image

Ex-medewerkster vliegmaatschappij opgepakt voor fraude met ticketsysteem

zondag 11 november 2018, 12:40 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten is een 30-jarige ex-medewerkster van luchtvaartmaatschappij JetBlue opgepakt op verdenking van het frauderen met het ticketsysteem van het bedrijf, waardoor ze goedkope binnenlandse reizen van vrienden en familie zou hebben geüpgraded naar dure internationale reizen.

De vrouw was werkzaam als gate-agent en had in die functie toegang tot de reserveringsdatabase van JetBlue, de op vijf na grootste luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Staten. Ze beschikte over een speciale code waardoor ze vluchten van passagiers zonder bijkomende kosten kon aanpassen, bijvoorbeeld in het geval van een sterfgeval in de familie of een gemiste vlucht.

Volgens de aanklacht zou de vrouw 15 maanden lang meer dan 500 vluchten van passagiers hebben aangepast. In veel gevallen ging het om passagiers die goedkope binnenlandse vluchten hadden geboekt. Deze vluchten werden vervolgens door de vrouw aangepast naar een andere bestemming. In veel gevallen ging het om veel duurdere internationale bestemmingen voor vrienden, familie en kennissen, zo laat het Amerikaanse openbaar ministerie weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.