image

Amerikaan hackte accounts beroemdheden via beveiligingsvragen

maandag 22 oktober 2018, 17:11 door Redactie, 2 reacties

Een voormalige Amerikaanse leraar heeft bekend dat hij de accounts van meer dan 200 mensen heeft gehackt, waaronder allerlei beroemdheden, door onder andere de antwoorden op hun beveiligingsvragen te achterhalen via social media.

De zaak tegen de 30-jarige man komt voort uit het onderzoek naar 'Celebgate' of 'The Fappening', waarbij allerlei naaktfoto's van beroemdheden werden gelekt. De man heeft nu een "plea" overeenkomst met de aangeklager gesloten waarin hij bekend. Tussen augustus 2013 en oktober 2014 hackte hij de e-mail-, Apple iCloud-, Yahoo!- en Facebook-accounts van zijn slachtoffers. Op deze manier wist hij toegang tot iCloud-back-ups, foto's en andere privégegevens te krijgen, zo laat The State weten.

Om toegang tot de accounts te krijgen resette de man de wachtwoorden van de e-mailaccounts van zijn slachtoffers. Iets wat mogelijk was via de beveiligingsvraag en bijbehorend antwoord dat slachtoffers hadden ingesteld. Door op social media te zoeken wist de man deze vragen te beantwoorden en kon zo een ander wachtwoord instellen. Ook stuurde de man phishingmails die van Apple afkomstig leken en waarin om gebruikersnamen en wachtwoorden werd gevraagd.

Reacties (2)
22-10-2018, 21:06 door Anoniem
Die man moest ook wel geschrokken hebben dat die beroemdheden zoveel naakt fotos van zichzelf in hun accounts hebben geupload, alsof ze het met elkaar hebben afgesproken om dit te doen. Zouden die celebs het allemaal van elkaar geweten hebben? Of misschien ben ik ouderwets en doet iedereen dit gewoon?
24-10-2018, 19:34 door Anoniem
Door Anoniem: [....]Of misschien ben ik ouderwets en doet iedereen dit gewoon?

Vooral mensen met een stevige dosis zelfvertrouwen die vinden dat ze er goed/geil uitzien.

Die mensen zijn wel wat oververtegenwoordigd onder celebs - en ondervertegenwoordigd hier.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.