image

Apple-topman Cook wil dat Bloomberg chip-verhaal intrekt

maandag 22 oktober 2018, 11:29 door Redactie, 5 reacties

Apple-topman Tim Cook wil dat Bloomberg het verhaal over aangepaste chips op moederborden van Supermicro intrekt, zo laat hij tegenover BuzzFeed weten. Volgens Bloomberg heeft het Chinese leger aangepaste chips ontwikkeld en toegevoegd aan moederborden van Supermicro.

Deze moederborden zijn vervolgens voor servers gebruikt die bij verschillende bedrijven zijn aangetroffen, waaronder Apple, zo gaat het verhaal. Via de chips zou het mogelijk zijn om de servers op afstand te benaderen. Apple ontkende de berichtgeving, zowel op de eigen website als tegenover het Amerikaanse Congres. Iets dat Cook ook tegenover BuzzFeed herhaalt. "Hun verhaal over Apple is niet waar. Ze moeten doen wat juist is en het verhaal intrekken", aldus de ceo van Apple.

Cook laat weten dat hij vanaf het begin bij de reactie van Apple op het verhaal was betrokken en persoonlijk met de Bloomberg-journalisten heeft gesproken. "We waren glashelder tegenover ze dat dit niet is gebeurd en hebben al hun vragen beantwoord. Elke keer dat ze dit bij ons aanhaalden veranderde het verhaal, en elke keer dat we het onderzochten vonden we niets."

De Apple-ceo hekelt ook het feit dat de journalisten Apple geen informatie over de vermeende aangepaste chips hebben gegeven. "We hebben het bedrijf binnenstebuiten gekeerd. E-mail, datacenterrecords, financiële gegevens en leveringsinformatie zijn doorzocht. We zijn echt forensisch door het bedrijf heengegaan en elke keer kwamen we tot dezelfde conclusie: Dit heeft niet plaatsgevonden. Het is niet waar."

Cook zegt ook dat de kans dat dit wel heeft plaatsgevonden zonder dat hij hier weet van zou hebben nagenoeg nul is. Het zou de eerste keer zijn dat Apple een uitgever oproept om een artikel in te trekken. Eerder stelden de Amerikaanse en Britse overheid dat ze niet aan de verklaring van Apple twijfelden. Bloomberg blijft echter achter het verhaal staan, dat op zeventien anonieme bronnen zou zijn gebaseerd.

Reacties (5)
22-10-2018, 11:35 door Anoniem
Laat, koersmanipulator Bloomberg, maar met bewijs komen.
22-10-2018, 12:32 door Anoniem
Bloomberg is meer te vertrouwen dan Apple.
Apple zou als het wist dat Bloomberg liegt aangifte van laster en smaad doen!
22-10-2018, 13:21 door Anoniem
Laat, koersmanipulator Bloomberg, maar met bewijs komen.

Heeft weinig te maken met koersen, en veel te maken met opzettelijke misleiding vanuit het Witte Huis.

Indien begin November de democraten de mid-term elections winnen, dan zullen Trump en Pence zonder enige twijfel wijzen naar China, en beweren dat er sprake is van ''election interference'' - om zo de aandacht af te leiden van het Mueller onderzoek, en de beschuldigingen van Russische inmenging & samenwerking met Team Trump.

Ze zijn al enige weken bezig met het hypen van deze vermeende dreiging (doet overigens niet af aan daadwerkelijke problemen op gebied van cyberespionage, gerelateerd aan China).
22-10-2018, 15:20 door Briolet
Door Anoniem:
Laat, koersmanipulator Bloomberg, maar met bewijs komen.

Heeft weinig te maken met koersen, …

Ook dat weet je niet. Die anonieme bronnen kunnen best valse informatie doorgespeeld hebben en gelijktijdig op een koersdaling gespeculeerd hebben op de beurs.

Ik vind dat als je iemand zo beschuldigd, dat je ook met bewijzen moet komen. De aanklager moet nog steeds bewijzen en niet de beschuldigde.
23-10-2018, 17:28 door Anoniem
We waren glashelder tegenover ze dat dit niet is gebeurd en hebben al hun vragen beantwoord. Elke keer dat ze dit bij ons aanhaalden veranderde het verhaal, en elke keer dat we het onderzochten vonden we niets."

Gewoon correspondentie op straat gooien, lijkt me dat de journalisten daar geen bezwaar tegen hebben.

We hebben het bedrijf binnenstebuiten gekeerd. E-mail, datacenterrecords, financiële gegevens en leveringsinformatie zijn doorzocht. We zijn echt forensisch door het bedrijf heengegaan en elke keer kwamen we tot dezelfde conclusie: Dit heeft niet plaatsgevonden. Het is niet waar."
Tja daar vindt je ook niets, alsof op een leveringsbon staat "met chinese overheid modificatie". Zou maar eens servers gaan opentrekken, en ethernet poorten monitoren. Lijkt me niet zo onmogelijk met zoveel cash, niet?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.