Een onbekend aantal WordPress-sites is gehackt via een kwetsbaarheid in de WordPress GDPR Compliance-plug-in, zo laat securitybedrijf Wordfence weten. Deze plug-in helpt websites en webwinkels om aan de nieuwe Europese privacywetgeving te voldoen.
Meer dan 100.000 WordPress-sites hebben de plug-in geïnstalleerd. Ruim drie weken gingen er berichten rond dat er mogelijk een kwetsbaarheid in de plug-in aanwezig was waardoor websites werden gecompromitteerd. Afgelopen woensdag 7 november werd de plug-in door WordPress wegens een kwetsbaarheid uit de officiële repository voor WordPress-plug-ins verwijderd. Via het beveiligingslek kan een ongeauthenticeerde aanvaller adminaccounts en backdoors toevoegen om WordPress-sites zo verder te compromitteren. Op dezelfde dag dat de plug-in werd verwijderd brachten de ontwikkelaars versie 1.4.3 uit die het probleem verhelpt.
Aanvallers maken echter misbruik van de kwetsbaarheid om websites te compromitteren die een kwetsbare versie van de plug-in draaien. Verschillende webmasters melden dat er via het beveiligingslek beheerderaccounts zijn aangemaakt en backdoors zijn geüpload. Eigenaren van een WordPress-site met de GDPR Compliance-plug-in krijgen dan ook het dringende advies om naar versie 1.4.3 te updaten en te controleren of er geen onbekende adminaccounts zijn aangemaakt. Ook moet er worden gekeken of de aanvallers geen gebruik hebben gemaakt van WP-Cron om een backdoor te installeren die zichzelf kan vervangen wanneer verwijderd.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als werkgever in een gebied waar met gevoelige persoonsgegevens wordt gewerkt, zie ik mezelf verplicht om 2factor authenticatie ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.