image

Mozilla start test met betaalde vpn-dienst ProtonVPN

maandag 22 oktober 2018, 14:40 door Redactie, 11 reacties

Mozilla zal vandaag een test starten waarbij bepaalde Amerikaanse Firefox-gebruikers in bepaalde gevallen een aanbeveling voor de vpn-dienst van ProtonVPN te zien krijgen. Een virtual private network (vpn) zorgt ervoor dat het verkeer van gebruikers via een beveiligde tunnel loopt.

Daardoor kunnen bijvoorbeeld internetproviders niet zien welke websites hun abonnees bezoeken en is het mogelijk om bepaalde websites die in een land worden geblokkeerd toch te bezoeken. Ook biedt een vpn bescherming op een openbaar wifi-netwerk. De Opera-browser beschikt over een ingebouwde vpn-optie. In plaats van zelf een vpn-dienst op te zetten heeft Mozilla ervoor gekozen om met ProtonVPN samen te werken.

Het Zwitserse ProtonVPN biedt zowel gratis als betaalde vpn-diensten. Firefox-gebruikers krijgen echter een aanbeveling voor de betaalde versie van 10 dollar per maand te zien. Volgens webontwikkelaar Soeren Hentzschel, die de vpn-test ontdekte, zal Mozilla een deel van dit bedrag ontvangen. Verdere details zijn nog onbekend, aangezien Mozilla zelf nog niets over het vpn-plan bekend heeft gemaakt.

Image

Reacties (11)
22-10-2018, 15:17 door Anoniem
Duidelijk en marketingsplan. Niks mis mee natuurlijk, maar heb liever geen troep.
22-10-2018, 15:21 door Anoniem
Dat is vrij duur voor een VPN dienst.
22-10-2018, 17:32 door Anoniem
Niet alleen duur maar het bedrijft speelt ook gegevens door:


De versleutelde e-maildienst ProtonMail heeft de autoriteiten geholpen bij het opsporen van een Britse tiener die wordt verdacht van het uitvoeren van ddos-aanvallen en bommeldingen. Deze zomer was ProtonMail naar eigen zeggen het doelwit van vijf verschillende groepen die ddos-aanvallen op de e-maildienst uitvoerden. Eén van deze groepen noemde zichzelf "Apophis Squad".

Na de eerste aanvallen van de groep stelde ProtonMail een onderzoek in, waarbij het door verschillende beveiligingsexperts werd geholpen. De groep bleek geen goede operationele security te hebben, aangezien hun eigen servers werden gehackt en gegevens online verschenen. Aan de hand van beschikbare aanwijzingen ontdekte ProtonMail dat verschillende leden van de groep ook ProtonMail-gebruikers waren. Dit werd bevestigd nadat een aantal opsporingsdiensten een rechtshulpverzoek bij de e-maildienst had ingediend.

Naast ddos-aanvallen op ProtonMail had de groep ook overheidsinstanties in verschillende landen aangevallen. Door de eigen informatie met die van anderen te combineren wist ProtonMail een Britse tiener als één van de groepsleden te identificeren. De tiener werd op 31 augustus aangehouden voor het doen van valse bommeldingen en heeft dit inmiddels bekend. Volgens ProtonMail zullen er mogelijk nog aanvullende aanklachten volgen, alsmede een mogelijke uitlevering aan de Verenigde Staten.

ProtonMail stelt dat het zich inzet voor privacy, security en informatievrijheid, maar dat dit niet geldt voor personen die zich met criminele activiteiten bezighouden. "Daarom zullen we iedereen die ProtonMail aanvalt of ons platform voor criminele zaken gebruikt onderzoeken. We zullen ook binnen het raamwerk van de Zwitserse wetgeving met opsporingsdiensten samenwerken", aldus de e-maildienst. Inmiddels zouden ook verschillende andere personen zijn geïdentificeerd die achter ddos-aanvallen op ProtonMail zaten en wordt er met de autoriteiten samengewerkt om hen te vervolgen.
22-10-2018, 19:25 door Anoniem
Ik volg je redenering niet helemaal; ze spelen geen gegevens van klanten door maar van aanvallers. Moeten ze zich dan maar laten ddos'en in het kader van een open en vrij Internet? Daar vind ik ddos ook niet bij horen, dat zou bij een open en vrije wereld ook helemaal niet nodig hoeven zijn....

Anyway, ze leveren een prima dienst. Ik kreeg de VPN bij de mail als extra maar maak er toch ook graag gebruik van, ook al heb ik ook nog PIA (had ik al).
22-10-2018, 19:41 door Anoniem
Door Anoniem: Duidelijk en marketingsplan. Niks mis mee natuurlijk, maar heb liever geen troep.

een VPN account hebben is troep? zeg je dat?
een betrouwbare VPN kan helpen met je privacy. heb me in deze nog niet verdiept. maar in z'n algemeenheid is een VPN een goed idee.
22-10-2018, 20:09 door Anoniem
Hallo. Het hele www hebben we te danken een één of een paar wetenschappers, wiens salaris toch al betaald werd. Dat geldt niet voor iedereen. Neem wikipedia bijvoorbeeld.

Als Mozilla open en transparant wat commercieels uitrolt om daar de hele kachel mee brandend te houden, en niemand wordt verplicht om dat te nemen, wat is daar mis mee? Dan? Kun jij bij de supermarkt betalen met een commentaar op hun website, of een mooi liedje of gedicht? Nee toch? Het zijn juist de sites, apps en programma's die tè gratis zijn waar ik mijn bedenkingen bij heb. Vooral tegenwoordig. (zelfs deze, maar dat is vrij transparant, als ik een advocaat zoek die in elk geval interesse heeft en kennis en kunde op internet gebied, dan kan ik beter.... En ook daar is helemaal niks mis mee!)
22-10-2018, 20:33 door Anoniem
Door Anoniem: Niet alleen duur maar het bedrijft speelt ook gegevens door:

De versleutelde e-maildienst ProtonMail heeft de autoriteiten geholpen bij het opsporen van een Britse tiener die wordt verdacht van het uitvoeren van ddos-aanvallen en bommeldingen. Deze zomer was ProtonMail naar eigen zeggen het doelwit van vijf verschillende groepen die ddos-aanvallen op de e-maildienst uitvoerden. Eén van deze groepen noemde zichzelf "Apophis Squad".

Te belachelijk voor woorden inderdaad. Waar halen ze het lef vandaan om gegevens van mensen die hun netwerk aanvallen door te geven aan de autoriteiten.
23-10-2018, 03:33 door Anoniem
Door Anoniem:Te belachelijk voor woorden inderdaad. Waar halen ze het lef vandaan om gegevens van mensen die hun netwerk aanvallen door te geven aan de autoriteiten.
"ons platform voor criminele zaken gebruikt onderzoeken"
Wat zijn dat? Mensen die een paar jaar geleden Joden achter een kast verstopten, waren ook crimineel toch?

Beetje zelf logisch nadenken mag best. Oefen maar eens met voorbeelden die meer van deze tijd zijn, alhoewel...
23-10-2018, 06:44 door Anoniem
Ik gebruik de free versie van Proton VPN en mail sinds de overheid denkt recht te hebben op mijn privacy. Ik merk nauwelijks dat er een VPN tussen zit. Dus dat blijft zo. Ook de webmail is een genot om mee te werken. Ik ben niet crimineel maar stel prijs op mijn prive leven. Iets waar de overheid dus geen reet mee te maken heeft.

Dat ze niet meewerken/hosting bieden aan criminelen, zal mij verder mijn anus oxyderen. Ik moet alleen dat den Haag tuig van mijn net hebben. Blijkbaar is Proton daar dus geschikt voor.
23-10-2018, 14:56 door Anoniem
Door Anoniem: Ik gebruik de free versie van Proton VPN en mail sinds de overheid denkt recht te hebben op mijn privacy. Ik merk nauwelijks dat er een VPN tussen zit. Dus dat blijft zo. Ook de webmail is een genot om mee te werken. Ik ben niet crimineel maar stel prijs op mijn prive leven. Iets waar de overheid dus geen reet mee te maken heeft.

Dat ze niet meewerken/hosting bieden aan criminelen, zal mij verder mijn anus oxyderen. Ik moet alleen dat den Haag tuig van mijn net hebben. Blijkbaar is Proton daar dus geschikt voor.


En jij vertrouwt Tesonet, een data mining bedrijf dus wel met je data?

Google eens Protonvpn+Tesonet

Een gratis lunch, bestaat niet.
21-11-2018, 22:02 door Anoniem
Door Anoniem:
En jij vertrouwt Tesonet, een data mining bedrijf dus wel met je data?
Google eens Protonvpn+Tesonet
Een gratis lunch, bestaat niet.
Ohwja dat Tesonet verhaal. Daar bleek toch helemaal niets van te kloppen? Was toch een smaadverhaal van een andere VPN boer?
Een gratis lunch bestaat niet. Is dat de reden waarom feitelijk betalende klanten mee betalen voor free-accounts?
Het blijft altijd een vertrouwens kwestie. Ik denk dat die Proton gasten het nog zo kwaad niet bedoelen met de onze wereld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.