image

Consumentenorganisatie adviseert onveilige Samsung ip-camera

dinsdag 9 oktober 2018, 10:22 door Redactie, 0 reacties

De Britse consumentenorganisatie Which? is onder vuur komen te liggen omdat het een onveilige ip-camera van Samsung adviseert. Het gaat om de Samsung SmartCam SNH-P-6410. De afgelopen jaren zijn verschillende kwetsbaarheden in de camera openbaar gemaakt.

De openbaar gemaakt beveiligingslekken zijn inmiddels gepatcht, maar volgens het Britse securitybedrijf Pen Test Partners zijn er ook nog andere kwetsbaarheden aanwezig waardoor een aanvaller in de buurt toegang tot de videobeelden kan krijgen. Verdere informatie over deze beveiligingslekken geeft het securitybedrijf niet, behalve dat er geen update voor beschikbaar is.

Tijdens de beoordeling van de ip-camera keek Which? wel naar de privacybescherming, maar die beperkte zich alleen tot het gebruik van een versleutelde verbinding tussen de app en de server. Daarnaast blijkt dat de review van Which? uit 2016 stamt. In 2014 waren er verschillende ernstige beveiligingslekken in de ip-camera openbaar gemaakt die pas in augustus 2016 werden gepatcht. Daarnaast publiceerde Kaspersky Lab in april van dit jaar verschillende nieuw kwetsbaarheden in de camera waar op het moment van de publicatie geen update voor beschikbaar was.

In een verklaring tegenover The Register bevestigt Which? dat de review twee jaar geleden is uitgevoerd en het eigen testprogramma continu wordt bijgewerkt. Volgens Pen Test Partners is het beoordelen van de veiligheid van consumentenproducten een lastige opgave die tijd en expertise vereist. "Which? moet de diepgang van de veiligheidstests uitbreiden of stoppen met het aanbevelen van slimme consumentenproducten", zegt onderzoeker Ken Munro van het securitybedrijf.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.