat er kennelijk gedacht werd dat 'ze' er mee weg konden komen. Het getuigd van beide zijden van een enorme onbezonnenheid die grote economische schade toebrengt omdat het vertrouwen wordt geschaad. Aan alle twijfelaars zou ik willen vragen, wil je zelf die servers met achterdeur dan wel in je data centrum soms? Deze praktijken moeten gewoon stoppen want een escalatie kent uiteindelijk alleen maar verliezers.
07-10-2018, 16:20 door Anoniem
Bloomberg is een organisatie die (hopelijk legaal verkregen) 'intelligence' verzamelt voor gebruik binnen het bedrijfsleven dat daar ook grof voor betaald. Het maakt daarbij niet uit of regeringen wel of niet het verhaal proberen te ontkrachten of dat de massa het verhaal wel of niet geloofd. Maar in de boardrooms van multinationals rinkelen de alarmbellen en worden er al dan niet in stilte maatregelen genomen dit risico in te dammen, het verhaal geeft daar ook zelf een voorbeeld van. Apple kan naar buiten toe de schijn van onwetendheid proberen op te houden maar het gaat er bij mij niet in dat ze intern geen maatregelen zouden treffen. Het is bekend dat als je als bedrijf het slachtoffer van een scam wordt je dat liever uit de publiciteit houdt, het doel is het voorkomen van reputatieschade. In dit geval is het volgens mij juist de ontkenning in het volle licht van de onthulling die dit tot een lachwekkende strategie maakt.
08-10-2018, 10:04 door Anoniem
Door Anoniem: De chinezen zijn wel extreem goed in hacken als ze dit kunnen hacken.
Ik vraag me af wat ze in Nederland wel niet hebben gehacked.
Dit is niet hacken.

Dit is een directe aanpassing op de hardware om toegang te krijgen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.