Bijna één op de vijf Nederlandse websites die gebruik maken van een Symantec certificaat wordt na vandaag mogelijk onveilig verklaard door de nieuwste versie van de Chrome-browser. Daarvoor waarschuwt de Open State Foundation na een eigen scan. De browser van Google stopt namelijk met het ondersteunen van websites met bepaalde verouderde Symantec SSL-certificaten.
De Open State Foundation onderzocht 16.085 Nederlandse websites die gebruikmaken van Symantec SSL-certificaten. Daarvan blijken er 3.106 gebruik te maken van dergelijk verouderde certificaten.
Voor de test zijn websites uit de private en de publieke sector onderzocht. Bij de publieke sector lijkt het trouwens een stuk beter te gaan met het updaten van de websites, zo concludeert de Open State Foundation.
Chrome komt vandaag (16 oktober) met een update naar versie 70 van de browser. Firefox komt waarschijnlijk binnenkort met een soortgelijke maatregel. Vanwege het aantal websites dat de oude certificaten nog gebruikt, heeft Firefox deze maatregel eerder uitgesteld.
Overigens blijven de websites met een verouderd certificaat na de Chrome update wel toegankelijk. De nieuwste versie van Chrome toont bij een bezoek aan een dergelijke website een waarschuwing dat de verbinding onveilig is, plus het advies om de website te sluiten. Pas na het wegklikken van de waarschuwing is de website te bezoeken.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Senior Security Consultant
Als security consultant bij Cegeka speel je een uitermate belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijven in Nederland en de Nederlandse maatschappij. Vandaar ook dat Cegeka dit hoog op de agenda heeft staan. Wij doen dit door, in close cooperation, onze klanten advies te geven op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
Wanneer mensen een eigen device (BYOD) mee nemen naar werk: hoe bescherm jullie je daartegen? (Ben zelf tegen het gebruik van ...
Juridische vraag: Bij ons bedrijf is gekozen voor bring-your-own-device, waarbij mensen zelf privé een laptop mogen kopen en ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.