image

VieCuri medisch centrum lekt patiëntgegevens 22 kinderen

donderdag 25 oktober 2018, 13:37 door Redactie, 1 reacties

Het VieCuri medisch centrum in Venlo heeft van 22 kinderen de gegevens gelekt. Een voorbijganger vond in de buurt van het ziekenhuis documenten met naam, toenaam en geboortedatum van kinderen, alsmede namen van ouders en verzorgen, gegevens over medicatie, behandelingen en medische situatie van de kinderen, zo meldt 1Limburg.

In een reactie stelt VieCuri dat patiëntgegevens het ziekenhuis niet op een onbeveiligde manier mogen verlaten. In dit geval had een zorgverlener van de kinderafdeling een patiëntenlijst in haar broekzak zitten en heeft die tijdens haar pauze onbewust en onbedoeld mee naar buiten genomen. Toen ze vervolgens werd gebeld om met spoed terug te komen naar het ziekenhuis, is de lijst uit haar broekzak gevallen.

"In het gesprek dat de melder met de betrokken afdeling had, is afgesproken dat meneer de gevonden papieren diezelfde dag zou komen brengen. Helaas is dat niet gebeurd en doordat het ziekenhuis geen gegevens had van de melder, kon hij niet worden teruggebeld. Toen de melder gisteren zelf nog eens contact zocht, is daar meteen op gehandeld door de Functionaris Gegevensbescherming van VieCuri", zo laat het medisch centrum verder weten. Het ziekenhuis gaat alle patiënten, ouders en verzorgers die op de lijst staan persoonlijk informeren.

Reacties (1)
25-10-2018, 17:19 door Anoniem
Het AP is inmiddels door mij op de hoogte gesteld.
Kunnen ze het verder uitzoeken, want de vinder van de papieren klaagde over dichte deuren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.