image

Amerikaanse cyberlover opgelicht door Indiaase schone

donderdag 16 oktober 2003, 10:39 door Redactie, 5 reacties

Ken Corley uit New Mexico heeft een klacht ingediend bij de politie in het Indiaase Delhi. De man was aan een online romance begonnen met een Indiaase vrouw die beweerde een lerares uit Delhi te zijn. De vrouw stuurde Corley echter foto's van het Indiaase model Aishwarya Rai en beweerde dat dit haar foto's waren. Corley wilde de vrouw ontmoeten en stuurde de benodigde 1400 dollar naar haar adres, zodat zij naar de Verenigde Staten kon vliegen, maar hoorde daarna nooit meer van haar. In een vergelijkbaar incident werd een man uit Abu Dhabi via het Internet verliefd op een vrouw uit Mumbai. Na een paar maanden van cyberliefde kreeg de man echter te horen dat de vrouw, uit verdriet omdat ze de man niet kon ontmoeten, zelfmoord had gepleegd. De man kreeg na het incident echter e-mail van een vriendin van de vrouw, waarin hij verantwoordelijk werd gehouden voor de zelfmoord. Zou hij geen 1,5 miljoen dollar betalen, dan zou de vriendin hem aanklagen. De dreig mails werden zelfs gevolgd door e-mail van de Bengalese politie en het gerechtshof uit Calcutta. Uiteindelijk bleken de e-mails het werk van een man te zijn die zich als de vrouw had uitgegeven. "Men moet niet teveel waarde hechten aan Internet vriendschap", aldus een advocaat in dit artikel.

Reacties (5)
16-10-2003, 10:49 door Anoniem
Niet alleen de liefde maakt blind, maar ook de eigenliefde...
16-10-2003, 10:51 door Anoniem
het idee om met iemand te 'cyberen' is wel ver gezocht op het eerste gezicht.
Als je dan kijkt naar het sociale leven van de mensen die erin betrokken zijn, dan realiseer je waarom het nog geneens zo gek is dat die mensen aan het 'cyberen' zijn.

Dat het vaak genoeg verkeerd gaat blijkt weer uit dit artikel en de sluiting van de MSN chatrooms. (weinig chat veel rooms)
16-10-2003, 12:30 door Anoniem
en waarom staat dit op security.nl? :)

dit soort nieuws verwacht ik eerder op fok.nl ..
16-10-2003, 21:16 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
en waarom staat dit op security.nl? :)

dit soort nieuws verwacht ik eerder op fok.nl ..

Nee,nee,nee...Dit heeft wel degelijk met beveiliging te maken. Ik ben het dan ook niet eens met je stellingname.
16-10-2003, 22:57 door Anoniem
social engineering is ook een security probleem ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.