image

Data 75.000 burgers bij Amerikaanse overheid gestolen

maandag 22 oktober 2018, 09:53 door Redactie, 1 reacties

Bij een aanval op een instantie van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid zijn de gegevens van 75.000 burgers gestolen. Het gaat om het Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) dat toeziet op de Amerikaanse Medicare-zorgverzekering.

Het CMS ontdekte vorige week een aanval op een portaal dat tussenpersonen gebruiken om mensen te helpen bij het aanvragen van een verzekering. Daarbij werden de bestanden van 75.000 mensen benaderd. Op 13 oktober ontdekte het CMS verdachte activiteit in het portaal en drie dagen later bleek het om een datalek te gaan.

Volgens het CMS zijn de accounts van tussenpersonen gebruikt om op het portaal in te loggen en zo de gegevens te benaderen. Deze accounts zijn na ontdekking van het datalek uitgeschakeld, alsmede de tool waarmee de gegevens werden benaderd. Hoe de aanvallers de accounts van de tussenpersonen konden gebruiken en welke gegevens zijn benaderd heeft het CMS niet bekendgemaakt.

Reacties (1)
22-10-2018, 13:29 door Anoniem
Gelukkig is de ICT in Nederland goed beveiligd en wordt hier nooit data gestolen omdat wij de beste cybersecurity van de hele wereld hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.