image

Ontwikkelaar Mirai-botnet veroordeeld tot betalen 8,6 miljoen dollar

maandag 29 oktober 2018, 10:53 door Redactie, 7 reacties

Eén van de ontwikkelaars van het Mirai-botnet is in de Verenigde Staten veroordeeld tot het betalen van 8,6 miljoen dollar en zes maanden huisarrest wegens het uitvoeren van ddos-aanvallen op het netwerk van de Rutgers University, zo laat het Amerikaanse openbaar ministerie weten.

De 22-jarige man werd in september samen met twee andere mannen veroordeeld voor het ontwikkelen en opzetten van het beruchte Mirai-botnet en een clickfraude-botnet. Ze werden elk veroordeeld tot een proeftijd van 5 jaar, een taakstraf van 2500 uur, het betalen van een schadevergoeding van 127.000 dollar en het afstaan van alle cryptovaluta die tijdens het onderzoek in beslag is genomen. Ook moesten ze als onderdeel van hun veroordeling blijven samenwerken met de FBI op het gebied van cybercrime en cybersecurity.

Nu is de 22-jarige man veroordeeld voor het uitvoeren van ddos-aanvallen op het het netwerk van de Rutgers University. De aanvallen vonden plaats tussen november 2014 en september 2016. Daardoor raakte de centrale authenticatieserver van de universiteit onbereikbaar, die onder andere wordt gebruikt voor een portaal waarmee docenten en studenten opdrachten uitwisselen.

De Amerikaan slaagde erin om de server meerdere opeenvolgende perioden uit de lucht te halen, waardoor er schade aan de universiteit, de faculteit en studenten werd aangericht, aldus het Amerikaanse openbaar ministerie. De andere twee ontwikkelaars van het Mirai-botnet waren niet bij deze aanvallen betrokken. Ook vonden de ddos-aanvallen grotendeels plaats voordat het Mirai-botnet was opgezet.

Reacties (7)
29-10-2018, 10:59 door Anoniem
Geen gevangenisstraf? Wat een lucky bastard, aan de andere kant de amerikanen hebben wel een flinke bedrag wat ze op hun bankrekening kunnen neerzetten.
29-10-2018, 11:08 door Anoniem
Voor mij zou zelfmoord de enige uitweg zijn. Wat heb je nog aan je leven als je alles af moet geven?
29-10-2018, 11:53 door Anoniem
pfff... een dictionary attack op een webportal ergens, waardoor alle userid's geblokkeerd raken vanwege een security model uit het jaar kruik. Duidelijk geen MFA oplossing die erges tegen kan.

ik had het van de week ook,
Loopt een boef mijn huis binnen dat deuren van karton en ramen van huishoudfolie heeft.

die gaat nu mooi betalen voor de upgrade-naar-landhuis/bunker die ik toch al van plan was. ;-)
29-10-2018, 12:14 door Briolet - Bijgewerkt: 29-10-2018, 12:15
Door Anoniem: …aan de andere kant de amerikanen hebben wel een flinke bedrag wat ze op hun bankrekening kunnen neerzetten.

Dat vraag ik me af. In september is hij al in Alaska veroordeeld om 127.000 te betalen plus alle tegoeden aan cryptovaluta die hij buitgemaakt heeft. Ik neem aan dat een 22 jarige jongen dan inmiddels blut is. Dit is nu een vonnis in de staat New Yersey, waar ze vrijwel zeker achter het net vissen.
29-10-2018, 15:05 door Anoniem
aan de andere kant de amerikanen hebben wel een flinke bedrag wat ze op hun bankrekening kunnen neerzetten.

Het is maar de vraag of hij het ook kan betalen. Zal waarschijnlijk flink wat jaren werken worden, met loonbeslag ? ;)
29-10-2018, 19:11 door Anoniem
Zie je wel. Het zijn de Amerikanen en NIET de Russen! De VS hoort hun uit te leveren aan ons, zodat ze hun straf hier kunnen uitzitten. Wij zijn ook besmet geraakt met deze rotzooi.
29-10-2018, 21:58 door Anoniem
Door Anoniem: Zie je wel. Het zijn de Amerikanen en NIET de Russen! De VS hoort hun uit te leveren aan ons, zodat ze hun straf hier kunnen uitzitten. Wij zijn ook besmet geraakt met deze rotzooi.

Alletwee landen met niet al te geloofwaardig democratisch verkozen presidenten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.