image

Supermicro doet onderzoek naar vermeende malafide chips

maandag 22 oktober 2018, 13:45 door Redactie, 4 reacties

Supermicro is een onderzoek gestart naar vermeende malafide chips die op moederborden van de computerfabrikant aanwezig zouden zijn, zoals onlangs door Bloomberg werd beweerd. In een brief aan klanten verklaart Supermicro nogmaals dat het verhaal van Bloomberg niet klopt.

"We zijn vol vertrouwen dat een recent artikel, waarin wordt geclaimd dat een kwaadaardige chip tijdens het fabricageproces aan onze moederborden is toegevoegd, niet klopt. Van alles dat we weten en hebben gezien is er geen kwaadaardige chip tijdens de fabricage van onze moederborden toegevoegd", aldus de brief van Supermicro.

Het bedrijf stelt vervolgens dat klanten zullen begrijpen dat het lastig is om te bewijzen dat iets niet heeft plaatsgevonden, ook al hebben de Bloomberg-journalisten geen moederborden met een dergelijke aangepaste chip laten zien. Ook is Supermicro niet door overheidsinstanties ingelicht over het bestaan van ongeautoriseerde chips. Om de claims in het Bloomberg-artikel te weerleggen is er een verder onderzoek ingesteld. "Ongeacht dat het bewijs voor het bestaan van malafide chips ontbreekt, zijn we bezig met een complex en tijdsintensief onderzoek om het artikel te weerleggen", zo stelt Supermicro.

De computerfabrikant merkt op dat dat het ontwerp van de moederborden zeer complex is, waardoor het praktisch bijna onmogelijk is om een functioneel, ongeautoriseerd onderdeel toe te voegen zonder dat dit wordt opgemerkt. "Het complexe ontwerp van de onderliggende lagen van het moederbord maken het ook zeer onwaarschijnlijk dat een ongeautoriseerd hardware-onderdeel, of een aangepast moederbord, goed zouden functioneren." Afsluitend noemt Supermicro verschillende andere redenen waarom de beschuldigingen niet kloppen en wijst ook naar andere partijen die het verhaal ontkennen.

Reacties (4)
22-10-2018, 15:08 door Anoniem
Wij van wc-eend ....... ja das duidelijk een echt onderzoek.....
23-10-2018, 06:48 door Anoniem
Door Anoniem: Wij van wc-eend ....... ja das duidelijk een echt onderzoek.....

Als Apple het ontkent is het niet goed, als SuperMicro het ontkent is het niet goed, als een journalist iets roept zonder bewijs aan te leveren dat is het dus waar?
23-10-2018, 17:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wij van wc-eend ....... ja das duidelijk een echt onderzoek.....

Als Apple het ontkent is het niet goed, als SuperMicro het ontkent is het niet goed, als een journalist iets roept zonder bewijs aan te leveren dat is het dus waar?

Inderdaad dat is menselijk logisch denken. Op een gegeven moment is het vertrouwen geschaad, en is inderdaad niets meer goed.
Bedrijven kunnen toch ook zeggen, kom maar langs op ons kantoor inspecteer alles maar. Stuur de auditors etc etc. Net als mensen zeggen over privacy, ik heb niets te verbergen. Waarom kunnen bedrijven als apple, google en facebook (supermicro) dat niet?
23-10-2018, 18:46 door Briolet
Door Anoniem: …Bedrijven kunnen toch ook zeggen, kom maar langs op ons kantoor inspecteer alles maar. …

Waarom zou bedrijven dat doen als ze zonder bewijs beschuldigd worden? In een rechtstaat ben je nog steeds onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Laat de aanklager maar met bewijzen komen.

Anonieme bronnen zijn leuk als het materiaal zelf genoeg bewijst. Maar in dit geval is er blijkbaar geen bewijs dat getoond kan worden. Als je als krant toch blijft volharden in je gelijk, verval je in riooljournalistiek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.