image

Secret Service start operatie tegen fysieke creditcardskimmers

maandag 26 november 2018, 13:40 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse Secret Service is in de Verenigde Staten een nationale operatie gestart om fysieke creditcardskimmers bij tankstations te verwijderen. Skimming is een probleem in de Verenigde Staten waar de magneetstrip op creditcards nog wordt gebruikt.

Criminelen kopiëren de informatie op de magneetstrip en gebruiken deze gegevens voor het plegen van fraude. Volgens de Secret Service zijn tankstations een voornaam doelwit voor criminelen vanwege het grote aantal klanten en de mogelijkheid om de apparaten ongemerkt te installeren en weer te verwijderen. Veel tankstations zijn namelijk onbemand.

Bij de nu gelanceerde "Operation Deep Impact" krijgen lokale politie en opsporingsdiensten en de private sector uitgelegd hoe skimmers zijn te herkennen. Daarnaast zal de Secret Service tijdens de feestdagen in samenwerking met brandstofbedrijven naar skimmers bij tankstations gaan zoeken. Bij een eerdere zoektocht in 16 staten werden bij meer dan 400 tankstations bijna 200 skimmers aangetroffen (pdf).

Reacties (1)
03-12-2018, 09:21 door Anoniem
Een onoplettende lezer zou kunnen denken dat bij bijna de helft van de onbemande tankstations geskimd wordt...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.