Privacy - Wat niemand over je mag weten

Gratis Wifi 4 Iedereen

23-11-2018, 21:42 door Anoniem, 7 reacties
De EU haalt de ene miljardenboete na de andere op. Maar daar zou dan wel, te beginnen met de grote steden, gratis wifi voor iedereen uit betaald worden.

De aap komt uit de mouw. Ik lees zojuist dat die gratis wifi enkel komt in bibliotheken (al 40 jaar geen bibliotheek meer van binnen gezien), musea (laatste keer was ook jaren geleden, en zie echt het nut niet daar van musea vol gratis whatsappende mensen), en parken. Kortom, je bent stom, moet vaker naar de bibliotheek,naar een museum, en naar het park. Want daat krijg je gratis wifi! Op naar de communicatie-voedselbank voor iedereen!

Aan de hele inschrijvingsprocedure alleen al, zijn pakken met miljoenen verkwist. Dat moet allemaal weer over, dus enkel dat al gaat 120 miljoen kosten. Om nog niks te hebben.

Bron: https://www.nu.nl/tech/5591234/tientallen-nederlandse-gemeentes-melden-zich-gratis-wifi-van-eu.html

Als er nou iets goed is voor de Europese economie dan is het open communicatie. Dat je altijd nog kunt solliciteren, ook las je geen geld meer hebt voor een belbundel. Want niet overal in Europa hebben mensen recht op uitkeringen, De meeste landen zelfs niet of nauwelijks. Gewoon de mogelijkheid om een email te sturen en te lezen, altijd en overal kan overal mensen helpen om terug op hun pootjes te komen. Je hebt daar ook geen snelle verbinding voor nodig. De oudere, al afgeschreven netwerken kunnen daar prima voor dienen. Wil je UHD Netflix kijken, dan kun je nog altijd een betaald abonnement nemen met hoge snelheid. Maar nee. Je moet terug naar de bibliotheek! Terug naar de oertijd! Terwijl als je verstoken bent van communicatie, je waarschijnlijk niet eens meer weet waar die bibliotheek zit.

Wedden dat als je dan toch die bibliotheek gevonden hebt, dat je je dan eerst moet registreren? Met je paspoort, vingerafdruk, bewijs van inschrijving in de gemeente en je laatste belastingaangifte? Dat dit opzetje helemaal niks te maken heeft met mensen toegang tot werk en een nieuw leven te bieden, maar enkel om zelf Facebookje en Googletje te gaan spelen? En dat de rest van die miljardenboetes gewoon in het potje "Algemene Middelen" gaat?

Toegang tot internet is inmiddels net zo van levensbelang geworden als veilig drinkwater. Maar met wat ik zo lees heeft de EU een andere agenda. Gecontroleerde toegangspunten. In musea. Gratis maar betalen met.... je privacy. Of anders gezegd, beter zwart bijbeunen en er een belbundel van te nemen blijft de enige weg om een betere toekomst te vinden.

Wat de EU wil zal enkel fijn zijn voor oude vrouwtjes die nog steeds dagelijks naar de bibliothee, het museum en het park gaan. Met een zakje brood voor de eendjes. Die maken zich ook geen zorgen meer over hun privacy.
Reacties (7)
24-11-2018, 08:03 door Anoniem
Waarom zou er gratis wifi voor iedereen moeten zijn en duizenden banen verdwijnen en economische groei moeten bellemeren door ISP van de kaart te vegen.
24-11-2018, 10:04 door [Account Verwijderd]
Alina na alinea even de post van TS door roetsjend lees ik alweer: (want anders denkt TS hier op security. nl niet serieus genomen te worden)

'Wedden dat als je dan toch die bibliotheek gevonden hebt, dat je je dan eerst moet registreren? Met je paspoort, vingerafdruk, bewijs van inschrijving in de gemeente en je laatste belastingaangifte?'

Dat waardeloos uit de duim gezogen gezwam is voor mij al reden de rest van het gebabbel te negeren omdat hiermee de rest van de dikke duim story als een kaartenhuis in elkaar dondert.

Want wat heb je nodig voor inschrijving bij een openbare bibliotheek?

Achternaam
Voornaam / voorletters
Postcode
Huisnummer
Telefoonnummer
E-mail (als je via internet je abonnement afsluit uiteraard)
Geboortedatum
Rekeningnummer (IBAN)

----------------------------------------

Vingerafdruk? ZWETSPRAAT!
Paspoort? ZWETSPRAAT!
Inschrijving burgerlijke stand? ZWETSPRAAT!
Recentste belastingsaangifte? ZWETSPRAAT!
24-11-2018, 10:41 door Anoniem
Gratis bestaat niet.
Ik krijg al genoeg "gratis" EMF straling van mijn buren, telefoonmaatschappijen, slimme meters,etc. te betalen met ...

Sorry, ik moest even mopperen :-)
24-11-2018, 19:48 door Anoniem
"To facilitate quick connectivity, many [Wi-Fi] devices broadcast unique signals openly on the network in order to locate Wi-Fi access points. The information broadcast publically includes the names of other Wi-Fi networks the device has connected with before. [...] all of which can be highly valuable for advertisers, social engineers, or nefarious hackers."

Case Study: The Myth of Free Wi-Fi
https://privacyinternational.org/case-studies/731/case-study-myth-free-wi-fi
25-11-2018, 12:51 door Anoniem
Wel vaker komt in het nieuws dat er "gratis wifi komt in steden" en wel vaker maken lezers dan de inschatting dat dit het
nieuwe internet wordt, dat ze hun bestaande internet aansluiting kunnen opzeggen en gewoon thuis op de bank gebruik
kunnen maken van de gratis wifi van de gemeente, de EU, of wie dan ook.

Dit is echter totaal onrealistisch. Zo werkt WiFi niet. WiFi is geen 4G. De toegestane zendvermogens en frekwenties
maken een dergelijk algemeen-dekkend netwerk totaal onmogelijk.

Met dergelijke "overal gratis wifi" projecten wordt ALTIJD bedoeld dat het gaat om kleine gebieden zoals in dit artikel
ook naar boven komt. Het is dus GEEN nieuwe internet infrastructuur voor iedereen.
Zelfs de "toegang voor mede-abonnees op de wifi access points van een provider" levert geen dekkend netwerk.
Soms heb je een flits van dekking, dan weer heel lang niet.
Als je dat wilt dan heb je gewoon iets als 4G nodig.
25-11-2018, 13:30 door Anoniem
Door Anoniem: Gratis bestaat niet.
Ik krijg al genoeg "gratis" EMF straling van mijn buren, telefoonmaatschappijen, slimme meters,etc. te betalen met ...

Sorry, ik moest even mopperen :-)

Slimme meters geven geen EMF. Ben je soms een Russische (mindcon) trol?
26-11-2018, 14:15 door Anoniem
De EU haalt de ene miljardenboete na de andere op. Maar daar zou dan wel, te beginnen met de grote steden, gratis wifi voor iedereen uit betaald worden.

Lekker boeiend. Wie is anno 2018 nog bezig met het aanleggen van gratis wifi in steden. Terwijl we al lang mobiel internet hebben.

Kortom, je bent stom, moet vaker naar de bibliotheek,naar een museum, en naar het park.

Klaag, klaag, klaag....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.