image

Amerikaanse senatoren eisen opheldering over lek in Google Plus

dinsdag 16 oktober 2018, 15:51 door Redactie, 1 reacties

Drie Republikeinse senatoren eisen in een brief aan Google dat de interne memo wordt gepubliceerd waarin wordt geadviseerd om het lek in Google Plus onder de pet te houden.

Het bestaan van die interne memo werd de afgelopen dagen bekend dankzij een artikel in de Wall Street Journal. In de memo staan details over een fout in de Google+ API die gebruikt zou kunnen worden om data van Google-gebruikers te stelen, meldt ZDNet .

In de brief (pdf) aan Google vragen de senatoren sinds wanneer Google op de hoogte is van het datalek. Volgens Amerikaanse media is de kwetsbaarheid in de API al in maart ontdekt en zou het al zeker sinds 2015 in de broncode hebben gezeten.

Verder willen de politici weten of Google officiële instanties heeft geïnformeerd over het lek zoals de beursautoriteit Federal Trade Commission en of gratis Google-gebruikers op hetzelfde moment worden ingelicht over beveiligingsincidenten als betalende G Suite-klanten.

Via het lek in het sociale netwerk Google Plus dat vorige week bekend werd, hadden onbevoegden toegang kunnen krijgen tot allerlei profielgegevens van Google-gebruikers waaronder namen, e-mailadressen, beroep, geslacht, leeftijd, geboortedatum, vaardigheden, profielfoto, relatiestatus, woonplaats en organisaties waar de gebruiker bij betrokken is of was.

Reacties (1)
17-10-2018, 02:20 door Anoniem
Kan ik bij diezelfde Amerikaanse senatoren inmiddels al opvragen welke prive informatie in hun land over mij is opgeslagen, banktransacties en zo, allemaal vrolijk onder knipoog van onze eigen Europese Unie, en wat er nog meer in de loop der jaren over mij daar is opgeslagen in de Amerikaanse rolodex?

Het is goed dat die ouwe mannetjes en vrouwtjes van de Amerikaanse senaat een beetje kritisch hebben leren kijken hoor. Maar naar mijn mening zit er ook een beetje een "de pot verwijt de ketel"-element in. Want hun staat doet al veel langer precies hetzelfde als Google.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.