/dev/null - Overig

Effectief humeur beheer website : technisch en samen

19-10-2018, 16:33 door Anoniem, 74 reacties
Naar aanleiding van een lang lopend probleem rondom het kunnen reageren op deze website en langlopende niet aflatende discussies die zich maar niet positief willen laten managen het volgende nadenk en discussievoorstel bedacht.

Vraag voorstel : Zou het technisch eenvoudig mogelijk te implementeren zijn voor deze website om met inklapmenu's te gaan werken?
Inklapmenu's in te stellen op naam?
Dus dat je in je accountsettings kan aangeven welke (top5) van namen standaard visueel worden ingeklapt?
Of dat er achter een accountnaam een icoontje komt dat (wanneer erop geklikt) tijdens je browser sessie alle posts van betreffende naam worden ingeklapt?

Op deze manier zouden vaste trollen op deze site, of bepaalde naamhouders die zich keer op keer in het (negatieve) centrum van vele discussies weten te manoeuvreren visueel geen aandacht meer krijgen.
Wat je niet leest is immers makkelijker dan negeren, want het vaste principe van "do not feed the .." werkt op deze site niet.
Ook niet door het via moderatie van de (op zich inhoudelijk terechte) reacties te moderen en meestal niet te plaatsen.

Dat laatste principe lijkt effectief maar is eigenlijk niet fair, niet de persoon die discussie uitlokt maar de lezers die zich terecht ergeren worden gepakt en gestraft.

Tweakers heeft een vergelijkbaar systeem, maar dat systeem is op ratings gebaseerd.
De vraag is of je dat gewoon op naam zou kunnen implementeren en of het eenvoudig haalbaar zou zijn.
Als het eenvoudig haalbaar zou zijn, dus geen hoge kosten met zich meebrengt, en er is draagvlak voor, dan zou je denken dat het een goed idee is.

Ik heb namelijk het sterke vermoeden dat ik niet de enige ben die zich al een kleine 4 jaar (en korter) kapot ergert aan een kleine groep mensen die hier dagelijks de toon zetten en daarom steeds minder deze site nog bezoekt.

Er is nog een andere belangrijke vermoedelijke reden voor deze andere aanpak.
We kunnen allemaal niet door de digitale lijn heenkijken wat voor persoon zich aan de andere kant bevindt.
Dat geldt voor ons lezers en reageerders onderling en dat geldt voor moderatie.
En dat is lastig want een (inmiddels) ontbrekend noodzakelijk punt binnen digitale 'anonieme' communicatie.

Sommige regels voor omgang en communicatie uit de dagelijkse praktijk werken niet online.
Ze werken niet omdat je de uitzonderingen voor die regels niet kan beoordelen.
Omdat je dus ook niet de uitzonderingen van regels in conflict bemiddeling kan beoordelen.

Wat voor regels?
Een belangrijke is bijvoorbeeld dat je als je het niet met elkaar eens bent en een discussie ontspoort, je je kan verplaatsen in een ander.
Dan kan op basis van argumenten, maar wat hier mist wat we in het dagelijks verkeer wel hebben, zijn de vele signalen die je kan oppikken als je live met iemand spreekt en kan zien.

Wat in het dagelijks leven eerder kan kan online veel moeilijker ; de ander (inclusief de situatie) taxeren, in de zin van inschatten dat je er überhaupt gaat of kan uitkomen.
Hoewel dat (nader kennen en inschatten) misschien online nog best een beetje mogelijk is (op basis van manier van discussieren en (of niet) argumentvoering) heb ik het idee dat dat hier (vaak) niet gebeurt en dat er daarom ook nooit tot een oplossing kan worden gekomen in een aantale eeuwig lopende discussies.
Geen oplossing omdat 1 of beide (danwel meerdere) betrokken personen nooit en te nimmer zullen opgeven een discussie op bepaalde topics te voeren.

Ik kan mij herinneren een site waar in de huisregels ooit stond dat het verboden was om op bepaalde onderwerpen discussie voeren.
Wel praktisch maar niet eerlijk omdat de misbruikers op deze manier hun gelijk kunnen krijgen door aan te sturen op verboden die exact in het eigenstraatje passen.

Daarom eerder voorgestelde mogelijke oplossing met in het achterhoofd het meenemen van onderstaande extra informatie.
Lees onderstaande links eens door (altijd goed voor je algemene ontwikkeling) en probeer eens in te schatten voor jezelf en niet openbaar (dat is niet de bedoeling) of het zou kunnen dat een heel aantal discussieerders overlap vertonen met de gegevens informatie en kenmerken.
En bepaal eens voor jezelf hoe groot de kans is dat bepaalde mensen hier ever gaan stoppen met nooit eindigende discussies.
De inschatting is al heel lang dat er voldoende reden is om aan te nemen dat onderstaande een belangrijke oorzaak is binnen een onoplosbaar probleem (zolang je deze mogelijkheid dus niet meeneemt).

ASS
Informatie
https://autismepunt.nl/over-autisme/
https://autismepunt.nl/blind-zijn-voor-je-autisme/
Je gaat er nooit uitkomen!
Stop met discussiëren, discussiëren is niet de weg die naar Rome leidt. Bij een discussie vraag je om rond te denken aan iemand die recht denkt.

https://gedragsproblemen-kinderen.info/tips-autisme
Vermijdt eindeloze discussies. Je kind begrijpt je standpunt niet en zal het ook niet gaan begrijpen. Hij moet gewoon doen omdat het moet.
Lees voor kind vooral ook volwassene.
Denk bij moet desnoods aan een externe autoriteit die de grenzen bepaalt omdat andere wegen niet werken.
Maar die autoriteit is hier niet op deze manier actief (ondanks huisregels), dus zal de oplossing ergens anders gezocht moeten worden.

Als je denkt dat die kans (van eruit komen door eeuwig te blijven discussiëren op dezelfde manier met dezelfde argumenten) inderdaad wel erg miniem is, kijk dan nog eens naar het voorstel om het algemene humeur op deze website op een andere manier te beschermen, namelijk visueel.

Zou je voorgestelde visuele inklapmenu oplossing (reactie niet zichtbaar) een goed idee vinden om verlost te zijn van voor jou zeer storend aanwezige reageerders?

Wat je immers niet ziet, ook niet per ongeluk (het oog is snel) kan je ook niet storen.


Visuele Inklapmenu's bij reacties op naam voor goed humeur beheer van deze website

( ) Slecht idee?
( ) Goed idee?


Goed weekeinde toegewenst
(maak het niet te bont!)


Ps. Nogmaals, het gaat hier niet om naming en shaming maar om het onderkennen van persoonskenmerken van jezelf en van anderen die standaard oplossingen op een virtueel discussieplatform in de weg staan.
Best lastig overigens want we weten (bijna) allemaal dat blindheid soms (achteraf) een bredere context kreeg dan je altijd dacht (iets met ogen en splinters).
Maar als je geen zin hebt, "ik ben techneut en geen psycholoog", denk dan eens aan voorgestelde visuele oplossing (beeldende vorm van psychologische toepassing overigens).

ASS, een gezamenlijke uitdaging om ermee om te gaan
https://nl.wikipedia.org/wiki/Autismespectrum
Reacties (74)
19-10-2018, 22:22 door Anoniem
Ook een goed weekend toegewenst!

Als bijna ex-autist kan ik je wel vertellen dat alle beleving van interpretatie afhangt. Zo kan de ene persoon om precies dezelfde gebeurtenis hartelijk lachen en een andere persoon zich hieraan vreselijk ergeren.
Dit hangt weer af van onze innerlijke overtuigingen die ons wel of niet dienen.
Leuk psychologisch klusje om dit te hacken :-)
20-10-2018, 11:54 door Anoniem
Ik denk dat juist autisten in de IT sector zeer gewaardeerde medewerkers kunnen zijn.

Wat sommige geesten als zeer geestdodende nare routine-klussen beschouwen,
gaat autisten vaak zeer goed af en ze hebben er nog plezier in ook om die extra mijl te gaan.

Daarnaast leggen ze ook, juist als ze de relevante kennis bezitten, niet voor de hand liggende verbanden,
die tot opmerkelijke resultaten kan leiden. Ergo, we hebben ze hard nodig.
Anderen zijn er weer niet blij mee, helaas het zij zo.

Daarnaast vind ik het ook ergerlijk om mensen te veroordelen, omdat hun opinie je niet aanstaat.
Heel naar die technische ontwikkelingen om bepaalde zaken waar jij je aan ergert, niet aan bod te laten komen,
shadowbannen van het liever niet gehoorde geluid is zinloos, nonsens blijft immers steeds nonsens.

Trollen e.d. geef je geen kans door niet op ze te reageren. Polarisatie bevorderen en discussie vermijden door vooringenomenheid en geborneerdheid is een weg, die tegenwoordig toch al te veel te veel bewandeld wordt.
MSM platformen geven nu vaak al het verkeerde voorbeeld. Wees blij met elke uitzondering.

Als alleen de officieel "gepushte" geluiden aan bod mogen komen, wordt het een enge wereld.
Anders blijven we allen namelijk op eenzelfde punt staan,
zodra deze vrijheid van meningsuiting aan banden wordt gelegd.

luntrus (analist & error-hunter)
20-10-2018, 12:26 door Anoniem
Ik stem: Slecht idee.
20-10-2018, 16:53 door Anoniem
Klinkt als een sociaal controlesysteem waarbij 'de goeien' elkaar upvoten en ze de autisten wegvoten.

Ook al gaat het in deze niet om autisten maar om mensen die ze niet kunnen doorgronden. Een ander bestempelen als autist is een zwakte. Groepjes kudde mensen met gedeelde zwaktes zullen echter voor zijn want "samen zijn we sterk".

Ik zou zeggen, ga eens kijken hoe ze zo'n score systeem in China hebben geregeld en kopieer dat als je dat zo graag wil.

Of verhuis gewoon zelf naar China en laat ons met rust.
20-10-2018, 16:58 door Anoniem
Door Anoniem: Ik denk dat juist autisten in de IT sector zeer gewaardeerde medewerkers kunnen zijn.

luntrus (analist & error-hunter)

Autisten zijn zeer loyaal en gewaardeerd, maar passen niet in de utopische commu-fascistische breakaway society waar iedereen zwak is (de natuurlijke leiders en creatieve geesten reeds geruimd, dus ook autisten) want psychisch zwakke mensen zoeken altijd per definitie naar "groepsoplossingen". Zij kunnen zelf nooit leider zijn maar spelen dit door hun zwaktes op anderen te PROJECTEN en de ander (sterkere) een poot uit te trekken, op een sneaky en laffe wijze die doet denken aan de voormalige DDR. Als de boel later in elkaar zakt (wat niet anders kan met zo'n 'ontwerp') dan is ook niemand verantwoordelijk omdat iedereen meedoet, en omdat iedereen meedoet, wordt de waarheid verdraaid en is er niets gebeurd. Dit geschiedde in de jaren 1930-1945 waarna de Duitse bevolking zei: "Wir haben es nicht gewust" en "wij deden slechts mee voor 0.01%". De optelsom kunt u zelf maken.
20-10-2018, 17:06 door Anoniem
Door Anoniem: Naar aanleiding van een lang lopend probleem rondom het kunnen reageren op deze website en langlopende niet aflatende discussies die zich maar niet positief willen laten managen het volgende nadenk en discussievoorstel bedacht.


Ps. Nogmaals, het gaat hier niet om naming en shaming maar om het onderkennen van persoonskenmerken van jezelf en van anderen die standaard oplossingen op een virtueel discussieplatform in de weg staan.

Heb je al eens ooit nagedacht dat het humeur of het trollen van sommige mensen misschien, heel heul misschien, uitgelokt kan zijn en gewoon een (onschuldige) reactie is op gemene maar verborgen pesterijen? We kunnen het onschuldige ook weglaten en het slachtofferverhaal in de openbaarheid brengen zoals "u" dit nu doet, wijzend op anderen. Maar feitelijk wilt "u" alleen maar controleren en dat zal u nooit lukken tenzij "u" begint met eerst eens zelf diep in de spiegel te kijken (Ik adviseer "u" dat ten zeerste!) voor "u" met zulke verwerpelijke en ONDEMOCRATISCHE voorstellen komt. U bent toch niet zo een die bepleit zich voor de democratie in te zetten door juist het omgekeerde, namelijk deze de ondermijnen? Kijk, het probleem zal "u" duidelijk worden na een blik in de spiegel. Zelfreflectie en het kunnen toegeven van fouten (om te beginnen aan jezelf) is een kernwaarde binnen elke functionerende samenleving (op maat gemaakt of niet). Ik ben thans altijd beschikbaar om U een spiegel voor te houden, dit zie ik namelijk als mijn taak. Hiervoor geen dank want ik ben er om u te helpen.
20-10-2018, 17:07 door Anoniem
(Autisme Spectrum en Godwin)

Weet je wie ook mensen in hokjes stopte?
20-10-2018, 17:57 door Anoniem
Als je het beter weet en kunt, begin dan je eigen site. En vergeet niet, vaak, als je je aan anderen ergert, dat dat komt omdat je in de spiegel van je eigen gebreken en tekortkomingen kijkt.

Een heel commentaar spugen is gemakkelijk. Maar bouw dan eens iets wat beter is? Of ben jij er ook weer zo eentje die defacto meent dat jouw problemen en "gebruikerservaringen" natuurlijk altijd door anderen opgelost moeten worden? Met neerklap menuutjes en zo?
20-10-2018, 18:03 door Anoniem
Zelf heb ik Asperger (autisme) en merk soms dat ik mij op de forum irriteer hoe mensen naïef zijn of dingen in het verleden vergeten. Ook kan ik niet tegen discussies waarin mensen de details vergeten en dingen op basis van een onderbuik gevoel geven. Ik reageer misschien wat bot maar zal voortaan proberen mijn irritaties voor mij houden.

Ik vind het alleen niet leuk dat je op Autisten loert, want ik kan er ook niks aan doen dat ik Autistisch ben.
20-10-2018, 19:30 door Anoniem
Door Anoniem: Klinkt als een sociaal controlesysteem waarbij 'de goeien' elkaar upvoten en ze de autisten wegvoten.

Ook al gaat het in deze niet om autisten maar om mensen die ze niet kunnen doorgronden. Een ander bestempelen als autist is een zwakte. Groepjes kudde mensen met gedeelde zwaktes zullen echter voor zijn want "samen zijn we sterk".

Ik zou zeggen, ga eens kijken hoe ze zo'n score systeem in China hebben geregeld en kopieer dat als je dat zo graag wil.

Of verhuis gewoon zelf naar China en laat ons met rust.
Het gaat niet om stemmen, het gaat om blokkeren. Niet in brede zin, maar in de zin dat je reacties van accounts die consistent weinig toevoegen aan jouw kant kunt blokkeren.

Al gok ik dat de mogelijkheid om anoniem te reageren dit een ineffective mogelijkheid maakt. De figuren waar het hier om gaat zullen hun steekspel dan anoniem voortzetten, zodra blijkt dat het traditionele spelletje niet meer werkt.
20-10-2018, 19:37 door Anoniem
Door Anoniem: Als je het beter weet en kunt, begin dan je eigen site. En vergeet niet, vaak, als je je aan anderen ergert, dat dat komt omdat je in de spiegel van je eigen gebreken en tekortkomingen kijkt.

Een heel commentaar spugen is gemakkelijk. Maar bouw dan eens iets wat beter is? Of ben jij er ook weer zo eentje die defacto meent dat jouw problemen en "gebruikerservaringen" natuurlijk altijd door anderen opgelost moeten worden? Met neerklap menuutjes en zo?

Ik geloof eerlijk dat deze topicstarter gewoon aandringt op censuur (in de VS zijn 800 media outlets van socialmedia gebanned wegents alt-right opvatting, ook Naturalnews valt daaronder). Ze willen ook hier inspraak want volgers heb je overal. Social justice warriors komen vaak met een nieuw plan of idee om alles zogenaamd beter te maken, voor je het weet zijn ze moderator of hebben ze een mechanisme weten te verkopen waardoor mensen weggestemd kunnen worden.
20-10-2018, 21:16 door Anoniem
Ben benieuwd wie er achter dit soort actie's schuilt? Ook in Nederland is er kennelijk behoefte aan een zogenaamd "purge" systeem. Wie faciliteert dit en welk doel dient het? Als het twijfelen aan de officiële palaver begint, moet er op zo'n manier "opgeschoond" worden, opdat de rest onwetend blijft van de ware toestand. Commercieel info verliest te veel terrein aan alt-info en dat steekt bepaalde belanghebbers behoorlijk. Ze kunnen heel moeilijk tegen elke vorm van verlies..

Het stamt uit het idee van opinie verdediging, men wil liever niet op argumenten discussiëren. Gewoon wat men liever niet ziet via shadowbanning en desnoods censuur laten verdwijnen of "downranking naar zero". Dit alles, omdat de algemene massa media palaver te vaak wordt doorgeprikt, er te veel fake nieuws als echt wordt verspreid of er een mix is van wat reële informatie gemengd met de nodige misinformatie.

Jammer, hier zitten te veel vigilante figuren om zo'n opzetje niet snel door te kunnen prikken voor wat het is. Jammer dat Internet kennelijk overal al vergeven dreigt te worden van zulke "regelneven", want dat is het als je het op z'n merites bekijkt.

Het verdeelt, zet mensen tegen elkaar op en verpest de sfeer. Juist deze figuren moet men geen stoel geven. We gaan geen mensen de mond snoeren. Hier hebben we geen fox news tegen de rest...
20-10-2018, 22:12 door Anoniem
Ik ben het wel met je eens dat er steeds meer negatieve ondertonen hangen in de commentaarsecties. Telkens maar dat gevecht om wie gelijk heeft over welk OS beter is. Telkens dat incoherente gewauwel over denkbeeldige, alomvattende hackersgroepen en adversaries. Ik bezoek deze site al ruim 15 jaar. En in de laatste paar jaren is de lol er voor mij wel van af. Ik lees het nieuws hier nog graag - "lurk" af en toe nog eens in het forum, maar van dat laatste krijg ik na een paar minuten alweer spijt.

Een redesign van het sturen van reacties, misschien samen met een waarderingssysteem zoals dat bij Tweakers toegepast wordt, zou mooi zijn. Het is de vraag of dat strookt met de mogelijk om anoniem te kunnen reageren.
20-10-2018, 22:27 door -karma4
"Inklapmenu's in te stellen op naam". Helemaal zelf bedacht in de bovenkamer? Heb je je ook gerealiseerd dat jouw probleem zich ook in die bovenkamer bevindt en niet op deze site?
20-10-2018, 23:00 door Anoniem
Net geleerd van de week van engeltjes die een feestje vierden in mijn hoofd:
"In the mood" ben je altijd vrij.

"Weet iemand misschien wat in de mood is"? vroeg m'n brugklasdocent engels zo'n 42 jaar geleden aan de klas.
(ammorammorammor) en vervolgde "Nou", zei hij quasi-opgewekt, "ik kan jullie vertellen: wanneer een Engelsman "in the mood" is...., dan verkeert hij in een opperrrrbeste stemming!.
Zijn hier ook mensen "in the mood?" Erik are you in de mood? No?
And you? Are you in the mood? So, eh, why are you not in the mood Dirk. "O wel eh, morning, skool, blèèèh..."
(sfeer deels getekend door bedeesde studentjes: "laat ik maar geen yes zeggen want dan ben ik de pineut")
Dus allemaal zo'n beetje hetzelfde antwoord, totdat:

"Ooo, I see Sander smiling in the back of the classroom, Sander I think you are in the mood, right?"
(Sander is al een jaartje ouder en doet het jaar opnieuw en zette zijn big smile op)
Ik? Eh.... mmm. OOOO Jaaaaaaa, ik ben wel in de mood hoor, jaaaaaah! : ))
So eh... why... why (docent herhaalt onder invloed van hilariteitsgeluiden) ...why are you in the mood Sander?"
Nou eh... (proest, hilariteit in klas, te hulp schietende klasgenootjes in zijn buurt) (Hedda niet voorzeggen!)
Nou ja, eh, relaxed hé, beautiful view on the girls?, morning, skool again, dat is eh ...helemaal okay toch? : ))

Een flashback... ik zag dit allemaal weer voor me terwijl ik luisterde naar wat er werd gezongen:
"In the mood... kan je / ga je / zal je........noem maar op (haast ongelooflijke dingen soms),
en direct als refrein er achter aan : "In the mood ben je altijd vrij."
Ik lag perplex, en realiseerde me verbaast hoe waar dat is als je er eens goed over nadenkt.

Dus het is maar hoe je het bekijkt: "In the mood", in een opperbeste stemming sta je er zelf versteld van
wat je allemaal kan en doet, en het wordt er een stuk makkelijker van. Niet alleeen voor jezelf, maar ook voor anderen.
Want "in the mood" heeft vaak een aanstekende werking.
Niet altijd, wees voorzichtig op begrafenissen e.d natuurlijk (hangt er vanaf, kwets er geen mensen mee).

Dus wat maakt het verschilt tussen een pessimistische zeurpiet en een goedlachse dame of heer die bergen verzet?
Precies! Het feit of je "in the mood" bent of niet.
Maar natuurlijk ook: "Iets-a-siemple, trammelanti andi motori endan willinistarti"
En dan geeft dus een goede eerlijke rechtvaardige maar vooral ook barmhartige levensovertuiging normaliter veel reden
om "in the mood" te zijn, en dat mag je lekker helemaal zelf bepalen door zoveel mogelijk de waarheid na te jagen
en misschien te ontdekken dat eeuwenoude overtuigingen eigenlijk best al een heel leuk beginnetje hebben.
Wel blijven opletten: want van jezelf voor de gek houden daar wordt je meestal niet zo of niet zo lang "in the mood" van.

"Oookay there we go, one, two, three... and...... hop... IN the mood!" ; )

Leiderschap betekent verantwoordelijkheid. Verantwoordelijke mensen, oplettende mensen, mensen met juiste visie,
talentvolle mensen die van doorzetten weten, mensen met daadkracht en waarheidsgehalte, mensen die ook echt kunnen uitleggen en geen slap verhaal napraten. Mensen die verenigen in plaats van splijten, al die mensen maken de wereld beter.
Dus vanaf mijn ietwat benarde positie moedig ik u allen aan: Allemaal: Hop: "in the mood", annnnd GO.
Maak er wat moois/goeds van.
20-10-2018, 23:22 door Anoniem
Ik had eigenlijk al afgehaakt na een poging iets zinnigs te maken van de onderwerptekst, maar toen zag ik dat er mensen geageerd hadden, daarna nog een paar regels gelezen.

Wat ik zou willen is een killfile zoals je die hebt voor news (NNTP). Van een bepaald persoon wil ik eigenlijk niets lezen omdat hij zich als trol gedraagt. Maar helaas, dat gaat hem niet worden want ik sla toch geen cookies op.
21-10-2018, 08:15 door Anoniem
Dit lijkt op dictatuur en de kracht van deze website is toch dat je mening kan geven.
Daarnaast weet je niet nooit of iemand een Trol is, lol heeft, of serieus anders denkt over zaken en inzichten heeft die jij niet hebt en dat laatste is een democratische maatschappij erg belangrijk.

Informatie vanuit verschillende invalshoeken bekijken zorgt ervoor dat je een betere besluit of mening kan vormen over iets.
Helaas is het met politieke uitspraken wel anders en wordt dat gelijk vijandig gezien en moet er een wel hiervoor een oplossing bedacht worden.

Het probleem is dat wij een manier moeten vinden hoe wij Russische, Israelische, Amerikaanse Trollen kunnen detecteren en deze blockeren. Dat lijkt mij erg lastig aangezien dit zelfs grote bedrijven zoals Facebook niet eens lukt.
21-10-2018, 11:59 door Anoniem
L.S.

Uit wat ik hierboven lees moet ik toch gaan opmaken, dat de eerste kanaries in de kolenmijn al van hun stokje gevallen zijn.

Leven we nu in de vrije en open maatschappij, die ik nog ken uit mijn jeugd in de jaren zestig van de vorige eeuw of zijn we in een maatschappij beland, die men kende uit de tijd van de vroegere "kraje demokracji ludowej", ik bedoel de NRD of te wel de DDR ten tijde van hun repressie?

Het lijkt wel op een verschuiving binnen ons continent van wat eens bestond achter het ijzeren gordijn naar onze kust. Dat geldt ook voor de heersende en opkomende denkbeelden. Men kan met goed fatsoen in Mokum niet meer met een keppeltje oplopen, terwijl men in Marokko goed is beschermd. Scholen vieren bijna suikerfeest en net nog winterfeest. Overal is het noch vlees noch vis geblazen.

Waar is die oude maatschappij gefundeerd op Grieks/Judeo-Christelijke grondslagen gebleven? Is tie al opgeheven door facebook en Google? Waarom moet ik weer bang zijn voor Russen of de verkeerde Amerikanen (protectionisten, nationalisten en Trumpianen)? Waarom wordt er nooit over het vermijden van Islam-trollen gesproken? Waarom wil men op termijn een gewone minimumloon werknemer nergens bij een multinational meer als 15 euro per uur laten verdienen?

En dan nog te bedenken dat ik daar helemaal hier niet voor kom. Ik kom hier om iets te leren over waar ik me voor interesseer en mee bezig ben, namelijk website security binnen een av-omgeving en bijvoorbeeld het tegengaan van TLS-handshake-privacy inbreuken en waarom "TLS session resumption" van het beveiligingsprotocol wordt "misbruikt" door de grote data-slurpende trackers, vooral op Android, waar de browsersessies langer open blijven staan, zoals wederom door het inmiddels bijkans asociaal opererende facebook en Google. Dan heb je de vernieuwende ideeën van tor ontwikkelaars nodig om het beter in de browser te kunnen blokkeren. Leuk om je te informeren over het steeds voortgaande kat en muisspel tussen browser beveiligers ende ons op alle mogelijke manieren trackende en monitorende commercie en overheid. Fijn als iemand het hier eens technisch blootlegt. Ik heb hier al veel inspiratie en informatie opgedaan. Dank en hulde!

En dan komt de aap uit de mouw. Kennelijk zijn er krachten en de instanties die hiermee collaboreren, die dat liever niet breed bekend hebben. Zij houden u liever dom en een deksel op de ideeën-pot.

Een goede zoeker naar de juiste informatie is namelijk gevaarlijker als de sluwste hacker en ze weten dat maar al te goed. Iets dat ik eens leerde van de veel te vroeg gestorven resource hacker en searchlore guru, de Italiaan f.r.a.v.ia. (R.I.P.) Kwam regelmatig op zijn forum en publiceerde er over weak cgi, dat men kon gebruiken in bij voorbeeld Intellitamper lijsten om http-servers te verkennen. Toen werd er nog volop getweaked en getinkered. Nu krijg je al van een agressieve IT-cowboy een "U moogt niet hacken"-sandbox spelletje voor je kiezen als je een publiek nmap IP scannetje doen wil..

Wat vinden anderen hier eigenlijk van? Durft u nog kritiek te leveren op dat wat u binnen IT verkeerd vindt gaan? Of moeten we maar toegeven aan het verwijderen van ongewenste meningen, ook als dat met oneigenlijke en met gelegenheidsargumenten gebeurt?

luntrus
21-10-2018, 13:04 door Anoniem
Ik ben echt blij dat ik Nederland leef! Dit soort voorstellen lijken erg veel op die van de Chinese inlichtingendienst en ben fel op tegen dit voorstel.
Ik ben blij dat onze inlichtingendiensten de democratie van onze burgers weet te waarderen en niet burgers aan het monitoren is zoals in China.
21-10-2018, 13:49 door Anoniem
Volgens mij is het simpel:
Afhankelijk van je tijd en je "mood" is iedereen vrij om te lezen wat ie wil
en naar een volgend bericht te gaan als het je niet bevalt of aanspreekt.
Echt valse berichten waarvan het er dik dik bovenop ligt dat het trollen of misbruiken van deze site is
haalt de redactie meestal wel weg en krijgen we niet eens te zien. (neem ik aan)

Gaat het toch een keer fout, en kun je de redactie overtuigen dat een bepaalde tekst of opmerking echt niet kan,
dan kun je de abuse knop gebruiken. (klik uitroepteken dat ook hoort bij het betreffende bericht, dat vind je rechts naast de "reageer met quote"). je kunt je redenen aangeven waarom je het abuse vindt, en dan beslist de moderator.
Niet de bedoeling dat je dit bij elke pietluttigheid doet: even skippen naar een volgend bericht is bovendien makkelijker.
Het kan ook zijn dat de moderator het laat staan, dan kun je het nogmaals proberen of anders je schouders ophalen
en je er bij neerleggen.

Je hoeft niet op deze site te zijn, dat bepaal je zelf. En ook wat je leest en niet leest bepaal je helemaal zelf.
Ik stel dan ook voor geen "heksenjacht" te beginnen die bepaalde personen uit beeld moeten houden.
Meestal zit er overal wel iets goeds aan, alleen moet je even zoeken en elkaar begrijpen is ook niet altijd even makkelijk.
Liever zeg ik: het is een wonder als je elkaar helemaal goed begrijpt.
Dat is gewoon een eigenschap van communicatie, spreken, schrijven, horen en verstaan, en daar gaat nogal eens iets mis inclusief onvolledigheid. Wind je daar liever niet teveel over op, en wordt daar niet moedeloos van, want daar schiet niemand iets mee op inclusief jezelf. Als het belangrijk genoeg voor je lijkt te zijn, ga je gewoon vragen stellen over wat je graag beter wilt weten of niet begrijpt, en mogelijk wordt je er dan nog wijzer van.
Veel beter, kost wel wat inspanning en dan helpt "in the mood".
Geef wat moeite om de stemming niet te bederven, dan gaat alles veel makkelijker. Kleine moeite, groot plezier.

Allemaal niet zo moeilijk, alleen als je ego teveel gaat opspelen gaat het fout.
Echt zonde, want dit levert meestal geen enkele winst op al lijkt het voor jezelf misschien wel zo. Snapt u?
21-10-2018, 13:54 door Anoniem
@TS, dus je wilt eigenlijk een filter voor autisten op deze site? Omdat je eigen filters niet goed genoeg werken?
21-10-2018, 14:02 door Anoniem
Door Anoniem: Volgens mij is het simpel:
Allemaal niet zo moeilijk, alleen als je ego teveel gaat opspelen gaat het fout.
Echt zonde, want dit levert meestal geen enkele winst op al lijkt het voor jezelf misschien wel zo. Snapt u?

Wat jij zegt is dat moderator het slecht doet.
Er komen soms wel berichten langs waarvan ik denk dat er iets mis is met de poster maar het is het internet. Als je naar andere forums gaat worden ook posts gedaan die mij niet ook niet altijd bevallen.
Er zijn soms mensen die heel paranoïde overkomen hier, maar je weet niet of iemand een persoonlijke verhaal heeft en iets meegemaakt heeft dat hij of zij zo paranoide is.

Je moet mensen respecteren en het een democratie om aan jou te bepalen of jij op iets ingaat of niet.
21-10-2018, 14:30 door -karma4
Door Anoniem: @TS, dus je wilt eigenlijk een filter voor autisten op deze site? Omdat je eigen filters niet goed genoeg werken?

Het lijkt erop dat TS nogal autistisch is...
21-10-2018, 15:11 door Anoniem
Ik dacht al lang dat ik wat autistische trekjes had. Maar je kunt daar tegenwoordig aardige on-line testjes voor vinden. Ik scoorde zo 20%. En de vragen waren allemaal best herkenbaar.

Het blijven natuurlijk on-line tests. Evenewel zou deze briljante beetje-autist evenveel waarde hechten aan een paar van die testjes als ergens op de sofa bij iemand met een muur vol diploma's.

Wie zich aangesproken voelt, doe eens een paar van die testjes. Het is prettig te weten dat de armen van geest met 0% autisme, nooit in staat zullen zijn om je helemaal te kunnen volgen. En je je beter concentreert op je capaciteiten dan op je altijd maar uit te moeten leggen. Of commentaren op fora proberen te weerleggen.
21-10-2018, 20:27 door Anoniem
Door Anoniem: Ik dacht al lang dat ik wat autistische trekjes had. Maar je kunt daar tegenwoordig aardige on-line testjes voor vinden. Ik scoorde zo 20%. En de vragen waren allemaal best herkenbaar.

De uiteenlopende online test zijn niet allemaal even goed, laat staan betrouwbaar. De wereld vermaarde expert op dit vlak van onderzoek heet Simon Baron-Cohen. Die klinisch psycholoog heeft de volgende gevalideerde AQ-test ontwikkeld:

https://en.wikipedia.org/wiki/Autism-spectrum_quotient

Het blijven natuurlijk on-line tests. Evenewel zou deze briljante beetje-autist evenveel waarde hechten aan een paar van die testjes als ergens op de sofa bij iemand met een muur vol diploma's.

Ja, het blijven slechts tests. Die test zijn echter een middel voor een bepaald doel. Wat is je doel van het zelf uitvoeren van zo'n test? Wat denk je er mee te bewijzen of te bereiken?

Er kleven soms gevaarlijke nadelen aan het uitvoeren een zelfdiagnose, omdat men nu eenmaal niet makkelijk aan de weet kan komen wat men nog niet weet. Dat zijn inzichten die voor ervaren buitenstaanders vaak een open deur zijn.

Wie zich aangesproken voelt, doe eens een paar van die testjes. Het is prettig te weten dat de armen van geest met 0% autisme, nooit in staat zullen zijn om je helemaal te kunnen volgen.

Ik voel mij niet aangesproken, maar ik geef je wel het volgende mee: verstandelijk uit de hoogte gaan doen is een van die gevaren die op de loer liggen. Zelfoverschatting, kijk daar erg mee uit. Zo'n attitude haalt je sneller onderuit dat je lief is.

En je je beter concentreert op je capaciteiten dan op je altijd maar uit te moeten leggen. Of commentaren op fora proberen te weerleggen.

Weten waar je kracht ligt en je daar op richten. Je vooral niet inlaten met zinloze discussies. Dat is altijd een goed streven, maar dat geldt ook voor mensen die niet fysiek, emotioneel of verstandelijk beperkt of superintelligent zijn.
21-10-2018, 21:20 door Anoniem
Klinkt als... killfile. Ooit een standaardonderdeel van newsclients (nntp, je weet tog), en als jouw client niet strikt genoeg kan filteren dan pak je een andere.* Om van de websitebeheerders te verwachten dat wiel nu te verheruitvinden omdat je niet over door-jou-ongewenste posters heen wil lezen? Ik denk niet dat dat hier gaat werken.

Je moest eens weten over hoeveel gebrabbel ik heenlees. Minstens de helft van de openingspost, om te beginnen. Daar zeg ik geen sorry voor. Zoals al opgemerkt, begin dan lekker je eigen site. Domeinnaam, webforum via een-klik-installatie van de hoster, thema knutselen, en oh ja, bezoekers ritselen. Kun je je eigen regels maken naar hartelust.


* Ik maakte daar vaak en veel gebruik van, maar eigenlijk alleen maar voor top-posten, andere netiquette-overtredingen, en habituele onzinspuiers. Onwelgevallige meningen heb ik niet zo'n problemen mee, die zijn prima interessant om uitelkaar te pulken en mischien leer ik er zelf ook nog wel wat van. Daar een beetje handig in zijn leverde wel eens wrevel op, want niet iedereen vindt het leuk z'n stokpaardjes op de dissectietafel terug te zien.
21-10-2018, 22:07 door Anoniem
Ik vind het wel een mooi betoog, exemplarisch voor deze tijd.
Eerst schetsen wat er niet helemaal lekker loopt, wij-gevoel kweken ("we willen toch allemaal zinnige discussies nietwaar") en dan, pats, ineens een zondebok tevoorschijn toveren: kijk, als we deze groep weren dan is al onze ellende voorbij en leven we in eeuwig Walhalla/Utopia/vul hier hemel naar smaak in.

Maar misschien is het wel een goed idee, een apart forum voor autisten. En eentje voor narcisten ("hallo, is er hier iemand die zichzelf een narcist vindt?") en eentje voor sociopathen en nog eentje voor bipolairen en natuurlijk ook eentje voor mensen die zichzelf normaal vinden maar graag anderen in hokjes plaatsen omdat ze nogal moeite hebben te begrijpen dat iedereen anders is en dat iemand met een andere mening dan jij niet noodzakelijkerwijs een psychiatrische stoornis hoeft te hebben.

Met de vraag hoe het forum een beetje inhoudelijk en trollvrij te houden heeft het allemaal natuurlijk helemaal niks meer te maken.
21-10-2018, 22:09 door Anoniem
Door Anoniem: (Autisme Spectrum en Godwin)

Weet je wie ook mensen in hokjes stopte?

Eh, Arie Boomsma, in Over de streep?
22-10-2018, 11:51 door Anoniem
Posts enkel om te zeiken over je medegebruikers hier ? Get a life !
22-10-2018, 14:04 door Anoniem
Door Anoniem: Zelf heb ik Asperger (autisme) en merk soms dat ik mij op de forum irriteer hoe mensen naïef zijn of dingen in het verleden vergeten. Ook kan ik niet tegen discussies waarin mensen de details vergeten en dingen op basis van een onderbuik gevoel geven. Ik reageer misschien wat bot maar zal voortaan proberen mijn irritaties voor mij houden.

Ik vind het alleen niet leuk dat je op Autisten loert, want ik kan er ook niks aan doen dat ik Autistisch ben.

Ja maar autisten zijn niet als de 99% van de mensen eenvoudig te brainwashen je weet toch...
22-10-2018, 14:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: (Autisme Spectrum en Godwin)

Weet je wie ook mensen in hokjes stopte?

Eh, Arie Boomsma, in Over de streep?

Heb je "over de streep" ingetypt op Google om Arie Boomsma te vinden? Mooi subtiele hint. Meestal krijg ik ze met een dreiging (ook subtiel). Ik ben blij dat er ook mensen aan de linkerflank meelezen. De rechterflank is wat grover in woord en daad. Ik ben zelf rechts maar neig meer naar links en hoop in het midden uit te komen. Gewoon lekker normaal doen, zeggen wat ik denk, etc. Want je mag steeds minder zeggen he tegenweurdig. Oude analoge mensen hebben dat ook al in de gaten. Ik ga zelf maar eens een oude analoge mens worden.

Het is jammer dat er mensen op sites komen (overal waar ik ga) die dan even moeten laten weten dat ze er ook zijn en verder proberen conversaties te verstoren door te reageren op personen i.p.v. het onderwerp. Ze stellen vaak moderatie voor. Het is een soort "verdwaald van Twitter" censuur wat niet op kleine forums thuishoort. Ze veranderen anderen doelbewust in cynische trollen en zijn als azijn als ze vervolgens het beoogt effect waarnemen. Ik snap er weinig van maar ik hoop dat ze het zelf nog een beetje kunnen volgen.
22-10-2018, 14:17 door Anoniem
Door Anoniem: Posts enkel om te zeiken over je medegebruikers hier ? Get a life !

Zou me niet verbazen als sommigen hiervoor betaald worden. Ontregelen discussies en ontregelen van opbouwende zaken.

De negativiteit en verdeel & heers tactieken rulen het internet en het lijkt wel een digitale burgeroorlog.

Ik hoop dat de verstandige partijen elkaar wel kunnen vinden temidden van de chaos. Dat er nog mensen zijn die iets willen opbouwen i.p.v. afbreken (veroorzaken van conflicten).
22-10-2018, 14:19 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind het wel een mooi betoog, exemplarisch voor deze tijd.
Eerst schetsen wat er niet helemaal lekker loopt, wij-gevoel kweken ("we willen toch allemaal zinnige discussies nietwaar") en dan, pats, ineens een zondebok tevoorschijn toveren: kijk, als we deze groep weren dan is al onze ellende voorbij en leven we in eeuwig Walhalla/Utopia/vul hier hemel naar smaak in.

Hegel en zijn dialectische kliek heeft sec.nl gevonden. Maar dan treffen ze hier toch een verkeerd publiek :)

Mooie post beste man, dat mag ook wel eens gezegd worden. Wij ("Wij") laten ons niet verdelen, nietwaar?
22-10-2018, 15:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zelf heb ik Asperger (autisme) en merk soms dat ik mij op de forum irriteer hoe mensen naïef zijn of dingen in het verleden vergeten. Ook kan ik niet tegen discussies waarin mensen de details vergeten en dingen op basis van een onderbuik gevoel geven. Ik reageer misschien wat bot maar zal voortaan proberen mijn irritaties voor mij houden.

Ik vind het alleen niet leuk dat je op Autisten loert, want ik kan er ook niks aan doen dat ik Autistisch ben.

Ja maar autisten zijn niet als de 99% van de mensen eenvoudig te brainwashen je weet toch...

Ja dat is wel zo, Autisten zijn sterk in het objectiveren en rationele besluitvorming zonder gevoelens. Autisten zouden zelfs onder psychose rationeel handelen staan ze bekend om.
Autisme is zo slecht nog niet!
22-10-2018, 16:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zelf heb ik Asperger (autisme) en merk soms dat ik mij op de forum irriteer hoe mensen naïef zijn of dingen in het verleden vergeten. Ook kan ik niet tegen discussies waarin mensen de details vergeten en dingen op basis van een onderbuik gevoel geven. Ik reageer misschien wat bot maar zal voortaan proberen mijn irritaties voor mij houden.

Ik vind het alleen niet leuk dat je op Autisten loert, want ik kan er ook niks aan doen dat ik Autistisch ben.

Ja maar autisten zijn niet als de 99% van de mensen eenvoudig te brainwashen je weet toch...

Ja dat is wel zo, Autisten zijn sterk in het objectiveren en rationele besluitvorming zonder gevoelens. Autisten zouden zelfs onder psychose rationeel handelen staan ze bekend om.
Autisme is zo slecht nog niet!

Dan ben ik graag autist!

Autisten zouden zelfs onder psychose <- analoog en digitaal hehehe
23-10-2018, 14:45 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik zou willen is een killfile zoals je die hebt voor news (NNTP). Van een bepaald persoon wil ik eigenlijk niets lezen omdat hij zich als trol gedraagt. Maar helaas, dat gaat hem niet worden want ik sla toch geen cookies op.

De roep om een effectiever moderatie, of een rating systeem om de commentaren zelf uit kunnen te sorteren, is hier wel vaker aan de orde geweest. Daar zijn voor Security.NL eigenlijk geen goede oplossingen voor, vrees ik. Een aanmerkelijk strengere moderatie kan door stokpaardjes worden opgevat als "censuur", zeker door mensen die zichzelf heel erg slim vinden. En een comment rating systeem, een puntentelling, kan ook gaan uitlopen op vriendjespolitiek of haantjesgedrag.

Het alternatief, zelf een killfile toepassen op het Security.NL forum, een vergelijkbaar met dat op de newsfeed in een NNTP newsreader, is helaas niet eenvoudig realiseerbaar. Dat is omdat de nodige adressen, headers en andere meta-data in op HTML gebaseerde webfora doorgaans afwezig zijn. Verreweg de meeste commentatoren op dit webforum reageren bovendien anoniem of onder een pseudoniem.

Ik zeg niet dat filteren onmogelijk is, alleen dat het filteren op alleen de inhoud los van meta-data heel bewerkelijk wordt.
23-10-2018, 18:42 door Anoniem
Door Anoniem: De roep om een effectiever moderatie, of een rating systeem om de commentaren zelf uit kunnen te sorteren, is hier wel vaker aan de orde geweest.
Ik vraag me af hoeveel van de klagende anoniempjes dezelfde zijn. Het schijnt me een beetje toe als vragen om verschoning van onwelgevallige meningen, en dat is nou net niet wat je hebben wil als je discussies probeert te voeren.

Daar zijn voor Security.NL eigenlijk geen goede oplossingen voor, vrees ik.
Niet in het model van vrije discussie met een hele hoop anoniem. Wat je toch wel wil hebben in de security context.

Een aanmerkelijk strengere moderatie kan door stokpaardjes worden opgevat als "censuur", zeker door mensen die zichzelf heel erg slim vinden.
De moderatie is al redelijk streng voor anoniempjes, en naar mijn mening soms wat te streng. (Of ik mezelf slim vind laat ik aan de lezer.) Maar belangrijker, met welk doel zou je "strenger" willen modereren?

En een comment rating systeem, een puntentelling, kan ook gaan uitlopen op vriendjespolitiek of haantjesgedrag.
Er was hier ooit een puntensysteem. Is nooit echt aangeslagen.

Het alternatief, zelf een killfile toepassen op het Security.NL forum, een vergelijkbaar met dat op de newsfeed in een NNTP newsreader, is helaas niet eenvoudig realiseerbaar. Dat is omdat de nodige adressen, headers en andere meta-data in op HTML gebaseerde webfora doorgaans afwezig zijn. Verreweg de meeste commentatoren op dit webforum reageren bovendien anoniem of onder een pseudoniem.
Alleen "anoniem" is een serieus probleem. Pseudoniem is nog steeds accountgebonden en (naar mijn weten) niet eenvoudig veranderbaar, dus je kan er prima op filteren.

Ik zeg niet dat filteren onmogelijk is, alleen dat het filteren op alleen de inhoud los van meta-data heel bewerkelijk wordt.
Het probleem is dat het server-html-browser model dat niet makkelijk maakt. En is precies de makke waarom "alles naar de browser migreren" nooit een echt goed idee geweest is. (Maar het heeft wel een hele hoop werk opgeleverd voor web"programmerende" wielverheruitvinders. Dat dan weer wel.)
23-10-2018, 23:46 door Anoniem
Ik snap niet waarom er steeds mensen zijn die alles wat hun niet aanstaat willen modereren, andere meningen wegdrukken, het liefst sloten ze mensen op....... zo langzaam aan wordt iedereen een Target in deze "democratie".

En dat in naam van Veiligheid. Ik heb het niet alleen over de posts van Balder, er zijn er meer.
24-10-2018, 10:26 door Anoniem
@ anoniem van 23:45

Maar dit sfeertje wordt al een tijdje langer in de maatschappij gecreëerd. Lijkt dat we genadeloos vallen voor "een verdeel en heers politiek", die groepen tegen elkaar moet opzetten en zo veel mogelijk de coherentie uit de samenleving tracht te halen.

Het liefst moet iedereen aan alles en iedereen gaan twijfelen, ook en vooral aan zichzelf, zodat ze zich niet meer roeren.

Sommige gaan de over ons uitgestorte propaganda gelijkstellen met hoe of er gedacht moet worden en alles dat daarvan afwijkt bestrijden. Saamhorigheidsgevoel en consensus over iets wordt zo steeds moeilijker te bereiken. Krokodillen voelen zich het meest in hun sas in een ondoordringbaar moeras, dat is ook zo voor de machtshebbers in onze wereld.

Als iemand maar eens de onderliggende mechanismen doorzag, dan lieten ze zich niet zo makkelijk op de kast jagen en manipuleren.
24-10-2018, 12:03 door Anoniem
Door Anoniem: @ anoniem van 23:45

Maar dit sfeertje wordt al een tijdje langer in de maatschappij gecreëerd. Lijkt dat we genadeloos vallen voor "een verdeel en heers politiek", die groepen tegen elkaar moet opzetten en zo veel mogelijk de coherentie uit de samenleving tracht te halen.
.......................

Dit heet "eigengerechtigheid" en heeft met ego en het gebrek aan kennis hierover te maken.
Mensen (ver)oordelen elkaar van nature al snel, want het ego moet gestreeld worden.
Een ander de grond in boren is eigenlijk bedoeld om je eigen gedachtegoed en vooral eigen ego op te vijzelen.
Dan voelen wij ons groot, en dat voelt goed. Zo'n gevoel willen we graag bij onszelf kweken. Vergelijk: "Zijn als God".
Dit is begonnen toen volgens oude verhalen (bijbel) het oordeel in de wereld kwam, doordat de mens van Gods wet had gesnoept (boom van kennis van goed en kwaad, waarvan God had gezegd dat men daar niet van eten mocht)

Vervolgens kreeg de mens inzicht in zijn/haar eigen feilbaarheid, en dus ook schuld ("zonde") en dus kwetsbaarheid en schaamte (= "toen bemerkten zij dat zij naakt waren")
Wat je dan ziet is dat men vervolgens vlucht in het de aandacht verleggen naar "de schuld bij een ander leggen".
Maar op dat moment verzaakten zij dus hun eigen verantwoordelijkheid, hetgeen zeer slecht is(!).
Dit verschijnsel wordt mogelijk op den duur de ondergang van deze wereld als God het niet verhoedt om het zo maar te zeggen.

"Eigen gerechtigheid" wil zeggen: jouw persoonlijke interpretatie van een wetstelsel, voor eigen rechter spelen, als God zijn.
Dat komt eigenlijk neer op het kunnen oordelen/veroordelen van dingen en mensen op geheel eigen wijze met de bekrompen visie en kennis die je nog maar van een zaak hebt.
Want omdat wij niet alwetend zijn, oordelen wij op grond van een te beperkte kennis,
en daarom zitten we er met ons oordeel vaak naast.
Om goed te kunnen oordelen, moet je eigenlijk alles er omheen wat er mee te maken heeft weten.
Maar omdat ons ego opspeeld, hebben we daar vaak het geduld niet voor, en dan nog oordelen we soms verkeerd.

Het is oorspronkelijk volgens oude verhalen (bijbel) dan ook nooit de bedoeling geweest dat wij zelf zouden gaan oordelen
en voor eigen rechter zouden gaan spelen. In dat licht moeten wij de bijbelse zondeval zien.
In het nieuwe testament spreekt de Zoon van God dan ook deze woorden: Oordeel niet, maar vergeef!
Er gaan wel eens dingen fout, maar daar zijn we mensen voor.
Als dit gebeurt is het niet de bedoeling de ander kwaad te oordelen en verrot te schelden o.i.d.
Daar bouwt men i.h.a. weinig meer mee op dan het eigen ego. "Zo, ik zal mij wel eens even laten gelden".
Maar daarbij haal je dus over jezelf heen dat een ander je dan ook verrot gaat schelden als jij iets fout doet.
En zo ontstaan oorlogen.

De waarheid is dat wij allemaal feilbare mensen zijn. We gaan allemaal wel eens de fout in.
Uiteindelijk is dit leven dan ook een leerproces, en in dit leerproces kunnen wij onszelf steeds verder verbeteren.
Zo worden vervolgens onze oordelen zachter of we laten het op den duur (bijna) helemaal weg.
Oordelen moet worden: met elkaar meeleven.
De pijn van fouten van een ander wordt dan ook een beetje je eigen pijn,
en samen helpen we elkaar nuchter om fouten te herstellen. Dat is veel opbouwender dan sjagrijnig oordelen.

Kerken, en ik denk met name christelijke kerken, zouden een goede leer en oefenschool moeten zijn.
Maar door teveel religiositeit, teveel letterlijke opvattingen, "statements" zonder echt goede uitleg, en gebrek aan goede leiders die van wanten weten, met te weinig rustige nuchterheid snap ik best dat veel mensen van deze eeuw dit zijn ontvlucht. Ook in kerken kan er een hoog gehalte aan eigengerechtigheid aanwezig zijn! ("Farizeeïsch") en daar moet men als de duvel voor oppassen. Toch is dit zeer jammer, en niet bevorderlijk voor de wereldvrede.
24-10-2018, 18:00 door Anoniem
Door Anoniem: @ anoniem van 23:45

Maar dit sfeertje wordt al een tijdje langer in de maatschappij gecreëerd. Lijkt dat we genadeloos vallen voor "een verdeel en heers politiek", die groepen tegen elkaar moet opzetten en zo veel mogelijk de coherentie uit de samenleving tracht te halen.

Het liefst moet iedereen aan alles en iedereen gaan twijfelen, ook en vooral aan zichzelf, zodat ze zich niet meer roeren.

Sommige gaan de over ons uitgestorte propaganda gelijkstellen met hoe of er gedacht moet worden en alles dat daarvan afwijkt bestrijden. Saamhorigheidsgevoel en consensus over iets wordt zo steeds moeilijker te bereiken. Krokodillen voelen zich het meest in hun sas in een ondoordringbaar moeras, dat is ook zo voor de machtshebbers in onze wereld.

Als iemand maar eens de onderliggende mechanismen doorzag, dan lieten ze zich niet zo makkelijk op de kast jagen en manipuleren.

Mooie reactie van een wakkere Nederlander. Deze krokodillen houden zich niet tot de cyberspace, ze liepen voor de cyberspace er was al rond mensen te prikkelen om ze te manipuleren. Ik heb dit zelf ook ervaren. Meestal komen ze met groepjes en voeren ze een theatershow op zodat je aan jezelf gaat twijfelen. Er zijn altijd mensen die dan klaarstaan om te bevestigen dat jouw verstand je in de steek laat om je vervolgens "hulp" te bieden.

Een van de bekende truken die al 30 jaar wordt toegepast en nog actueel is het spelletje waarbij gezegd wordt dat jij geheugenverlies hebt en niet meer weet wie je bent. Het spelletje wordt zo gespeeld dat je uiteindelijk gaat geloven wat ze zeggen, en je hun waarheid (nieuw geheugen, nieuwe ideologie) als de nieuwe waarheid accepteert. Je bent dan in de ban.
24-10-2018, 18:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: @ anoniem van 23:45

Maar dit sfeertje wordt al een tijdje langer in de maatschappij gecreëerd. Lijkt dat we genadeloos vallen voor "een verdeel en heers politiek", die groepen tegen elkaar moet opzetten en zo veel mogelijk de coherentie uit de samenleving tracht te halen.
.......................


Het is oorspronkelijk volgens oude verhalen (bijbel) dan ook nooit de bedoeling geweest dat wij zelf zouden gaan oordelen
en voor eigen rechter zouden gaan spelen. In dat licht moeten wij de bijbelse zondeval zien.
In het nieuwe testament spreekt de Zoon van God dan ook deze woorden: Oordeel niet, maar vergeef!
Er gaan wel eens dingen fout, maar daar zijn we mensen voor.

Om iemand (of een organisatie of een parellele samenleving) te vergeven moeten zij zich eerst kenbaar maken en om vergeving vragen. Anders kun je de hele dag alles en iedereen vergeven en loop je het risico in de val te lopen van vriend & vijand. En die laatste ligt altijd op de loer want die is niet naief en doet ook niet aan vergeving.

Ik reken iedereen tot vijand want dat is rationeel het meest logische. Echte vrienden doen zich kennen. Met spiritueel en religieus gewauwel heb ik weinig. Het is verder een kwestie van politiek en groepjes, waarvan mensen worden afgestreept aan weerszijde in een voortdurend kosmisch spel.

Je ego is belangrijk want het maakt de individu en dus de groep sterk. Het gaat niet om "ik ben / ik wil" ego. Maar als je zegt "ik wil" ook al wil je niks, moet hetgeen je wilt ingevuld worden. Dat is een test naar de groep toe in een maatschappij. Als daar geen reactie op komt is de groep zwak en gedoemd te falen zoals in het verleden is geschiedt zal ook de huidige parcours in de geschiedenisboeken komen. Dat heeft niets met 1 individu te maken. Het is de collectieve geest om in uw termen te praten.

Ik heb niets met religie want wij (Europeanen) worden als christenen bestempeld en de jood Jezus Christus is verraden door Judas en vermoord door de joden vs. de kliek vrijdenkeners in het begin van onze jaartelling. Ze zeggen dan "hij is gestorven voor onze zonden" maar wij -christelijke europeanen- hebben die zonden helemaal niet op ons geweten. Toch worden wij gestraft (de moslims ook trouwens). Van de 3 Abrahimistische religien zijn deze 2 de meest gemanipuleerde bevolkingsgroepen, gezamelijk goed voor 3 miljard Volgers (dat was nog voor Twitter). Mijn boodschap is om zelf na te denken en niet klakkeloos aan te nemen wat ergens staat geschreven in een of ander heilig boek van vergeving. Die boeken staan bol van geweld overigens. Geef mij dan maar een Linux manual.
24-10-2018, 19:08 door Anoniem
@12.03

Bijbel, Jesus, vergeving, oorlog.... is dit de "Christians In Action" zoals ze zich noemen nu op het forum?

In dat geval is Intel welkom.......... en vraag eens om vergeving, maar beken eerst uw zonden.

Als je dat niet kunt ben je geen man van god maar het tegenovergestelde.
24-10-2018, 23:45 door Anoniem
@ vorige

Als je vergiffenis wilt moet je daar om vragen. Loop naar de persoon toe en zeg wat je gedaan hebt en vraag om vergiffenis. Als je wacht op een wonder dan kun je meestal lang wachten. Niet iedereen is geduldig en vreedzaam denk ik.
25-10-2018, 13:40 door Anoniem
Door Anoniem: @12.03
Bijbel, Jesus, vergeving, oorlog.... is dit de "Christians In Action" zoals ze zich noemen nu op het forum?
Neen, het onderwerp heeft betrekking op humeur, en ik ben van mening dat wat ik heb vertelt daar veel mee te maken heeft. Verder is het onderwerp geen Intel, en ten tweede wordt ik op zichzelf niet altijd even vrolijk van Intel.

In dat geval is Intel welkom.......... en vraag eens om vergeving, maar beken eerst uw zonden.
Als je dat niet kunt ben je geen man van god maar het tegenovergestelde.
Wat u zegt lijkt me vanzelfsprekend, maar fijn dat u daar bent opgekomen, en het nog even benadrukt.
Effectief bent u echter geen steek verder wanneer u uw zonden zou bekennen en wonderbare vergeving ontvangt,
maar vervolgens in uw zonden te blijven, en sjagrijnig en negatief tegen andere mensen blijft doen.
Het ga u goed.
25-10-2018, 14:38 door Anoniem
Vraag voorstel : Zou het technisch eenvoudig mogelijk te implementeren zijn voor deze website om met inklapmenu's te gaan werken?

Zou je dit niet mailen richting redactie ?
25-10-2018, 19:59 door Anoniem
Door Anoniem: 23-10-2018, 18:42 De moderatie is al redelijk streng voor anoniempjes, en naar mijn mening soms wat te streng.

De geschreven huisregels van Security.NL soms best wat strakker gehanteerd zouden mogen worden, ook voor accounts met een pseudoniem. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening. Ik sta niet in de schoenen van de moderators.

Maar belangrijker, met welk doel zou je "strenger" willen modereren?

Zodat forum bijdragen die inhoudelijk waardevol zijn beter tot hun recht komen. Mogelijk dat de redactie of moderatie af en toe een waardevolle bijdrage kan uitlichten, zoals ze dat op Ars Technica doen.

De zoveelste, mijns inziens zinloze, discussie over de voor- en nadelen van de keuze voor of tegen Windows, Mac en Linux begon mij al lang geleden te vermoeien. Daarom lees ik ze ook niet meer.

Er was hier ooit een puntensysteem. Is nooit echt aangeslagen.

Dat moet dan lang gelezen zijn, want dat herinner het mij niet. Enig idee waarom het destijds nooit goed is aangeslagen?

Alleen "anoniem" is een serieus probleem. Pseudoniem is nog steeds accountgebonden en (naar mijn weten) niet eenvoudig veranderbaar, dus je kan er prima op filteren.

Wat ook mogelijk is, is van een pseudoniem account met kwalitatieve bijdragen de vroegere berichten teruglezen. Dat scheelt veel onderzoektijd, want dat werkt beter dan iets op de zoekmachine afvuren.
27-10-2018, 09:23 door Anoniem
Ik snap TS zijn probleem, ik stem tegen.
27-10-2018, 13:09 door Anoniem

Subtiele manier om uit te komen bij

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tirannie_van_de_meerderheid

Als we al zo voorzichtig moeten omgaan met wat we zeggen ;) Ik leer elke dag bij.
27-10-2018, 15:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Subtiele manier om uit te komen bij

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tirannie_van_de_meerderheid

Als we al zo voorzichtig moeten omgaan met wat we zeggen ;) Ik leer elke dag bij.

Succes, misschien is dit ook wel wat: https://www.groene.nl/artikel/de-tirannie-van-de-minderheid.
Als veel mensen linksom of rechtsom tot ongeveer dezelfde eindconclusie komen,
kan je bedenken dat het misschien ook eens aan jezelf zou kunnen liggen he. ;)
27-10-2018, 16:23 door Anoniem
Technisch natuurlijk mogelijk.
Of maak gewoon je eigen script.
En dan kun je meteen de reclame en cookie meldingen weghalen als je dat wilt.
Het is wat lastiger als je ook een deel Anonieme mensen niet wil zien.
Greasemonkey/Tampermonkey en volgende script er in zetten en namen invullen: https://pastebin.com/4MNQgaAH
27-10-2018, 19:20 door Anoniem
Ik heb ook wel eens last van "effectief humeur beheer", als ik verschillende keren naar technische achtergronden heb trachten te vragen van om maar eens een voorbeeld te noemen zogeheten `TLS session resumption' tracking, voornamelijk door facebook, maar ook door Google en derde partijen, die je in je browser zo "uit je sokken" tracken om het zo maar eens uit te drukken.

Waarom "misbruiken" deze partijen eigenlijk een veiligheidsprotocol ten behoeve van hiervan? Ja natuurlijk ten behoeve van meer profijt voor hun "core-business". Kan de tracking en de fingerprinting niet linksom, dan maar rechtsom, maar je data zullen ze hebben. Mar dat is mijn idee. Ik zou het wel eens van een insider willen vernemen.

Als deskundigen aangeven dat 10 uur wel de maximale duur moet zijn om dit een beetje aanvaardbaar te houden, waarom is dan nu de sessieduur tot wel zeven dagen? Wow! En dan in dit geval raakt deze jongen geintereseerd in speculaties over de achtergronden hiervan. Want van facebook noch van Google zullen we er iets over vernemen. In die opzichten zijn deze multinationals grote 'stiekemerds'. Ze zijn "above board" zolang de goegemeente maar niet doorheeft, wat er op de achtergrond allemaal speelt.

Aan alle voorwaarden voldaan hier, geen triviale of filosofische of andere content gepost en geen "zweverig onderwerp", aangeroerd - toch geen enkele reactie. Bump zeg je dan toch, driewerf bump.

luntrus
27-10-2018, 20:54 door Anoniem
"Het is geheel en al onmogelijk om in de wereld en zelfs ook daarbuiten iets te bedenken dat zonder restrictie voor goed gehouden kan worden, behalve dan een goede wil" *

Wat niet verlet dat je erover kan nadenken en ertoe voorstellen doen.
Maar inderdaad, dat vergt wil een zin in 'zedelijk bewustzijn', de wil tot het goede, ook van de community.
Wat dat betreft is het een interessant spiegelend inzicht, dat in meerderheid volslagen gebrek aan zin om te reageren op wat er wordt voorgesteld, het volslagen gebrek aan zin om diverse denksporen netjes uitelkaar te houden, en het volslagen gebrek aan zin om ook maar te proberen een discussie opzet enigszins constructief te laten bloeien.

Echter, waar velen hier het ijs opgaan en een nat pootje halen is het volgende, een persoonlijk inklapmenu is individueel en privé waar een inklapmenu gebaseerd op een door de plaatselijk vastgestelde vox popu rating openbaar is en vatbaar voor misbruik.
Jij bepaalt immers geheel zelf en alleen of je tijdens een sessie bepaalde reacties inklapt, een reageerder-inklapper die alleen voor jou geldt en waarvan niemand weet dat je dat doet.
Niemand anders weet dus wie er vaker ingeklapt wordt dan een ander.
Behalve de site eigenaar die er statistics op zou kunnen loslaten en heel behulpzaam zou kunnen zijn voor moderatie op naar bepaalde soorten reacties of afzenders nog eens te kijken.

Een paar jaar terug was er een rating systeem op deze website maar dat werd op een gegeven moment totaal gekaapt door een groepje (+ multiaccounteigenaren) dat systematisch bepaalde mensen met een andere mening een lage rating gaf.
Dat zie je ook nog wel op Tweakers gebeuren maar kan dus niet met een persoonlijk inklapsysteem voor de sessie.
Het voorstel behelst dus alles behalve iets dat gebaseerd is op karma punten die publiekelijk worden gezien.

Maar ik snap best dat je over goede zeden, goede wil, goed humeur kunt discussiëren en dat er op basis daarvan security 4chans graag elke constructiviteit of vorm van moderatie naar het land van de kekistanen verwijzen.
Maar in dat geval is dat eigen belang een andere, een heel ander eigen belang bij een heel ander gewenst soort humeur volgens heel andere 'normen en waarden' (Alles mogen als verheven tot heilig moeten als hoogste doel ten koste van anderen?).

Ja, als je dat wil, dan helpt het niet als je niet meer gelezen wordt!!
Want als er niet op je gereageerd wordt, ja, dan besta je eigenlijk niet.
En dat is hard voor als je je identiteit voor een belangrijk deel laat samenvallen met die virtuele.

De kritiek van die kekipappenheimers was dan ook wel te verwachten.
Maar dat inklapmenu?
Daar lijkt verder niet zo heel veel mis mee, voor wie wel van goede zin is best een handig hulpmiddeltje.
Je doet er niemand kwaad mee, behalve dus degenen die als eerste doel hebben aandacht voor zichzelf te genereren om bijvoorbeeld simpelweg de tijd door te komen. Alleen die puristische aanhangers die het louter lijkt te gaan om het reactie=actie=reactie=actie=reactie=actie-principe of de paar enkelingen die volharden in het tijdsloos sterven in het eigen gelijk (wat een pijnlijk proces is voor iedereen).

Maar je moet het willen zien en de ene gele kanarie is inderdaad de andere niet en aan ethiek proberen invulling te geven is weer wat anders dan over ethiek praten (wat al weer beter is dan bijvoorbeeld, jaar in jaar uit elkaars favoriete besturingssystemen betwisten, om maar wat te noemen).

16:33


* Niks moet impliceert niet dat alles dan mag
https://nl.wikipedia.org/wiki/Categorische_imperatief
28-10-2018, 11:25 door Anoniem
We moeten ons er wel even van bewust zijn in welke situatie we ons thans bevinden als wakkere en kordate IT.

Ten eerste leven in een land, dat een van de weinige EU "netto-betalers" is met binnenkort 12 miljard dat naar de begerigen uit Brussel gaat en geen EU "trekker/ontvanger", Navenant is voor ons alles ook exorbitant veel duurder geworden van postzegel tot gas en dit is nog maar het begin.

We leven nu al binnen een confederatie in naam, waar een tweede piloot in de prijsvechter kist met een trolly met parfum en eau de toilette rond moet gaan in het vliegtuig,waar op de basisschool de docent mee het toilet schoonhoudt. Een wereld waar het "plebs" aan de bak kan bij Amerikaanse wereldwijde koffieketen en hamburgertent tot de AI robot het overneemt. Dat geldt zowel voor de toekomende AI gluurpop alsmede voor de hoogopgeleide inwijkeling. De verloren generatie van de jaren tachtig zal nog veel opvolgers kennen.

Want de grote multinational stelt de eigen wetten en de enige mensen, die er tegenwoordig toe doen, komen uit de klasse van een topvoetballer of een groot aandeelhouder/durfkapitalist. De rest is wegbezuinigd of gaat op termijn bankroet en respect of waardering voor hen is ver te zoeken. Hopeloze toestand vind ik dat, maar we deden er wel allemaal aan mee. Mea culpa.

Komt er echt een Vierde Rijk als navolging van het Derde, dan duiken er weer mannetjes op als de "Balvert" uit Moordrecht en de Amsterdamse ploert Riphagen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wie van de "kaki" front sp**ks gaan zich daartoe lenen of zijn reeds zo bezig? Herlees uw eigen geschiedenis en weest op de herhalingen van de thema's voorbereid. Denk aan de schrikkelijke uitspraak recentelijk van Macron, die landen met een andere opinie over migratie wegzet als "verraders". Dus u weet als u een andere mening huldigt als de goedgekeurde algemeen geldende bent u een "verrader".

Werd de Internetstructuur nu maar een beetje veiliger, na twaalf jaar onderzoek? Ik zie ik het nog steeds niet veranderen.
Bij Magento webwinkels worden websites gehackt via het voortborduren op een PHP-zwakte met een onveilige functie uit 2014 en die komt in diverse andere vormen zeker in de toekomst nog een paar langs. Onvoldoende security besef, tijdsdruk van de getrainde aapjes zorgt er wel voor, dat dit wel alvast kan worden voorspeld. Ben ik pessimist, neen. Ik blijf "optimist tot in de kist", maar waarom verandert het toch maar niet? Kan de effectieve humeur beheerder dat allemaal even uitleggen alstublieft of denkt die al niet meer, omdat er al voor hem gedacht wordt?
28-10-2018, 13:04 door Anoniem
De kritiek van die kekipappenheimers was dan ook wel te verwachten.
Wa 's dat nou weer voor quasi-beschuldigende reactie. Is dit nou nodig?
Huisregel security.nl: Wees respectvol richting andere bezoekers en moderators.
(hetgeen niet betekent dat je het altijd met elkaar eens hoeft te zijn)
Of mogen andere mensen geen andere mening hebben dan jij of in meerderheid tegen zijn?
Mocht dat het geval zijn, dan ligt dit volgens mij echt aan jou.

Maar dat inklapmenu?
Daar lijkt verder niet zo heel veel mis mee, voor wie wel van goede zin is best een handig hulpmiddeltje.
Je doet er niemand kwaad mee, behalve dus degenen die als eerste doel hebben aandacht voor zichzelf te genereren om bijvoorbeeld simpelweg de tijd door te komen.
Het komt er op neer dat het een gedoe is om het uit te voeren, terwijl de meeste mensen hier het niet nodig vinden.
Dan mag je je ook best afvragen: "Is dit wel echt zo belangrijk, of kan ik ook leven met het alternatief?"
(d.w.z. zelf filteren, je kan zelf beoordelen wanneer iets je niet aanspreekt of niet)
Wat jou niet aanspreekt, kan bovendien andere mensen juist wel aanspreken.

Het eerste aanwezige filter is al de categorie die de poster kan opgeven als hij/zij zijn topic verzendt, te weten:
- Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt
- Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any
- Privacy - Wat niemand over je mag weten
- Certified Secure Challenges - Over challenges en dergelijke
- /dev/null - Overig
- Archief - De topics van lang geleden

Boven dit topic staat de blauwe balk /dev/null - Overig
Dan is het meestal een ietwat zijdelings betoog, dat niet rechtsreeks te maken heeft met het hoofddoel van deze site.
Dan mag je zelf beslissen of je daar op moment van lezen in geïntereseerd bent of niet. Simpel toch?

Alleen die puristische aanhangers die het louter lijkt te gaan om het reactie=actie=reactie=actie=reactie=actie-principe of de paar enkelingen die volharden in het tijdsloos sterven in het eigen gelijk (wat een pijnlijk proces is voor iedereen).
Hoezo puristisch, en al zou dat zo zijn: waarom zou dat niet mogen? Ik vind het nergens op slaan.
mensen geven hun mening, take it or leave it. Allemaal niet zo moeilijk.

Maar je moet het willen zien en de ene gele kanarie is inderdaad de andere niet en aan ethiek proberen invulling te geven is weer wat anders dan over ethiek praten (wat al weer beter is dan bijvoorbeeld, jaar in jaar uit elkaars favoriete besturingssystemen betwisten, om maar wat te noemen).

16:33
Het is niet alleen het al of niet willen zien van iets, mensen hebben er een mening over en die mogen ze vertellen!
Dat jij het er niet altijd mee eens bent kan natuurlijk gebeuren.
Maar in plaats van anderen te bashen met wat negatieve betitelingen, kan je dan beter met nog steekhoudender argumenten komen als die er mochten zijn! Beetje meer nuchterheid mag best, zo erg is het allemaal niet volgens mij.

* Niks moet impliceert niet dat alles dan mag
https://nl.wikipedia.org/wiki/Categorische_imperatief
Waar het om gaat is de waarheid.
Die moet een ieder zelf vinden zoals het in je zit en zoals je het waarneemt. Dit kan een lang proces zijn:
"vroeger dacht ik......." --> "nu denk/weet ik.......".
We mogen elkaar aan het denken zetten door informatie onze mening te vertellen.
Niemand is te oud om (van elkaar) te leren, maar ik kom ook mensen die verschrikkelijk eigenwijs zijn en dat vind ik jammer.
Oudere mensen (met meer kennis/ervaring) weten meestal wat meer, en daar kan je je voordeel mee doen of niet.
Vrijwel elk mens heeft ook een periode waarin men overal tegenaan schopt: https://nl.wikipedia.org/wiki/Puberen
Kan wel eens vervelend zijn, maar tegelijk eigenlijk ook heel gezond, want een kritische houding leren wij mensen het meeste van, en is wat mij betreft de beste manier om waarheid te verzamelen.
28-10-2018, 17:01 door Anoniem
Door Anoniem:
De kritiek van die kekipappenheimers was dan ook wel te verwachten.
We mogen elkaar aan het denken zetten door informatie onze mening te vertellen.
Niemand is te oud om (van elkaar) te leren, maar ik kom ook mensen die verschrikkelijk eigenwijs zijn en dat vind ik jammer.
Oudere mensen (met meer kennis/ervaring) weten meestal wat meer, en daar kan je je voordeel mee doen of niet.
Vrijwel elk mens heeft ook een periode waarin men overal tegenaan schopt: https://nl.wikipedia.org/wiki/Puberen
Kan wel eens vervelend zijn, maar tegelijk eigenlijk ook heel gezond, want een kritische houding leren wij mensen het meeste van, en is wat mij betreft de beste manier om waarheid te verzamelen.

Waarheid verzamelen is binnenkort afgelopen.

Op Youtube vind je geen filmpjes meer van complotten, check op Sandy Hook en je ziet alleen nog de CNN en MSM filmpjes. De onzin filmpes over de platte aarde en aliens die zijn er genoeg en er komen dagelijks nieuwe bij.

Steeds meer mensen worden geschadowbanned op Twitter.

Het alternatief GAB.AI is het afgelopen jaar bestookt door mensen die zich als anti-semiet voordoen. Ze hebben het platform GAB onder druk gezet. Nu met de aanslag in Pittsburg (een blanke rechtse shooter die op 4chan kwam en gab.ai had voor "free speech" en dus anti-semitisme) is het platform GAB door Paypal afgesloten en verder onder druk gezet.

Er zal ook nog wel een terreuraanslag komen waardoor Tor geblokkeerd gaat worden. Je kunt langzamerhand gewoon uitrekenen wie wat doet en waarom.

De policor wordt ons opgedrongen op een haast fascistische wijze. Je moet mensen gewoon laten spelen en puberen, dan heb je geen last van ze en zeggen ze niets verkeerds. De manier waarop men bezig is (controledwang / neurose) is zo totalitair dat ze mensen dwingen te reageren. Dat is een verkeerde aanpak maar ja men kan aan weerszijden doorslaan blijkbaar (geschiedenis, herhaal). Politieke correctheid is overigens een vorm van sociale mindcontrol en groepsdenken. Als iemand zegt "dit is niet zo politiek correct" dan wordt je in gecorrigeerd jouw gedrag aan te passen aan hetgeen sociaal wenselijk is. Het grappige hiervan is dat er geen lijsten zijn met regels van wat wel/niet gezegd mag worden, waardoor mensen eerder zwijgen dan zichzelf uitdrukken. Wat je vandaag mag zeggen, is morgen bijvoorbeeld een probleem wegens racisme o.i.d. Ik zoek altijd het randje op want ik vind dit een interessante ontdekkingstocht. Dan heb je ook nog de mensen die zeggen dat je joden niet mag beledigen ("want ras") en moslims wel ("geen ras, maar religie"). Dat zijn de echten ;) Een normaal denkend mens weet gewoon dat beide gewoon groepen mensen zijn (ongedacht welke woordentruuk je erop loslaat) en mensen en groepen mensen hou je gewoon een beetje in ere, niet de ene groep boven de andere verheffen. Kort door de bocht is dit wat er speelt. Deze truuks kunnen tot oorlogen leiden via een reeks van 'hatecrimes' en terreuraanslagen die eraan voorafgaan. Niemand wil echt oorlog (tenminste als je er niet aan verdient he..) De meeste mensen willen gewoon een goed leven en vrijheid. De policor is in Nederland ook erg scherp. Het zal mij niets verbazen dat Powned en Geenstijl binnenkort geassocieerd worden met anti-semitisme en/of De Russen en verbannen worden (al dan niet met een precedent een Kamervragen cq een debat over het volgende haatonderwerp naar keuze). De verdeeldheid van Nederland is niet zo moeilijk om te engineeren als je begrijpt hoe de onderliggende systemen werken. Het is al een tijdje aan de gang en ik vrees voor het ergste (zie de chaos in Amerika).
28-10-2018, 17:34 door Anoniem
Mijn eigen website is geen democratie maar een dictatuur. Ik hoef immers enkel service apache2 stop in te tikken en het is einde gezeik. Er is niemand op de wereld machtig genoeg om me dat te verbieden of af te dwingen dat ik service apache2 start moet intikken. Dat zijn helaas de feiten.

Los daarvan geeft het natuurlijk meer plezier als een site leuk loopt. En waarbij ook zeikers en zeurders toch een leuk plekje vinden. Vergeet echter niet dat er een hoop werk in zit, een goeie site te maken. En te onderhouden. En telkens af te wegen, laat ik iets toe, laat ik iets staan of wordt het te gek.

De meest vervelenden zijn trouwens die, die daar een wedstrijdje met de webmaster (himself) proberen te maken. Daarmee omgaan is geen zuivere kwestie van techniek (al zijn er vele leuke kunstjes mogelijk als je de root-dictator van de server bent), maar gaat het vooral om ervaring. Het scala van doorgedraaiden is op zich ook beperkt. En al doende leert men.

Zo had ik van de week ineens een paar scammers uit een paar Afrikaanse landen. Op mijn manier een post gezet. Verziek het nou niet voor je hele land. "I here you (sic)" kreeg ik terug. En het gebeurt niet meer.
29-10-2018, 14:21 door Anoniem
Enkele feiten over autisme en dyslexie:

* Rond 2016 zei 3,5 procent van de Nederlanse ouders van kinderen tussen de vier en twaalf jaar dat hun kind autisme heeft, terwijl wereldwijd de prevalentie van autisme tussen de 0,6 en 1 procent ligt.

* Op zo'n 30 procent van de scholen in het basisonderwijs heeft 10 tot 19 procent van de leerlingen een dyslexieverklaring, terwijl dyslexie volgens deskundigen slechts maar 'echt voorkomt' bij 3 tot 5 % van de leerlingen.

"Diagnosedrift: Hoe onze labelcultuur kinderen tekort doet" door Sanne Bloemink
in: De Groene Amsterdammer, 25 oktober 2018
https://www.groene.nl/artikel/diagnosedrift


Wat is hier aan de hand?

Bloemink beschrijft het bijstellen van de verwachtingen van ouders als een Pygmalion-effect. Dat dit kan leiden tot een self fulfilling prophecy. Dat kan goed of fout uitpakken, afhankelijk hoe het kind wordt bejegend en/of gestimuleerd.

Voor je het weet, zitten kinderen met een onjuiste psychiatrische diagnose in de klas of zelfs met een negatief zelfbeeld opgescheept, wat uiteraard niet goed is voor hun schoolprestaties.


Eerder in het nieuws was het volgende:

Twee vooraanstaande Franse kinderpsychiaters, dr. Isabelle Terrasse en dr. Anne-Lise Ducanda, kwamen na grondig onderzoek met een verklaring: kinderen tussen de nul en vier jaar brengen te veel tijd achter een beeldscherm door.

Ze bestudeerden kinderen die in het ziekenhuis de diagnose "autisme" hadden gekregen. Ze verboden de ouders om hun kind nog langer naar een tv, telefoon, tablet of laptop te laten kijken.

Een maand later waren de klachten van de ouders verdwenen. De kinderen speelden er vrolijk op los. De psychiaters noemden het "virtueel autisme", dat verschilt van aangeboren varianten van autisme.

Richard E. Cytowic M.D.

Link Between Screen-Time and Autism: too much exposure, especially in boys, may stunt social development.
https://www.huffingtonpost.com/entry/there-is-a-new-link-between-screen-time-and-autism_us_595fbb18e4b08f5c97d0691f
29-10-2018, 17:42 door Anoniem
De policor is in Nederland ook erg scherp.
Er is volgens mij niets mis met politiek correct zijn.
De problemen ontstaan juist als men dit niet is, en zonder goede reden mensen beledigd, ook al meent men van zichzelf
een goede reden te hebben.
Dat men dit soms voelt als een vorm van "de mond worden gesnoerd" en "blokkeren van vrije meningsuiting" is voornamelijk subjectief vanuit een beroerd gevoel waar je je aan overgeeft.
Het spreekwoord zegt niet voor niets "met de hoed in de hand komt men door het ganse land".
Dus als je zelf beleeft blijft en ook to the point met echt goede argumenten zonder onnodig andere mensen te kwetsen,
bereik je in het algemeen meer, ook al kost dat wel eens wat meer moeite.
29-10-2018, 18:54 door Anoniem
Door Anoniem:
De policor is in Nederland ook erg scherp.
Er is volgens mij niets mis met politiek correct zijn.
De problemen ontstaan juist als men dit niet is, en zonder goede reden mensen beledigd, ook al meent men van zichzelf
een goede reden te hebben.
Je hebt geen flauw benul wat er met "politiek correct" bedoeld wordt.

Dat men dit soms voelt als een vorm van "de mond worden gesnoerd" en "blokkeren van vrije meningsuiting" is voornamelijk subjectief vanuit een beroerd gevoel waar je je aan overgeeft.
"Als je nou maar gewoon leert het leuk te vinden niets te zeggen is er niets aan de hand hoor."

Hee, geef jij het goede voorbeeld?

Het spreekwoord zegt niet voor niets "met de hoed in de hand komt men door het ganse land".
Dat gaat over "hoffelijkheid", niet over "politieke correctheid".

Dat zijn twee heel verschillende dingen.

Dus als je zelf beleeft blijft en ook to the point met echt goede argumenten zonder onnodig andere mensen te kwetsen, bereik je in het algemeen meer, ook al kost dat wel eens wat meer moeite.
Tenzij je een policor schreeuwlelijk voor je krijgt die je van allerlei -ismen beticht want je praat niet correct genoeg.
29-10-2018, 19:45 door Anoniem
Door Anoniem:
De kritiek van die kekipappenheimers was dan ook wel te verwachten.
Wa 's dat nou weer voor quasi-beschuldigende reactie. Is dit nou nodig?
Huisregel security.nl: Wees respectvol richting andere bezoekers en moderators.
(hetgeen niet betekent dat je het altijd met elkaar eens hoeft te zijn)
Of mogen andere mensen geen andere mening hebben dan jij of in meerderheid tegen zijn?
Lees de reacties er nog eens op door.
Benijden doe ik je niet.
29-10-2018, 22:38 door Anoniem
De ergsten in dit opzicht zijn degenen, die met de hoed op (van er mee door het hele land te kunnen), jou proberen te vangen op een kleine oneffenheid (in spelling, op vlak van grammatica enzovoort). Men weet over het algemeen wel wat er bedoeld wordt met spijkers op laag water zoeken.

Bepaalde disinfo- of is het desinfo-agenten hebben ook een heel scala aan technieken in huis om een ongewenste opinie verkondiger even snel neer te sabelen. Men zoekt dus vooral geen consensus model. Men staat meestal in "afbraakmodus".

Er zijn ook draden, die van de visites van dit soort draad-verpestertjes verschoond blijven, en daar zal zich meestal een hele fijne en technisch interessante discussie ontwikkelen, waar iedereen zijn of haar voordeel mee kan doen. Ook wordt er nog wel eens interessante achtergrondinfo gewisseld. Daar zijn we hier allemaal blij mee. Daartoe verschijnt deze site denk ik ook op internet.

Kom je langer hier, dan weet je waar het lekker on topic blijft en op stroom en waar het ontregelen begint, soms leidend tot vreemde uiteenzettingen en zelfs flame wars. Het effectieve humeurbeheer begint dus steeds bij jezelf. Kijk eerst eens in de spiegel, om de hoogste vorm van zelfkennis, die je verkrijgen kunt, op te doen.
29-10-2018, 23:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
De policor is in Nederland ook erg scherp.
Er is volgens mij niets mis met politiek correct zijn.
De problemen ontstaan juist als men dit niet is, en zonder goede reden mensen beledigd, ook al meent men van zichzelf
een goede reden te hebben.
Je hebt geen flauw benul wat er met "politiek correct" bedoeld wordt.
O jawel. Pimmetje F was het niet, Theo v G was het niet... Nog meer voorbeelden?
Altijd oppassen dat je geen haat zaait als je een afkeer hebt van politiek correct vanwege je aanstootgevendheid.
Meestal win je er niets mee, integendeel.

Dat men dit soms voelt als een vorm van "de mond worden gesnoerd" en "blokkeren van vrije meningsuiting" is voornamelijk subjectief vanuit een beroerd gevoel waar je je aan overgeeft.
"Als je nou maar gewoon leert het leuk te vinden niets te zeggen is er niets aan de hand hoor."
Daar gaat het toch niet om? Wat uiteindelijk telt is wat wijs en verstandig wordt geacht, of anders wat de meerderheid bepaalt.

Hee, geef jij het goede voorbeeld?
Huh? Wie. Ik? Waarom?

Het spreekwoord zegt niet voor niets "met de hoed in de hand komt men door het ganse land".
Dat gaat over "hoffelijkheid", niet over "politieke correctheid".
Dat zijn twee heel verschillende dingen.
Het is het geen tegenstelling. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt.

Dus als je zelf beleeft blijft en ook to the point met echt goede argumenten zonder onnodig andere mensen te kwetsen, bereik je in het algemeen meer, ook al kost dat wel eens wat meer moeite.
Tenzij je een policor schreeuwlelijk voor je krijgt die je van allerlei -ismen beticht want je praat niet correct genoeg.
Wat nou policor. Je kan ook kiezen om je er niets van aan te trekken als je iets niet van toepassing vind op jezelf.
Veel makkelijker. (en niet alle posts komen van mij).
30-10-2018, 07:08 door Anoniem
Ik heb deze discussie een beetje gevolgd, en vind het eigenlijk maar een rare suggestie van topicstarter. Overal waar mensen met elkaar praten, onstaat ruzie.... Dat is waarschijnlijk een deel van de menselijke aard. Ook ik vind het tamelijk stomzinnig om een stel MS-adepten en een stel Linux-adepten elkaar te zien uitmaken voor rotte vis, en ongeveer elk topic te zien terugbrengen in een strijd van 'de goeden' tegen 'de slechten'.
Maar dit soort kinderachtige spelletjes zit gewoon in de maatschappij, zoiets krijg je mee in je opvoeding -of juist niet-opvoeding.

Het is stompzinnig, leidt nergens toe, geeft niet meer inzicht... het is kleutergedrag.

Maar om dat vervolgens dan maar weg te knippen, zoals de redactie nu al doet, is gewoon censuur.
Is dat dan de weg die we op moeten gaan: censureren, blokkeren en technische trucs tegen dat gezeik?

Van oudsher ben ik tegenstander van draconische maatregelen tegen die kinderachtige personen, maar als ik zie dat het telkens maar terugkomt en dat het erop lijkt dat die sneue mensen opzettelijk de boel verstieren, dan is er misschien maar 1 conclusie te trekken: blokkeren die mentale kleuters, zoals Karma en The Fozz, totdat ze aangeven dat ze wel op een normale manier mee willen doen.
30-10-2018, 12:12 door Anoniem
Ruzie? Neu. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Verder zie ik wat "Rocking the trolls" gehalte (BZN zong er al over), maar ook leerzame dingen.
Beetje raar om opeens tegen karma4 en The Fozz uit te halen.
Laat ze toch, en geef het niet zoveel aandacht als het je niet zint. Zoveel mensen zoveel meningen.
30-10-2018, 12:20 door Anoniem
Als iemand met ASS: waarschijnlijk is het een betere insteek om te leren om te gaan met mensen die het met elkaar oneens zijn. Er uit filteren van comments omdat die comments niet door iedereen gewaardeerd worden is geen oplossing, maar een pleister.

Er zitten een paar onzin-kramers tussen, maar mogelijk is de beste oplossing voor dat soort types gewoon een ban. Dat houdt de discussie een klein beetje uit de "panopticum" sferen. Onzin hebben we al genoeg.
30-10-2018, 14:21 door [Account Verwijderd]
Een pittige discussie vind ik helemaal niet erg. Het kan leerzaam zijn (wellicht voor beide partijen) en het kan leiden tot nieuwe inzichten. Voor mij wordt het irritant als iemand opzettelijk volstrekte onzin uitkraamt om het vuurtje op te stoken, zonder ook maar de intentie te hebben dat als men daar vragen over stelt deze verder toe te lichten. En ik vind het ook irritant als men op de man gaat zitten schelden.

Ik ben nooit vóór censureren, weg modereren of iets anders dat je vrijheid om een mening te hebben aantast. Iedereen mag een mening hebben, ook al staat deze lijnrecht tegenover de jouwe.
30-10-2018, 14:29 door Anoniem
Door Anoniem: Als iemand met ASS: waarschijnlijk is het een betere insteek om te leren om te gaan met mensen die het met elkaar oneens zijn. Er uit filteren van comments omdat die comments niet door iedereen gewaardeerd worden is geen oplossing, maar een pleister.

Er zitten een paar onzin-kramers tussen, maar mogelijk is de beste oplossing voor dat soort types gewoon een ban. Dat houdt de discussie een klein beetje uit de "panopticum" sferen. Onzin hebben we al genoeg.

Ik heb Asperger en ik vind het moeilijk om met mensen om te gaan waarmee ik het oneens ben. Ik word dan boos en emotioneel. Hetzelfde heb ik als ik gehacked wordt door de hackers van de AIVD.

Wat ik doe momenteel is kalm blijven en vooral niet ingaan in het spelletjes van mensen om mij uit mijn tent te lokken. Mensen met Asperger hebben een sterke objectiveringsvermogen en kan dingen sterk relativeren dus Asperger is zo slecht niet nog niet.
In de ICT is het zelfs goed als je Asperger hebt, 1 van de betere hackers van Amerika is een rasechte autist als je hem hoort praten.
30-10-2018, 16:06 door Anoniem
Door Anoniem:

Ik heb Asperger en ik vind het moeilijk om met mensen om te gaan waarmee ik het oneens ben. Ik word dan boos en emotioneel.

Die paar mensen die ik ken, die Asperger zeggen te hebben, zijn goed in de omgang met anderen. Ze worden zelden of nooit boos en niet zonder goede reden zomaar emotioneel. Ze zijn eerder de rust zelve. Men kan nog veel van hen leren.

Op de verbaasde vraag aan een van hen, die op een heel drukke ICT helpdesk werkt: "hoe hij dat in vredesnaam voor elkaar krijgt, altijd rustig en aardig te blijven tegen onaardige klanten?", kreeg ik als antwoord de volgend link terug:

ABC PLEASE

https://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_self-regulation#In_psychotherapy
30-10-2018, 16:15 door Anoniem
Een manco van digitaal communiceren (zonder emoticons) en speciaal voor die mensen, die wat moeilijker andere mensen "sociaal kunnen lezen" is om het zo maar eens uit te drukken niet adequaat kunnen reageren via en op emoties.

In het gewone leven worden dit soort types dan ook vaak pootje gelicht door de figuren met juist wat meer "sociale intelligentie". Zij hebben een speciale neus ontwikkeld om te weten wie hun ietewat vreemd reagerende slachtoffers zouden kunnen zijn. Homo homini lupus.

Soms lopen de prikkelbanen net iets anders door opgedane allergenen uit de vroegste jeugd, wat echter wel oplevert dat men op een unieke manier zich weet vast te bijten in code-puzzels en zeer veel voordeel heeft in vergelijking tot Jantje of Pietje Doorsnee, die niet komen met zulke unieke oplossingen vaak. Heb je wat te veel peniciline gehad op je tweede, ben je nu misschien wel een zeer goed javascript analist en glorifieer je op Stack Overflow of bouw je mee aan de Brave of beaker browser.

Hoe het ook zij, we zijn niet van hout, allemaal net even anders en moeten toch met elkander door deze wereld. Dus laten we er wat van maken. Tenminste dat vindt deze jongen.

luntrus
30-10-2018, 16:47 door Anoniem
Ik heb regrepsa en vind het idioot dat mensen elkaar, zichzelf en/of anderen altijd direkt in een bepaald ho(e)kje duwen.
Maakt 1 zwaluw zomer? Maakt één of enkele zwarte puntjes een hele bladzijde zwart?
Wordt elk wolkje aan de lucht een stortbui?
Is het witte zonlicht opeens groen omdat er groen in aanwezig is, en jij toevallig je groenfilter hebt opgezet?

Bekijk liever alles zo nuchter mogelijk in nuances en gradaties.
Mensen denken tegenwoordig meteen zo extreem of stereotiep, en voelen zich al snel aangetast.
Dat noem ik overgevoeligheid. En dat komt volgens mij weer van al die prikkels in het jachtige leven van deze eeuw
dat ergens in de vorige eeuw is begonnen. We willen teveel, en worden daartoe ook aangemoedigd en opgejaagd door elkaar.
Toch hebben mensen hier zelf meestal een grote rol in door het zelf toe te laten, en geen nee durven zeggen.
Het is een kwestie van mindset dan wel je te gemakkelijk mee laten slepen.
Doe het eens niet. (oefening baart kunst)
30-10-2018, 18:50 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb deze discussie een beetje gevolgd......

Maar om dat vervolgens dan maar weg te knippen, zoals de redactie nu al doet, is gewoon censuur.

Met bewust de inhoud van het topic negeren en misinterpreteren en dat bij een nadere toelichting opnieuw doen maak je je schuldig aan het bewust verder kapot maken van een topic dat per direct getorpedeeerd diende te worden.

In het voorstel wordt er niets gecensureerd (door derden)!

Tegen een paraplu, of een zonnebril, een stel laarzen ,.. hebben we geen probleem.
Maar volgens de goegemeente hier zijn dat dictatoriale tools, verbieden die vrijheid om geen natte poot te halen, verplicht de kop in de koude hagel en welmeteen, keihard kijken tegen de zon in tot je er blind van wordt!

GoeDe wil is er kennelijk niet
"Het is geheel en al onmogelijk om in de wereld en zelfs ook daarbuiten iets te bedenken dat zonder restrictie voor goed gehouden kan worden, behalve dan een goede wil" *
Zou ik dan veelal in gesprek zijn met een algoritmisch reactiebot?
Die houden namelijk wel van negativiteit aanwakkeren en cultiveren, veel sterker dan de positieve opponent.

Ajuu parapluu
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.