image

Facebook patcht lek waardoor data van gebruikers kon lekken

woensdag 14 november 2018, 11:20 door Redactie, 0 reacties

Facebook heeft een beveiligingslek in het platform gepatcht waardoor persoonlijke informatie over gebruikers en hun vrienden konden lekken. Door de kwetsbaarheid was het mogelijk om in naam van gebruikers zoekopdrachten bij Facebook uit te voeren en zo persoonlijke informatie op te vragen.

Zo kon bijvoorbeeld worden opgevraagd of de gebruiker vrienden in een bepaald land of met een bepaalde naam had, of de gebruiker berichten met bepaalde woorden erin had geschreven of vrienden had die dit hadden gedaan. Ook was het mogelijk om te kijken of gebruikers vrienden in bepaalde landen hadden die een bepaalde religie aanhingen. Verder kon worden bekeken welke artikelen en berichten gebruikers hadden geliket.

Om de aanval uit te voeren moest een Facebookgebruiker wel eerst een website openen waar de aanvaller JavaScript kon uitvoeren. Vervolgens moest er op een willekeurige plek op deze website worden geklikt, waarna de zoekopdracht bij Facebook werd uitgevoerd. De kwetsbaarheid werd ontdekt door onderzoekers van securitybedrijf Imperva die Facebook in mei informeerden, waarna de sociale netwerksite het probleem verhielp.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.