Apple heeft het het Amerikaanse Congres verteld dat het geen malafide microchips in de eigen systemen heeft aangetroffen zoals Bloomberg Businessweek vorige week berichtte. Volgens Bloomberg had het Chinese leger malafide microchips aan moederborden van Supermicro toegevoegd. Deze moederborden werden vervolgens gebruikt in servers die onder andere bij Amazon en Apple zouden zijn aangetroffen.
Via de chips zou het mogelijk zijn om de servers op afstand te benaderen. Apple en Amazon plaatsten op hun eigen website uitgebreide verklaringen waarin ze het verhaal van Bloomberg ontkenden. Nu heeft Apple ook een brief naar het Amerikaanse Congres verstuurd waarin het de eerdere verklaring herhaalt. "De beveiligingstools van Apple scannen continu naar precies dit soort uitgaand verkeer, aangezien het op de aanwezigheid van malware of andere kwaadaardige activiteiten wijst. Er is nooit iets gevonden", aldus Apple-topman George Stathakopoulos.
Verder laat Stathakopoulos weten dat Apple nooit malafide microchips of kwetsbaarheden heeft aangetroffen die doelbewust aan servers zouden zijn toegevoegd, zo blijkt uit de brief die Apple naar het congres stuurde en in handen van persbureau Reuters kwam. Ook heeft het geen contact met de FBI over dergelijke zaken gehad, zoals Bloomberg beweerde. Eerder stelden de Amerikaanse en Britse overheid dat ze niet aan de verklaringen van Apple en Amazon twijfelden.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Ik las op diverse plekken dat Nederland een wet heeft aangenomen dat providers verplicht kunnen worden om Huawei-apparatuur uit ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.