Privacy - Wat niemand over je mag weten

Aivd, privacy, security

19-11-2018, 18:39 door Anoniem, 4 reacties
"..lee: veiligheid voor mij belangrijker dan privacy.." *

Die opmerking had meer diepte dan menigeen zou denken.
Kennelijk betekent security ook elk historisch bewijs van eigen gedragingen wissen.

Voorgoed weg
https://voorkomvernietiging.nl/
https://www.burojansen.nl/bvd-aivd/red-de-inlichtingenarchieven-van-de-brandstapel/
De pagina's waarnaar de links verwijzen bestaan helaas en toevallig ook niet meer, zeer efficiënt

Als we nou eens het motto van dit soort overheidsdiensten overnemen "Niets te verbergen hebben als je onschuldig bent".
Is het dan niet raar dat je als overheid pro-actief elk historisch rechtsoordeel achteraf onmogelijk maakt door alles wat betrekking heeft op je eigen gedragingen te vernietigen?

In dit soort contexten krijgt het willens en wetens moedwillig vernietigen eerder het dwingende vermoeden van definitieve geschiedenisvervalsing en het willen ontlopen van elke mogelijke wettelijke toetsing achteraf.
En dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen in een zogenaamde rechtsstaat.
Dat de kamer daar mee akkoord ging ook, alhoewel..

Wat heeft de overheid bij monde van de aivd nou echt te verbergen voor haar burgers?
Misschien is deze vraag al te laat, het vermoed grote eigenbelang zal de inzet van deze operatie vermoedelijk al tot de onwrikbare nummer 1 van de afgelopen eeuw hebben geschopt in de categorie ultrasnelsnel en überefficient handelen door de overheid.
Een prestatie van formaat om de vertrekkende voorman aan de herinneren :

Topwisambtenaar van historisch gevoelige onwelgevallige overheidsdocumenten

Konden we alles maar wat ons niet uitkomt historisch definitief wissen,
...actie,
...verleden,
...handel,
...geld

Vele nieuwe toepassingsmogelijkheden in het verschiet.

Wat een land


Pro actief gewisnieuwsmist?
https://www.security.nl/search?continue=1&keywords=archieven&sort=yoda&order=desc&limit=35&c[]=1&c[]=3&sort=date&order=desc
https://www.security.nl/search?keywords=archief&c[]=1&c[]=3
https://www.security.nl/search?keywords=vernietigd&c[]=1&c[]=3
Idem andere nieuws media, niet te vinden.

* Secure wisdienst
https://www.security.nl/posting/587030/Bertholee%3A+veiligheid+voor+mij+belangrijker+dan+privacy
Reacties (4)
19-11-2018, 20:06 door Anoniem
Burojansen.nl voor al uw verwarde personen. In een ander draadje las ik over TW-SW7905.
19-11-2018, 22:18 door Anoniem
Dit werd altijd al gedaan voor een regime wisseling. In zo'n geval werden belastende stukken verbrand. Hiaten in de archieven bewijzen dat of de info wordt 80 jaar lang niet vrijgegeven.

Als men alleen maar de tijd had gehad, hadden de sporen van de holocaust ook gewist geworden, zodat men later kon zeggen, dat het nooit (zo) gebeurd was.

Hoe gemakkelijker kan het met informatie als data. Hoe gemakkelijk kan bepaalde informatie aangepast worden, essentie van berichtgeving verzwegen en info om ieder op een ander been te zetten uitvergroot worden. Het mooiste is natuurlijk, degenen die dit doorhebben of er weet van hebben als verwarde personen te betittelen. U kunt niet vechten tegen beton.
20-11-2018, 15:47 door Anoniem
Door Anoniem: Dit werd altijd al gedaan voor een regime wisseling. In zo'n geval werden belastende stukken verbrand. Hiaten in de archieven bewijzen dat of de info wordt 80 jaar lang niet vrijgegeven.

Als men alleen maar de tijd had gehad, hadden de sporen van de holocaust ook gewist geworden, zodat men later kon zeggen, dat het nooit (zo) gebeurd was.

Hoe gemakkelijker kan het met informatie als data. Hoe gemakkelijk kan bepaalde informatie aangepast worden, essentie van berichtgeving verzwegen en info om ieder op een ander been te zetten uitvergroot worden. Het mooiste is natuurlijk, degenen die dit doorhebben of er weet van hebben als verwarde personen te betittelen. U kunt niet vechten tegen beton.

Burojansen archiefverzamelactie was bekend. De AIVD heeft in 2013 alle info van oude Russische spionnen in Nederland gewist want ze zagen geen Russische dreiging en als jullie dit niet bevalt kom me maar oppakken met je artikel 60 WiV (wc papier) want jullie doen nog veel meer verkeerd met jullie kortzichtigheid en backstabberij. Jullie waren gefocussed op ISIS en aan het bezuinigen op linkse/rechtse dreiging en op de Russen terwijl iedere gek die eens buiten Europa kwam wel wist wat er stond te gebeuren. Wat als die oude spionnen weer actief worden? Alle data weg. Echt zo slim jongens.

Weet de AIVD met 2000 poppetjes wel door wie ze zelf gevolgd worden in Nederland? Inclusief hun informanten dus. Een reden om niets meer te doen met deze incapabele overheidsinstanties. Want het gaat keer op keer fout.

Een nieuw regime is dus welkom en er zullen vast mensen zijn die staan te popelen om weer aan de slag te kunnen na de bezuinigingsrondes uit 2013 toen er iets georganiseerd moest worden om aan te tonen dat er een dreiging was. Terwijl als je godverdomme je kop gebruike je zo dreigingen kon vinden.... geef mij wat middelen en ik vind binnen een paar maanden genoeg materiaal voor jaren aan serieus onderzoek. Het is beter dan onderzoek te doen naar jullie namelijk.

En Burojansen daar wil ik niets mee te maken hebben dus wees maar gerust.

De AIVD is een servicedienst voor een paar bedrijven die zelf ook in slecht weer zitten dus ik kan me wel wat botte kritiek veroorloven want diegenen die mij kennen weten dat ik geen ongelijk heb en in dit wereldje is het aanbod van gehard hakvlees (niet vlees wat je hakt, maar vlees dat voor je hakt) heel schaars.

"Oh kijk wat hij nu allemaal weer zegt.... snel wit busje sturen" roep nog maar iets over aluhoedjes en dan komt het allemaal goed met u (ik adviseer u dan alvast een andere taal te leren)

U doet maar. Ik wil alleen dat u de dreiging serieus neemt, die is namelijk niet alleen aan mij gericht maar ook aan u. Maar u zit achter mij aan, dus ik moet iets met u gaan doen. Wie is de lachende derde? Weet u al wat zij nu doen? Ik wel.
21-11-2018, 08:53 door Anoniem
De AIVD is alleen bezig met het beschermen van de democratie en veiligheid en waardevolle door het verkrijgen van inlichtingen.
Zo spannend is het werk wat de AIVD doet niet, integenstelling tot de NSA is de AIVD niet crimineel bezig en de AIVD hackt nooit of tapt mensen af die onschuldig zijn.
Niet zo paranoide zien, want je komt paranoide over.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.