image

Canadese post lekt data duizenden bestellingen cannabiswinkel

donderdag 8 november 2018, 13:37 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 08-11-2018, 14:09

De Canadese post heeft gegevens gelekt van duizenden bestellingen die bij een Canadese cannabiswinkel waren geplaatst. Het ging om zo'n 4500 bestellingen die bij de Ontario Cannabis Store (OCS) waren gedaan en door een persoon via de trackingtool van de Canadese post zijn bekeken.

Hierdoor zijn postcode, naam, afleverdatum, trackingnummer en referentienummer gelekt. Adresgegevens, betaalinformatie en de inhoud van de bestelling zouden niet zijn ingezien. De OCS werd op 1 november door de Canadese post over het datalek ingelicht. De cannabiswinkel vroeg de Canadese post om haar klanten te waarschuwen, maar dat is nog niet gebeurd. De OCS heeft inmiddels wel alle klanten geïnformeerd.

Update

Tegenover Vice Magazine laat de Canadese post weten dat de aanvaller referentienummers van OCS gebruikte voor het opvragen van informatie over de bestellingen. Er zouden inmiddels maatregelen zijn genomen om ongeautoriseerde toegang tot klantgegevens te voorkomen.

Reacties (3)
08-11-2018, 14:34 door Anoniem
Kan ik ook bestellen ?
Hopelijk is het goedkoper.
09-11-2018, 14:48 door Anoniem
Door Anoniem: Kan ik ook bestellen ?
Hopelijk is het goedkoper.

Net gecontroleerd, jouw bestelling is nr 2384 en wordt morgen uitgeleverd.
11-11-2018, 15:45 door Anoniem
Dit kan vrij vervelende gevolgen hebben voor mensen, aangezien de VS Canadezen die in verband gebracht worden met cannabis voor het leven uit de VS verbant. Voor mensen die in de buurt van de grens wonen kan een dergelijk foutje een grote impact op hun leven hebben, ondanks dat men zich aan de lokale wetten aan beide kanten van de grens houdt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.