image

Vision Direct waarschuwt klanten voor diefstal creditcarddata

maandag 19 november 2018, 16:43 door Redactie, 0 reacties

Contactlensleverancier Vision Direct heeft klanten die recent een bestelling hebben geplaatst gewaarschuwd dat hun creditcardgegevens mogelijk zijn gestolen. Creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie die van 3 november tot en met 8 november op VisionDirect.co.uk werden ingevoerd zijn gestolen, zo meldt het bedrijf in een waarschuwing op de eigen website.

Beveiligingsonderzoeker Willem de Groot laat echter op Twitter weten dat ook andere websites van Vision Direct zijn getroffen, waaronder de Nederlandse, Belgische, Spaanse en Franse websites. We hebben Vision Direct dan ook om opheldering gevraagd en zullen dit artikel updaten zodra er meer bekend is.

Aanvallers wisten kwaadaardige code op VisionDirect.co.uk te plaatsen die ingevoerde data buitmaakte, aldus onderzoeker Troy Mursch. Het gaat om namen, factuuradressen, e-mailadressen, wachtwoorden, telefoonnummer en creditcardgegevens zoals kaartnummer, verloopdatum en CVV-code. De contactlensleverancier laat weten dat informatie die al in de database was opgeslagen geen risico heeft gelopen.

Alle klanten die in de betreffende periode op hun account hebben ingelogd krijgen het advies om contact met hun bank of creditcardmaatschappij op te nemen en hun advies te volgen. Klanten van wie Vision Direct denkt dat de gegevens zijn gestolen krijgen een e-mail met een uitleg om hun wachtwoord te wijzigen. Hoe de aanvallers toegang tot de website of websites wisten te krijgen is niet bekendgemaakt. Vision Direct stelt dat er een onderzoek is ingesteld en het met de autoriteiten samenwerkt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.