image

Amazon-medewerkers in opstand tegen verkoop gezichtsherkenningsoftware aan Amerikaanse overheid

vrijdag 19 oktober 2018, 11:19 door Redactie, 5 reacties

Een groep Amazon-medewerkers is in opstand gekomen en roept CEO Jeff Bezos op om te stoppen met het leveren van gezichtsherkenningsdiensten aan de Amerikaanse overheid. In een brief schrijft de groep medewerkers bezorgd te zijn na het lezen van een rapport van de burgerrechtenorganisatie American Civil Liberties Union (ACLU) waarin staat dat AWS Rekognition aan politie-eenheden en overheidsinstellingen wordt verkocht.

De groep medewerkers vreest dat de Amerikaanse Immigration and Customs Enforcement (ICE) de Rekognition-technologie zal inzetten bij de grensbewaking. "We weigeren een platform te bouwen dat gebruikt wordt door ICE en we weigeren tools te leveren waarmee mensenrechten worden geschonden", zo valt te lezen in de brief.

Ook benoemen de medewerkers de verkoop van digitale infrastructuurdiensten aan het bedrijf Palantir. Palantir levert software die door ICE wordt gebruikt bij de detentie en uitzetting van immigranten. In de brief refereren de medewerkers aan het feit dat kinderen gescheiden van hun ouders worden opgesloten in afwachting van hun asielaanvraag. "In dat kader zijn we erg bezorgd over het feit dat Amazon daarbij betrokken is en infrastructuur en diensten levert aan ICE en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS)."

Verder roepen ze Jeff Bezos op om te stoppen met het leveren van diensten aan bedrijven die samenwerken met ICE en transparanter te zijn over welke overheidsinstanties en bedrijven gebruikmaken van AWS-diensten. Eerder kwam een aantal medewerkers van Microsoft ook al in opstand omdat Microsoft een contract met ICE had gesloten.

Reacties (5)
19-10-2018, 20:27 door Anoniem
Gekleurde fietsjes en we gaan de wereld verbeteren. En dan nog doorbreken en heel de wereld tegenkomen. Die blijkt dan best ingewikkeld in elkaar te zitten. En dat dan met hele gebouwen vol kinderen, met gekleurde fietsjes en een PHP-diploma. Die ook nog in zeehondjes geloven en de kerstman. Maar die niet echt meer zin hebben om naar de volgende scrum meeting te gaan. Waar ze toch al niet graag naartoe gingen. Die niet eens doorhebben dat een ouwbollig programma als Brandhout fake advertenties zit te testen. Allemaal kinderen. Die nog veel moeten leren. Ik hoop dat ze in elk geval het gekleurde fietsje mogen houwen als herinnering (gaat tweedehands toch weinig waard zijn).

In Nederland noemen we dat gebouwd op drijfzand.
19-10-2018, 21:56 door Anoniem
Door Anoniem:
In Nederland noemen we dat gebouwd op drijfzand.

Tja, bouwen op drijfzand is iets opbouwen zonder duidelijke morele code als fundament.
Amazon, Google, Facebook etc. zijn hier goede voorbeelden van. Klapt ongetwijfeld een keer.
Ik zou deze werknemers adviseren zelf iets op te bouwen als maatschappelijk ondernemer, met een bijbehorende duidelijke visie en missie.
19-10-2018, 23:23 door Anoniem
@anoniem van 20:27

En zo wordt hetgeen eerst in de proeftuin Mainland China is getest langzamerhand hier ook klaargestoomd om uitgerold te worden mettertijd.

Ziet men nu wat voor neo-marxistische monopolisten, die Amerikaanse Big Tech bazen zijn en wat de kleine kaste in petto heeft voor ons allen. Amazon bekend van de naadloze samenwerking met Amerikaanse drie- en vier-letterdiensten. Ze krijgen het karma wat ze opbouwen retour. Daar helpt geen lieve moederen aan. + geeft + en - geeft -.

Terecht hoe anoniem van 20:27 ons allemaal aan het denken zet. Je moet het wel aanvoelen en er voor open willen staan.

Alles hebben ze ons al afgenomen, zelfs de zekerheid van het eigen gezin, de familie, ons gender. Wij worden afgeschaft gelijk met onze eigenheid. We moeten opgaan in een kleurloze massa, die klaargestoomd wordt voor het leven op een grijs continent met overal dezelfde gekleurde elektrische fietsjes, zoals u dat zo cynisch-intelligent aanduidt. De "good vibrations" zijn over en uit de lucht - de coders en developers worden geweid, maar niet langs grazige weiden. Ze worden getrained en werken onder tijddruk. Niet denken maar doen.

Men wordt de zelfredzaamheid ontnomen en steeds afhankelijker gemaakt. De jeugd leert niet meer de dagen van de maanden tellen op de knokkels van twee handen, zoals wij in de derde klas lagere school. Negenproef, de Tesla getallen-opposities, dat is geen stof voor getrainde aapjes. Moreel verloederd, ethisch afgestompt, mee in de ratten-mallemolen.

Ik hou me nog vast aan uw opvattingen, beste anoniem van 20:27 en daarom ga ik door, omdat er nog echte mensen zijn met visie en een missie in het leven en er geen andere optie overblijft. Het hogere kan altijd door het lagere passeren, maar het lagere nooit door het hogere. Dat is een waarheid als een koe.
20-10-2018, 07:40 door Anoniem
Nederland is ver achter gebleven kwa technology en loopt het achter kwa economie op het gebied van technology ten aanzien van Amazon, Google en Facebook.
20-10-2018, 11:16 door Anoniem
Maar moet je daar in mee, dan?. Het door en door zieke en verrotte facebook met zijn neo-liberale War Room om Russische inmenging in de mid-term verkiezingen tegen te houden en het kritische, volgens hen, fake-news-geluid voor de EU verkiezingen te laten verstommen.

Als je daar mee wil concurreren -wil je dan ook op die manier verder en hoor je bij dezelfde Octogon-Faraonische-Tempeliers krachten, die 99% van de mensheid in continue slavernij willen houden?

Ga toch lekker economisch en technologisch mee-collaboreren. Net als die leuke Nederlandse regering van je met EU en Deep State en de verdere neo-fascistische revanchisten, die weer overal de kop gaan opsteken. Onder leiding van die duivelse seculiere Ashmodee-krachten binnen het Uitverkoren Volk, die al meerdere keren via valse messiassen de wereld bijkans naar de afgrond hebben gebracht. Groot vertegenwoordigd binnen de marxistische revolutie van 1917 en nog steeds actief, nu op andere plaatsen van de wereld.

Beschouw mee elke gebruiker van open software, linux en zelfredzame IT-ers als potentiële extremisten, net zoals de NSA dat doet. U dient dom en gemakkelijk te manipuleren te zijn voor hen. Steekt dus iemand het kopje boven het maaiveld en wij maaien het wel af. Daar is Nederland altijd goed in geweest. Grote geesten vluchtten naar het buitenland omdat het in hun knollenland niet uit te houden was., Gewone burgers beschouwen wij als "wetware-bag commodities".

Ik hoef even niet. Goede week gewenst. Jammer dat het no overgebleven dividend belasting geld niet naar laagdrempelige innovatie kan gaan, maar weer aan de Big Commerce strijkstok blijft hangen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.