image

Cryptobeurs Gate.io verwijdert meetdienst StatCounter na hack

donderdag 8 november 2018, 10:48 door Redactie, 0 reacties

Cryptobeurs Gate.io heeft StatCounter van de website verwijderd nadat bekend werd dat aanvallers de meetdienst hadden gehackt en gebruikt voor het aanvallen van gebruikers van Gate.io. StatCounter is een populaire dienst waarmee websites het aantal bezoekers kunnen meten.

Hiervoor moeten websites de JavaScriptcode van StatCounter aan hun eigen website toevoegen. Iets dat door meer dan 688.000 websites is gedaan, zo blijkt uit cijfers van de zoekmachine PublicWWW. Anti-virusbedrijf ESET maakte dinsdag bekend dat aanvallers de JavaScriptcode van StatCounter hadden aangepast. De aangepaste code had het voorzien op Gate.io-gebruikers die bitcoins wilden overmaken. Zodra gebruikers een transactie uitvoerden werd het bitcoin-adres door de JavaScriptcode aangepast, waardoor bitcoins naar een wallet van de aanvallers gingen. Gate.io is een redelijk populaire cryptobeurs, met name in China.

StatCounter heeft nog altijd niet op het incident gereageerd. De kwaadaardige code is echter op dinsdag 6 november verwijderd, aldus ESET. Vanwege het beveiligingsincident heeft Gate.io besloten om StatCounter van de website te verwijderen, zo meldt de cryptobeurs op Twitter en de eigen website. StatCounter claimt dat meer dan 2 miljoen websites van de dienst gebruikmaken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.