image

Gemeente Rotterdam lekte privégegevens probleemjongeren

woensdag 24 oktober 2018, 17:25 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 25-10-2018, 09:30

De gemeente Rotterdam heeft op nog onbekende wijze de privégegevens van probleemjongeren gelekt. Het gaat om namen, adresgegevens, foto’s en burgerservicenummers van een groep probleemjongeren uit Rotterdam-Delfshaven die onder andere probleemjongeren werden verspreid.

Verschillende partijen zoals gemeente en politie houden zich met deze probleemjongeren bezig. Gegevens van de jongeren worden door deze partijen gedeeld. Daar is volgens de gemeente iets misgegaan, maar wat precies is nog onduidelijk, zo meldt RTV Rijnmond. Ook is nog onbekend om hoeveel jongeren het precies gaat.

Het datalek werd in juli van van dit jaar ontdekt, maar betrokkenen werden pas vorige maand per brief ingelicht. Een reden wordt echter niet gegeven. De Autoriteit Persoonsgegevens is over het datalek ingelicht. Tevens is er aangifte bij de politie gedaan.

Reacties (4)
25-10-2018, 09:00 door linuxpro
Niet de eerste keer dat de gemeente Rotterdam in het nieuws komt met falende beveiliging van hun infrastructuur... zal ook wel niet de laatste keer zijn. In 2017 werden er miljoenen uitgetrokken voor verbtering.. echt geholpen heeft het dus niet https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/6037457/250449/rotterdam-gaat-fors-investeren-in-it-security.html
25-10-2018, 09:24 door Anoniem
Vergis je niet er moet altijd een balans worden gevonden tussen de praktische kant en "hoe de regels het voorschrijven".
Alles dichtgooien betekent vaak een vertraging in afhandeling of onpraktische werkflow. Een werkomgeving is een dynamisch iets (normaliter). Dit levert vaak irritatie op de werkvloer.

Op dit moment zie ik heel veel email-procedures met bijlagen die worden opgehaald met een code. Wat eerst bijvoorbeeld 10 seconden duurde is het nu vaak 3 minuten per afhandeling. Gegevens delen met andere afdelingen gaat ook niet automatisch, die mensen moeten eerst op de "whitelist".
25-10-2018, 12:48 door Anoniem
Door linuxpro: In 2017 werden er miljoenen uitgetrokken voor verbtering.. echt geholpen heeft het dus niet
Eén incident waarvan je de details niet kent is echt onvoldoende om die conclusie te kunnen trekken. Een structurele verhoging van het IT-budget betekent trouwens ook niet dat driekwart jaar later alle achterstanden zijn weggewerkt.
26-10-2018, 16:54 door Anoniem
Heel veel ambtenaren denken dat ICT verbetering vaak meer geld investeren is. Dat is fout. ICT verbetering is beter organiseren iets wat de overheid niet kan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.