image

51 landen tekenen verklaring voor beveiligen van cyberspace

dinsdag 13 november 2018, 14:53 door Redactie, 5 reacties

51 landen waaronder Nederland hebben een verklaring getekend die voor een veiliger internet moet zorgen. De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Rusland, Iran en Israël besloten de Paris Call for Trust and Security in Cyberspace niet te ondertekenen.

Naast landen hebben ook allerlei bedrijven en organisaties zich achter de verklaring geschaard, waaronder Facebook, Google en Microsoft. Deelnemende partijen zeggen zich in te zullen zetten om kwaadaardige activiteiten op internet tegen te gaan, de integriteit van het internet te beschermen, verstoring van verkiezingsprocessen te voorkomen, schending van intellectueel eigendom te bestrijden, verspreiding van kwaadaardige programma's en technieken te voorkomen, de veiligheid van digitale producten en diensten te versterken, activiteiten van niet-statelijke actoren aan te pakken en internationale standaarden te versterken.

Volgens de opstellers van de verklaring kan de groei van cybercrime en kwaadaardige activiteiten zowel de privégegevens van mensen als bepaalde vitale infrastructuren in gevaar brengen. Om de rechten van mensen te respecteren en mensen op dezelfde manier te beschermen zoals in de fysieke wereld het geval is, moeten landen samenwerken, zowel met elkaar als met bedrijven, academici en burgerorganisaties.

"De Paris Call is een belangrijke stap richting digitale vrede, het creëren van een sterker fundament voor vooruitgang", zegt Microsofts Brad Smith. Hij merkt op dat de techsector de eerste en voornaamste verantwoordelijke is om de technologie en de mensen die ervan gebruikmaken te beschermen. "Dit is echter een probleem waarbij overheden, bedrijven en de burgermaatschappij moeten samenkomen. Dat is de enige manier om mensen te beschermen tegen cyberdreigingen die soms van militair niveau zijn."

Reacties (5)
13-11-2018, 15:36 door Anoniem
Klinkt goed... een 'veiliger' internet.
Iets zegt me dat de implementatie gaat lijken op een panopticon.
13-11-2018, 15:45 door [Account Verwijderd]
De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Rusland, Iran en Israël besloten de Paris Call for Trust and Security in Cyberspace niet te ondertekenen.

Mooi ideaal maar, gezien de landen die niet ondertekend hebben, vrijwel nutteloos.
13-11-2018, 18:47 door Anoniem
jammer, nu moet ik mijn servers vanuit Tjechie binnenkort vast gaan verkassen naar Moldavie of zo.
14-11-2018, 17:49 door Anoniem
Leuk, weer geregeld door de halve UN zonder medeweten van FOSS communities.... Zal vast wel weer uitlopen op een wet of regelboek ergens waar niemand behalve een groepje geselecteerde technocraten weet van heeft en beroep op mag doen. "Achter onze rug om beslist" zoals alles.

Ik schakel even naar sec.nl/community voor veiligheidstips en andere intel, daarvoor kwam ik namelijk naar deze site.
15-11-2018, 21:26 door Anoniem
Samenvatting : De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Rusland, Iran en Israël besloten de Paris Call for Trust and Security in Cyberspace niet te ondertekenen.

Digitale vrede... Het had een uitspraak van zwamneus van Rijbroek kunnen zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.