image

Apple dicht lek dat foto's op vergrendelde iPhone toegankelijk maakte

dinsdag 9 oktober 2018, 09:57 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 11-10-2018, 11:45

Apple heeft een beveiligingsupdate voor iOS uitgebracht die een kwetsbaarheid verhelpt waardoor foto's en contactgegevens op het scherm van een vergrendelde iPhone toegankelijk waren. Het probleem is verholpen door de opties te beperken die op een vergrendeld toestel worden aangeboden.

Verder is er een ander beveiligingslek verholpen waardoor een aanvaller met fysieke toegang tot een iPhone items van het vergrendelde scherm kon delen. Door de kwetsbaarheid was het mogelijk om vanaf een vergrendeld scherm toegang tot de deelfunctie te krijgen. Ook dit beveiligingslek is verholpen door de beschikbare opties te beperken. Gebruikers van iOS krijgen het advies om te updaten naar iOS 12.0.1, wat kan via iTunes en de Software Update-functie.

Naast een beveiligingsupdate voor iOS heeft Apple ook een update voor iCloud voor Windows uitgebracht. ICloud voor Windows 7.7 lost 19 kwetsbaarheden op waardoor een aanvaller in het ergste geval willekeurige code op het systeem had kunnen uitvoeren als er kwaadaardige webcontent werd verwerkt.

Reacties (2)
09-10-2018, 12:17 door Anoniem
Ok vanavond maar even updaten dan,.
10-10-2018, 11:06 door Anoniem
Heb mijn iPhone 7 geupdate, werkt tot nu toe zonder problemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.