image

Startpage verbetert proxy voor anoniem bezoeken websites

maandag 19 november 2018, 17:30 door Redactie, 3 reacties

Er is een nieuwe versie van de op privacy gerichte zoekmachine Startpage verschenen die gebruikers een verbeterde proxy biedt om zoekresultaten anoniem de bezoeken. StartPage is een Nederlandse zoekmachine die sinds 2009 bestaat en in 2016 samenging met de metazoekmachine Ixquick.

De zoekmachine zegt geen persoonlijke informatie van gebruikers op te slaan of met derden te delen. "Wij kunnen geen profiel van je samenstellen en wij kunnen ook nooit gedwongen worden om persoonlijke gegevens over te dragen aan enige overheid, simpelweg omdat we geen gegevens hebben om te overhandigen", aldus Startpage op de eigen pagina.

Nu is er een nieuwe versie gelanceerd die snellere resultaten biedt en over meer toegankelijke functies beschikt. Een andere belangrijke optie is de vernieuwde 'Anonieme Weergave'-proxy waarmee gebruikers websites anoniem kunnen bezoeken, zonder dat ze worden gevolgd en geprofileerd. De nieuwe proxy is sneller en effectiever dan de vorige proxy.

Zodra gebruikers een website via de Anonieme Weergave-proxy bezoeken ziet deze website alleen Startpage. Volgens de zoekmachine is er een verschil met andere proxies die risicovolle JavaScript uitschakelen of helemaal toestaan. Veel websites vereisen JavaScript om te functioneren, maar het wordt ook gebruikt om internetgebruikers te volgen.

In plaats van JavaScript volledig uit te schakelen gebruikt de Startpage.com Proxy verschillende technieken om noodzakelijke JavaScriptcode toe te staan, maar worden gevaarlijke elementen herschreven en geherdefinieerd. "Hiermee worden allerlei browser en 'device fingerprinting' trackingstechnieken voorkomen. Sites blijven er goed uitzien, terwijl je volledig anoniem blijft. Dat is iets wat veel VPNs niet kunnen bieden", zo laat de zoekmachine weten.

Reacties (3)
19-11-2018, 18:22 door Anoniem
Getest en hun servers lijken al goed gecrasht te zijn. Niks werkt tot nu toe. Gisteren werkte het wel nog.
19-11-2018, 19:21 door Anoniem
Nou,
Misschien heeft Tian (netjes gezegd en modern engels gespeld) wat roet in het eten gegooid.

Probeer deze maar uit ander securitynieuws van vandaag : tianfucup.com

Kreeg het privacy proksiezicht op geen manier werkend, noppa.
20-11-2018, 21:17 door Anoniem
Door Anoniem: Getest en hun servers lijken al goed gecrasht te zijn. Niks werkt tot nu toe. Gisteren werkte het wel nog.
Dat is de schuld van Geenstijl (deze keer echt). Sinds hun topic op 18-11-18 om 16:55 werkt het niet meer naar behoren.
Daarvoor via new.startpage.com werkte het nagenoeg perfect. Komt wel weer goed, werkte echt goed/fijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.