image

Japan verzoekt Facebook om databeveiliging te verbeteren

maandag 22 oktober 2018, 13:24 door Redactie, 3 reacties

De Japanse overheid heeft Facebook verzocht om de beveiliging van persoonlijke informatie te verbeteren, nadat de sociale netwerksite dit jaar met verschillende grote datalekken te maken kreeg. Begin dit jaar kwam het schandaal met Cambridge Analytica aan het licht, dat 87 miljoen gebruikers trof.

Eerder deze maand maakte Facebook bekend dat aanvallers de gegevens van zo'n 30 miljoen gebruikers hebben gestolen. De Japanse Personal Information Protection Commission wil nu dat Facebook beveiligingsproblemen volledig aan gebruikers meldt, de controle op applicatie-aanbieders op het platform vergroot en toezichthouders informeert over aanpassingen van beveiligingsmaatregelen, zo meldt persbureau Reuters. Volgens de Japanse krant The Mainichi is het de eerste keer dat de Japanse autoriteiten Facebook een dergelijke waarschuwing sturen.

Reacties (3)
22-10-2018, 14:27 door Anoniem
Zo te zien worden ze op hen wenken bediend: https://tweakers.net/nieuws/144779/gerucht-facebook-wil-groot-beveiligingsbedrijf-overnemen.html
22-10-2018, 15:16 door Anoniem
Ben erg benieuwd wie dat zal worden. Een beveilingsbedrijf die zijn bedrijf aan een onveilig en vooral ook een "onbetrouwbaar" bedrijf (facebook) wil laten overnemen. Zou het bestaan? Ben erg benieuwd.
22-10-2018, 22:12 door Anoniem
Collaborateurs genoeg, "Money speaks", iemand zal facebook wel van een beveiliging-schaamlap wil voorzien.

En genoeg die er weer intrappen en massa's, die net als met roken er eenvoudig niet mee kunnen stoppen.

Er is behoefte aan een soort van "Facebook Anonymous",

Als je er over nadenkt, wat een contradictio in terminis eigenlijk ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.