image

Britten willen toegang tot NFC-functie iPhone om paspoorten te scannen

donderdag 1 november 2018, 14:52 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 01-11-2018, 15:04

De Britse overheid wil dat Apple de NFC-functie op iPhones openstelt zodat burgers met een overheids-app hun paspoorten kunnen scannen. Op dit moment kunnen alleen gebruikers met een Androidtoestel hun paspoort scannen. De kritiek staat niet op zichzelf. In juli van dit jaar liet staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken al weten dat Apple de NFC-functie voor DigiD moet openzetten.

De Britse overheid heeft een app ontwikkeld die het eenvoudig voor EU-burgers moet maken om na de Brexit in Groot-Brittannië te blijven. Gebruikers moeten drie vragen beantwoorden, een foto van zichzelf maken en dan de chip op hun paspoort scannen om hun identiteit te bevestigen. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken laat vervolgens binnen twee weken weten of men in Groot-Brittannië kan blijven.

Voor mensen met een iPhone is het niet mogelijk om het paspoort te scannen. Zij moeten een Androidtoestel gebruiken of hun paspoort naar de immigratiedienst opsturen, zo meldt de BBC. Britse overheidsfunctionarissen wisten bij de aankondiging van de app dat er een probleem zou zijn met de NFC-functie op iPhones. Apple heeft het gebruik van de functie voor commerciële en veiligheidsredenen voornamelijk beperkt tot Apple Pay-transacties.

Bronnen vertellen de BBC dat Apple met het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken samenwerkt, maar het is onbekend of er voor de Brexit in maart volgend jaar een oplossing voorhanden is. Apple heeft ongeveer de helft van de Britse telefoonmarkt in handen.

Reacties (3)
01-11-2018, 15:47 door Anoniem
En wat nou indien je geen iphone, en geen android hebt ?
01-11-2018, 19:03 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: En wat nou indien je geen iphone, en geen android hebt ?

Dan moet je je paspoort naar de immigratiedienst sturen. Het is alleen een extra optie voor gemak, niet noodzakelijk. Er zijn ook nog genoeg Android telefoons zonder NFC chip in omloop.
02-11-2018, 09:52 door Anoniem
Door Anoniem: En wat nou indien je geen iphone, en geen android hebt ?
Dan moet je er 1 kopen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.